Categories: Sport

Impotriva tuturor. Timisoara Saracens castiga la Steaua dupa un meci nebun

De puţine ori a plecat Timişoara Saracens în ultimul timp cu şansa a doua într-un meci de rugby. Aşa s-a întâmplat astăzi, când campionii au evoluat pe terenul unei echipe neînvinse, Steaua. Şi a ieşit o luptă ca în poveşti, în care cea mai bună echipă s-a impus în ciuda calculului hârtiei. Şi cum este mai frumos, după un meci în care a fost dezavantajată şi a evoluat cu un om eliminat definitiv, a reuşit să revină şi să învingă în ultimul minut, 18-16 (0-7).

Steaua a început mai bine, a marcat repede un eseu prin Eseria Vueti, transformat de Boldor, 7-0. Bănăţenii au dominat momente bune, a şi reuşit să culce balonul în terenul de ţintă advers prin Fercu, după o fază superbă, dar eseul a fost anulat, iar Popârlan trimis pe banca de pedepse pentru 10 minute. Samoa a irosit o penalitate din poziţie bună, la fel ca Boldor, iar „militarii” au intrat la pauză în avantaj.

La ieşirea de la vestire, Vlaicu a făcut 10-0, dar Mesake Doge şi-a adus echipa în joc printr-un eseu transformat de Samoa, 10-7. Acelaşi Vlaicu a mai pus o penalitate, 13-7, iar Stewart a văzit cartonaşul roşu pentru un fault dur. Chiar şi aşa, Timişoara nu işi spusese ultimul cuvânt, Samoa a adus 3 puncte de la mijlocul terenului, dar Vlaicu a răspuns prin acelaşi procedeu, după o nouă gafă de arbitraj, dar de la 22 de metri, fază la care şi Lazăr a fost eliminat temporar, 16-10. Cu doi oameni mai puţin, bănăţenii reuşesc un eseu superb prin Simionescu, dar rămas netransformat, 16-15. Timişoara a luptat până în ultima secundă şi Jody Rose a adus bucuria în tabăra vizitatorilor după un drop reuşit în prelungiri. 18-16 pentru Timişoara, care poate termina sezonul regulat pe locul secund, însă depinde de rezultatele din ultima etapă.

Timişoara Saracens: Badiu, Căpăţăna, Pungea, Popârlan, Lazăr, Morrison, Rus, Stewart, Luiters, Rose, Shennan, Umaga, Manumua, Fercu, Samoa. Rezerve: Rădoi, Taupaki, Doge, Mureşan, Sabău, Popa, Simionescu, Tangimana.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

2 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

4 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

5 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

7 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

7 ore ago

Seria cu Vâlcea începe în Vinerea Mare

Baschetbaliștii de la SCM Timişoara dispută cu începere de astăzi ultima serie din play-out. Ei…

7 ore ago