Categories: Zâmbete amare

Ce trebuie să mai facă Tudorel Toader pentru a fi destituit? Să tâlhărească niște bătrâni pe stradă, să violeze un copil?

Peste 1.600 de magistrați din întreaga țară, judecători și procurori de la toate instanțele și parchetele, au semnat până la această oră o „Rezoluție” prin care cer respectarea statului de drept și independența justiției în fața atacurilor tot mai violente ale actualei puteri. Atacuri pe zi ce trece tot mai demente și care vin din toate părțile: Comisia lui Iordache și Nicolicea, Guvernul analfabetei funcționale, televiziunile penalilor și, nu în ultimul rând, așa-zisul ministru al Justiției, Tudorel Toader. Oamenii cer lucruri simple și de bun simț pentru orice țară normală, printre care inclusiv respectarea Constituției, dar și așteptarea unui răspuns al Comisiei de la Veneția înainte de-a se continua cu măcelărirea legilor Justiției. De asemenea, au amintit de atenționările GRECO (Grupul de State Împotriva Corupției, organism al Consiliului Europei) vizavi de derapajele anti-Justiție din România. Nu în ultimul timp, semnatarii s-au referit la presiunile colosale și linșajul mediatic făcut asupra magistraților cisntiți de către televiziunile și media controlate de borfași.

Jalnicul personaj Tudorel Toader, individ mai detestabil decât toate personajle negative ale lui Dickens la un loc, a catadicsit să răspundă doar în fugă acestui uriaș protest, sugerând că i se rupe de GRECO, Comisia de la Veneția, Uniunea Europeană etc. Probabil fiindcă și-a luat ca model Gambia sau Ciad în problema Justiției. Individul care înlocuiește și cele mai performante vomitive are alte probleme pe agenda zilnică. Săptămâna trecută făcea liste negre, mai ceva ca în anii 50, cu procurori și judecători care i-au trimis în pușcării pe hoți. Că doar el a fost trimis în guvern să apere privilegiile borfașilor. Dar nici măcar acest atac la adresa magistraților independenți nu se compară cu ce a făcut în ultimele două zile. Atunci când a întrecut orice măsură.

Televizunile infractorilor au făcut mare scandal dintr-un fake-news, potrivit căreia s-ar exercita mari presiuni asupra procurorului Elena Ionescu, cea care face ancheta în dosarul în care este cercetat fostul șef al DNA Ploiești, Lucian Onea. Dosar deschis în urma plângerilor făcute de frații penali Vlad și Andrea Cosma. Precum un răspândac penibil de știri false, Toader a sărit în sus, afirmând că are și el astfel de informații. Mai mult, când televiziunile penalilor vorbeau că știu ele că se poate ajunge până la eliminarea fizică a procuroarei, omul n-a zis nimic. Vizat în această operațiune mafiotă era șeful Parchetului General, Augustin Lazăr, una din ultimele redute pe care tagma infractorilor o vrea doborâtă. Ei bine, chiar procuroarea „persecutată” a pus capăt acestei manipulări jalnice, afirmând în termeni foarte clari că nu s-a făcut nici cea mai mică presiune împotriva ei.

Concomitent cu acest caz, televiziunile penalilor anunțau cu multă zarvă că fostul procuror DNA, Mircea Negulescu, celebrul „Portocală”, ar fi făcut o plângere penală împotriva șefei DNA. Același ridicol ministru sare ca din baie și confirmă acest denunț. Din nou, o manipulare dusă dincolo de limita legii. Și încă din partea unui ministru pretins al Justiției. Ghinion. Și de această dată, Negulescu intervine și spune în termeni foarte clari că n-a depus niciun denunț. Din acest moment, ar trebui să fie clar, inclusiv pentru pitecantropii care se uită la Antena 3 și RTV ca la Dumnezeu, că acest individ nu mai poate fi ministru. Eventual poate fi angajat ca lătrău la cele două televiziuni. Într-o țară normală, un astfel de individ ar fi scos cu picioare în cur din guvern. Inclusiv în Ciad și Gambia. În România, clanul mafiot aflat la putere mai are nevoie de el și-l menține în funcție. Oare ce trebuie să mai facă acest specimen biped doar din punct de vedere anatomic pentru a fi demis? Să fie filmat în timp ce jefuiește un orfelinat, tâlhărește niște bătrâni pe stradă sau violează câțiva copii? Probabil nici asta n-ar fi de ajuns, fiindcă penalii vor să scoată probele video din Codul Penal.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

47 de minute ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

3 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

4 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

5 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

6 ore ago

Dominic Fritz anunţă lucrări pentru modernizarea zonei Badea Cârţan

Primarul Dominic Fritz a fost în Piaţa Badea Cârţan, anunţând că au fost demarate lucrări…

7 ore ago