Categories: Sport

Doar veşti negre de la „leii din Banat”! Înfrângere la Bucureşti şi doliu la club

CSM Steaua EximBank a învins pe BC SCM Timișoara cu scorul de 76-69 (25-13, 24-18, 12-19, 15-19) în meciul decisiv de accedere în semifinalele campionatului şi s-a impus cu 3-2 la general. Bănăţenii au recuperat 21 de puncte, dar au avut două ultime minute negre.

Steaua a avut un început solid de meci, a frunctificat toate primele cinci atacuri, ceea ce i-a adus un avantaj de șapte puncte (11-4). Diferența a devenit de două cifre devreme – 20-9, minutul 8 – iar primul sfert s-a încheiat la 12 puncte diferență. Cu recuperări sub ambele panouri și din nou cu procentaj bun la „trițe” (7/10, în prima repriză), gazdele s-au desprins chiar la 21 de puncte, în ciuda eforturilor făcute Diaz și Mijajlovic, cei mai buni marcatori ai alb-violeților în prima jumătate.

După 49-31 la pauza mare, violeţii au început partea a doua cu un parţial de 14-2 și au reintrat în joc. Ritmul mult mai bun al atacului și apărarea agresivă au ajut formația viola să se apropie la 55-47, dar ultimele zece au luat startul de la scorul de 61-50 pentru militari. Startul de sfert IV a fost și el favorabil formației bănăţene, care s-a apropiat la un punct, după două triple ale căpitanului Mladen Jeremic (63-62), pentru ca apoi o reușită de trei puncte a lui Mijajlovic să ducă echipa lui Tudor Costescu în avantaj pentru prima oară, 65-64. S-a făcut chiar 67-64, dar câteva decizii discutabile ale arbitrilor și unele erori ofensive ale vizitatorilor au ajutat Steaua să revină la conducere, 69-68. Au urmat două libere ratate de Diaz, astfel că Steaua s-a detașat și a câștigat cu 76-69.

De la CSM Steaua EximBank s-au remarcat Dragan Zekovic, cu 16 puncte (2×3), 5 recuperări și o pasă decisivă, Marius Runkauskas, cu 14 puncte (3×3), 2 recuperări și 5 pase decisive, și Jermaine Jonte Flowers, cu 11 puncte (1×3), 2 recuperări și 2 pase decisive. De partea cealaltă s-au remarcat Adrian Diaz, cu 19 puncte, 8 recuperări, 5 capace și 2 pase decisive, Igor Mijajlovic, cu 16 puncte (2×3) și 5 pase decisive, și Mladen Jeremic, cu 11 puncte (3×3), 5 recuperări și 2 pase decisive.

Nu a fost singura veste rea venită din partea clubului bănăţean. Un tânăr jucător de la Timișoara s-a stins din viață la doar 19 ani. Daniel Pop a fost diagnosticat la începutul anului cu o boală necruțătoare şi s-a stins din viață luni. Daniel Pop a fost format la CSȘ Bega Timișoara și evolua pentru BC SCM 2 Timișoara.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

33 de minute ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

6 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

6 ore ago

Hristos a înviat! Sărbători luminate să aveţi!

Sfânta Înviere a Domnului nostru Iisus Hristos să vă aducă lumină în suflet, alinare, speranţă,…

13 ore ago

Învierea îl prinde în arest, după ce a fost găsit cu o alcoolemie record la „bord”

În cursul zilei de astăzi, polițiști de la Biroul Drumuri Naționale și Europene din cadrul…

16 ore ago

Lumina de la Ierusalim a ajuns la Timișoara, pe calea aerului

Ca în fiecare an, și de această dată Lumina a ajuns la Timișoara, de la…

16 ore ago