Sunt pe cale de a fi rezolvate două probleme care au ținut agenda publică în ultimii ani. Una dintre ele ar putea sărăci cu 6 milioane de euro bugetul local, iar cealaltă ține de istoria recentă a Timișoarei și ambele depind de București. Primarul Nicolae Robu nu dă detalii, dar anunță că lucrurile sunt pe drumul cel bun.
Aflat,în ultima săptămână, la peste 3.200 de kilometri de casă, într-o delegație oficială la Porto, primarul Nicolae Robu a rămas „conectat intens acasă” și transmite că a rezolvat, de acolo, două probleme importante ale Timișoarei. Anunțul a fost făcut pe Facebook, iar ziua de vineri, 21 aprilie 2018, ar putea rămâne în istoria locală ca una extrem de importantă.
Primarul Nicolae Robu nu oferă detalii despre felul în care se vor rezolva și practic cele două probleme, dar va face acest lucru, probabil, săptămâna viitoare, după revenirea pe plaiuri bănățene. Până atunci, să recapitulăm care sunt neajunsurile în cele două situații. Cele 7 vaporașe cumpărate, cu 2 milioane de euro, de Primăria Timișoara, ca partea a proiectului de reabilitare, cu fonduri europene, a malurilor Begăi, nu au cadru legal de funcționare. Ele au circulat doar în teste, pentru că este nevoie de o modificare a Legii de organizare și funcționare a Ministerului Apelor și Pădurilor, lucru care încă nu s-a făcut. În această săptămână, un amendament propus de deputatul PNL de Timiș Marilen Pirtea pe această temă a căzut „glorios” în Comisia de Mediu a Camerei Deputaților. Până la finele lunii iunie, Primăria Timișoara trebuie să dea drumul circulației vaporașelor, pentru că, în caz contrar, ar putea fi nevoită să dea înapoi banii europeni. „Tot așa putem spune, că este ca și rezolvată problema”, declara Robu, la începutul lunii februarie 2018.
În ceea ce privește Muzeul Revoluției, prima problemă este că acesta nu are sediu. Fosta garnizoană din Piața Libertății ar fi putut îndeplini cu succes această funcțiune, dar povestea imobilului este încâlcită. El a trecut, în 2015, de la Ministerul Apărării la CJ Timiș, dar, după numai un an, a revenit la Apărare, fără vreo investiție făcută de Județ. S-a făcut doar o expertiză care arată că, pentru consolidarea clădirii, este nevoie de 10 milioane de lei. Garnizoana este și acum tot la Ministerul Apărării, CJ Timiș a cerut-o din nou, pe un termen mai lung, dar nu există niciun răspuns la această solicitare. Pentru ca Ministerul Culturii să se implice, ar fi nevoie ca transferul de proprietate să se facă dinspre Ministerul Apărării către instituția condusă de George Ivașcu.
Imagini care pot provoca un şoc emoţional! Un TIR în flăcări, chiar dacă la ora…
Primarul Dominic Fritz a declarat că intenţionează să discute cu toţi liderii politici ai partidelor…
La momentul nepotrivit în locul nepotrivit. Un bărbat în vârstă de 65 de ani, a…
Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial…
Liderul PSD Timiș, Alfred Simonis, cere un dialog politic real pe tema impozitelor și taxelor…
Muncitorii clujenilor de la ARL au plecat în concediul de iarnă de pe șantierul noului…