CJ Timiș se pregătește să dea peste 2 milioane de lei pentru biserici și Catedrala Mântuirii Neamului

CJ Timiș va aloca peste câteva zile bani pentru bisericile din județ, dar și pentru șantierul de la Catedrala Mântuirii Neamului. Suma este puțin mai mare decât cea de anul trecut.

Conform anexei proiectului de hotărâre, 100.000 de lei din suma alocată cultelor va merge către Catedrala Mântuirii Neamului. Către cultul ortodox român din Timiș vor fi alocați, conform proiectului de hotărâre, 1,55 milioane lei. Către cultul ortodox sârb 25.000 lei, iar către cultul ortodox ucrainean 20.000 lei. Conform anexei proiectului de hotărâre, către cultul romano-catolic sunt alocați 120.000 lei, iar către cultul greco-catolic 25.000 lei. Către cultul reformat merg 30.000 lei, iar către cel evanghelic 15.000 lei. Cultul penticostal primește 110.000 lei, cultul adventist 20.000 lei, iar cultul baptist 85.000 lei. De asemenea, 100.000 de lei vor merge către Catedrala Mântuirii Neamului. „Sumele alocate cultelor religioase au fost stabilite procentual, în funcţie de numărul de populaţie stabilă de o anumită religie în total populaţie stabilă a judeţului Timiş, din statistica dată de recensământul populaţiei transmisă de Directia de Statistică a Județului Timiș, precum si a cererilor cu solicitările financiare depuse la Consiliul Județean Timiș Compartimentul Buget, din partea reprezentanților tuturor cultelor recunoscute în Romania de pe raza județului Timiș și Catedrala Mântuirii Neamului si analiza utilizării sprijinului financiar alocat de Județul Timiș în anul 2017 cu aceeași destinație”, scrie în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.

Banii pot fi folosiți pentru cofinanțarea unor lucrări de construcții, renovare, consolidare si pictură la unitățile parohiale, așezăminte sociale și educaționale. Anul trecut, CJ Timiș a alocat în același scop 2 milioane de lei.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

UVT a obținut acreditarea Centrului de Inovare și Transfer Tehnologic

Universitatea de Vest din Timișoara a obținut certificatului de acreditare pentru „Centrul de Inovare și…

18 minute ago

E oficial, miniștrii sosiți la Timișoara vor fi înghesuiți în Sala Video. Două proiecte pentru Timiș, votate la ședința de guvern

Circul sălii de desfășurare a ședinței de guvern de la Timișoara s-a încheiat, miniștrii care…

22 de minute ago

Proiectul Centurii Vest merge înainte, contestația depusă a fost respinsă

Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a respins cererea depusă de cei de la ARL Cluj,…

O oră ago

Întreruperi programate la furnizarea apei spre sfârşitul acestei săptămâni în judeţul Timiş

Vineri, 26 aprilie, între orele 10-12 vor avea loc lucrări la Stația de Tratare a…

O oră ago

Incursiune în trecut, pe urmele germanilor în Banat! O interesantă lecţie deschisă la UPT, cu profesorul Anton Sterbling

Banatul multietnic şi istoria sa seculară, sau o nouă incursiune în trecut cu un profesor…

2 ore ago

Druckeria face apel la politicieni să lase la o parte orgoliile şi jocurile politice în problema stadionului

În ziua în care Guvernul se întruneşte la Timişoara pentru a da o HG privind…

2 ore ago