Continental are de un an certificat de urbanism pentru extinderea pe care Robu spune că n-a anunțat-o oficial

Primarul Nicolae Robu a publicat pe Facebook ceea ce susține că este dovada că firma Continental Anvelope vrea să se extindă. Compania îl contrazice însă și spune că are încă de un an certificat de urbanism, dar și aviz de la Agenția de Mediu, pentru investiția despre care Robu afirmă că nu a fost anunțată oficial. Nemții spun că, de fapt, își măresc doar halele de depozitare.

Primarul Nicolae Robu a publicat, joi, pe Facebook, ceea ce spune că este dovada că fabrica de anvelope Continental intenționează să-și extindă activitatea. Reamintim, edilul a făcut recent un sondaj pe rețeaua de socializare, întrebându-și prietenii dacă sunt de acord cu o eventuală extindere a acesteia. Au răspuns 10.100 de oameni, din care 80% s-au pronunțat împotrivă. „Iată dovada intenției firmei Continental Anvelope – pagină din documentața atașată cererii de autorizație de construcție depusă la PMT, de a-și extinde activitatea pe locația actuală, prin construirea unei hoi hale în regim parter + 1 etaj, pe o suprafață la sol de 63 x 23 m, hală la care, la etajul I, este prevăzut să se instaleze o linie de șpreiere”, a notat edilul. Acesta a publicat și prima pagină a unui „memoriu de arhitectură”. Conform memoriului, este vorba despre „construire hală producție nr. 8 în regim de înălțime P+1E. Demolare parțială (pasarelă tehnologică la hala 4 și modificare fațadă hala 4 de producție de depozitare anvelope regim P+1E (corp C4). Modificare fațadă anexă nord – anexă social administrativă în regim P+1E (corp C1)”.

Și totuși… compania germană spune că are toate aprobările pentru această investiție, care nu vizează extinderea capacității de producție. Conform reprezentanților acesteia, la PMT au fost depuse cereri de autorizare pentru demolare și reconstrucție hală, avizate pozitiv de autoritățile locale. Hala nou construită urmează să fie folosită pentru depozitare, nu pentru producție. Mai mult decât atât, certificatul de urbanism este avizat de aproape un an! „Memoriul (cel a cărui «copertă» a fost făcută publică de primarul Robu – n.r.) a fost transmis Primãriei Timișoara în 16 aprilie 2018, odata cu toată documentația cerută prin certificatul de urbanism (care s-a avizat pozitiv în iunie 2017). Continental Anvelope Timișoara nu își va mări volumul de producție, iar construirea halei noi are ca scop recompartimentarea și eficientizarea producției, fără impact asupra mediului. Dosarul depus spre aprobare conține avizul pozitiv din partea Agenției pentru Protecția Mediului care arată că hala ce urmează a fi construită și activitatea desfășurată acolo nu au un impact negativ asupra mediului (…) În ceea ce privește planurile companiei Continental Anvelope Timișoara de extindere, în perioada imediat următoare continuăm demersurile începute deja pentru extinderea sistemelor noastre de tratare a mirosului, proiect în valoare de peste 4 milioane euro, care are scopul de a reduce până la eliminare mirosul specific producției de anvelope”, precizează reprezentanții concernului german. Aceștia susțin că, din 2015, au investit peste 10,5 milioane de euro în sistemul de tratare a emisiilor olfactive.

În urmă cu exact o săptămână, când primarul Nicolae Robu a anunțat că are informații că firma germană intenționează să se extindă, pregătind terenul pentru sondajul de pe Facebook, edilul spunea că nu există niciun fel de acte care vizează această lucrare. Conform site-ului PMT, pe 15 iunie 2017 a fost emis certificatul de urbanism cu numărul 2.588, în vederea autorizației de construire pentru „Lucrări de tip a) – Construcții pentru industrie – Construire hală producție nr. 8 în regim de înălțime P+1E; Demolare parțială (pasarelă tehnologică) și modificare fațadă hala 4 de producție și depozitare anvelope regim P+1Ep (corp C4); Modificare fațadă anexă nord-anexă social administrativă în regim P+1E (corp C1)”.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Alege omenește

An de an auzim de obiceiul sărbătoririi Paștelui ortodox în tradiția românească. E foarte frumos,…

3 ore ago

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

17 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

19 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

20 de ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

21 de ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

o zi ago