Fără niciun leu alocat pentru programul Timișoara Capitală Europeană a Culturii și fără ca guvernul să rezolve problema legislativă legată de circulația vaporașelor pe Bega, premierul Vasilica Viorica Dăncilă susține că Timișul este extrem de important. Așa că, într-un viitor incert, vine în vizită.
Timișul va fi vizitat, pentru a treia oară în ultimul an, de un premier. După Sorin Grindeanu, care era acasă, și Mihai Tudose, care a venit imediat după furtuna din septembrie 2017, la Timișoara va sosi în vizită și Vasilica Viorica Dăncilă. Invitația a venit din partea președintelui CJ Timiș, Călin Dobra, care s-a întâlnit marți cu prim-ministrul, la Palatul Victoriei. „Am avut o întrevedere cu premierul României, Viorica Dăncilă, căreia i-am lansat invitația de veni la Timișoara în contextul derulării proiectului Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021. Doamna prim-ministru și-a arătat disponibilitatea ca guvernul să susțină acest proiect important pentru întreaga comunitate din județul Timiș. Discuțiile s-au axat și pe dezvoltarea infrastructurii rutiere și sportive, dar și pe necesitatea de a implementa cu succes Programul Național de Dezvoltare Locală”, a declarat Dobra.
Dăncilă susține că Timișul este extrem de important pentru guvernul pe care îl conduce. „Județul Timiș este extrem de important pentru guvern și de aceea l-am asigurat pe președintele Călin Dobra de tot sprijinul meu și al echipei guvernamentale în ceea ce privește investițiile necesare pentru comunitatea timișeană. Cred că decizia de a numi un secretar de stat din Timiș la Ministerul Culturii și Identității Naționale arată angajamentul ferm al Executivului pentru proiectul Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021. În acest context, în perioada următoare voi vizita județul Timiș deoarece unele proiecte mari de infrastructură rutieră trebuie impulsionate”, a declarat prim-ministrul. Este atât de important Timișul pentru guvern, încât lista „realizărilor” este impresionantă: Centura de Sud în contestații, după un an de licitații, probleme grave pe Autostrada Lugoj-Deva, nicio veste despre descărcarea de pe autostradă de la Sînandrei, niciun ban încă pentru Timișoara Capitală Culturală Europeană, Muzeul Revoluției uitat pe la Ministerul Apărării sau Sala Polivalentă de 16.000 de locuri e doar subiect de război politic, fără vreo asumare oficială. Să nu uităm de problema vaporașelor de pe Bega, pe care dacă guvernul n-o rezolvă până la 30 iunie, Primăria Timișoara ar trebui să returneze către UE 6 milioane de euro.
Comentarii prin facebook