Robu a trecut… la curățenie! În doi timpi și trei mișcări, alături de Iapă și Kristof / FOTO

Curățenia orașului – un subiect delicat în ultimele săptămâni la Timișoara. Primarul Nicolae Robu a decis să facă „de ocară” societatea de salubrizare, până aceasta își va face treaba. Cert este că, dincolo de vorbe, edilul a decis să dea exemplu. Și nu oriunde, ci chiar în centrul orașului!

Înainte de deschiderea oficială a Timfloralis, primarul Timișoarei, care cu câteva ceasuri înainte aruncase din nou săgeți către societatea de salubrizare, a pus mâna la… curățenie. La costum și cravată, alături de city managerul Robert Kristof și consilierul personal Cătălin Iapă, vineri după-amiază, Nicolae Robu a dus la tomberon mai multe ambalaje de carton, rămase de la florile cu care a fost ornată Fântâna cu Pești. Cei trei au făcut câteva drumuri „de căciulă”, dar, în câteva minute, zona a fost curățată. Ceea ce, probabil, ar fi durat mult mai mult dacă s-ar fi așteptat intervenția Retim.

Edilul a criticat de mai multe ori, în ultima săptămâna, prestația societății de salubrizare. „Am cerut poliției să-i amendeze, am cerut să se aplice penalități. Când va fi un contract făcut sub administrația mea, vom avea pârghii de intervenție (…) Acum, contractul nu e destul de bun ca să poți să rezolvi problema”, a declarat, la finele săptămânii trecute, Nicolae Robu. Primarul spune că-i „va face de ocară” ori de câte ori va putea, pentru că mai mult de atât nu prea poate face. „Voi vorbi până când se vor simți cei responsabili. Umblu foarte mult prin oraș, știu ce se întâmplă și la periferie, și în centru, și în tot orașul. Ce văd, de vreun an, mă oripilează de-a dreptul. Acesta este termenul. Nu vedeam înainte așa ceva, e plin de gunoaie, pe drumuri, pe lângă borduri, gunoi, praf (…) Lumea crede că primarul poate lua măsuri directe. Eu nu pot, recurg la această ocară publică atunci când nu am pârghii. E o armă care a dat rezutate și sper să dea rezultate și acum. Cetățenii nu cunosc legea, dar, ca reprezentant al cetățenilor, eu ar trebui să fiu ascultat de șefii acestor societăți, lucru care s-a întâmplat în cazul Retim cam până acum un an și jumătate (…) Sper ca partenerul german, și voi apela la el, să intervină”, mai declara edilul.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

PSD Timiș acuză conducerea CJT de “manevre tehnice” pentru a pica proiectul de realocare a banilor pentru drumuri

Proiectul de hotărâre propus de consilierii PSD în Consiliul Județean, de realocare a banilor pentru…

46 de minute ago

ADID Timiş face un apel la utilizatorii serviciului de salubrizare

În contextul întreruperii nejustificate a activității de către RETIM ECOLOGIC SERVICE SA-operatorul de colectare a…

52 de minute ago

Retim, amendată cu 137.000 de lei. Primarul spune că nu are mijloace de sancționare a societății

Dominic Fritz spune ca nu are la îndemână pârghii cu care să facă societatea Retim…

O oră ago

UPT, lider naţional în domeniul Engineering and Computer Science, într-un celebru clasament academic internaţional

Veşti bune dinspre Universitatea Politehnica Timişoara, celebrul institut de învăţământ cu peste 100 de ani…

4 ore ago

Accident grav la Belinţ. A intervenit şi echipajul SMURD

Neatenţia a produs un nou accident grav în judeţul Timiş, asta după ce şi azi…

6 ore ago