Categories: Social

Nu udați grădinile cu apă de la robinet, v-ați putea lăsa vecinii pe sec! Sunt deja probleme în unele localități din Timiș

Ne apropiem cu pași repezi de vară și deja în unele sate din Timiș sunt probleme cu apa rece. De vină, spune Aquatim, sunt cei care își udă grădinile cu apă de la rețeaua publică. Pentru ca lucrurile să nu scape de sub control, trebuie respectate câteva reguli simple.

Nu udați grădinile sau gazonul cu apă potabilă! Gestionați cu grijă fiecare picătură, dacă vreți să nu ajungeți în situația ca la robinete să nu curgă strop de apă. Astfel de situații apar sistematic în localitățile cu resurse limitate de apă și consumuri sezoniere foarte mari. Orice consum peste medie de apă potabilă – fie pentru udatul grădinilor și spațiilor verzi, fie pentru uz menajer – va fi resimțit de toți consumatorii branșați la rețea. Probleme de acest fel au fost sesizate deja de clienții Aquatim din Ianova, Giarmata, Izvin și Recaș. Astfel de situații apar sistematic în localitățile cu resurse limitate de apă și consumuri sezoniere foarte mari.Aquatim vă recomandă folosiți cât mai puțin sau deloc apa potabilă pentru udatul grădinilor sau gazonului și să apelați, pentru aceasta, la surse alternative, cum ar fi forajele de mică adâncime sau bazinele pentru colectarea apei de ploaie.

„Societatea Aquatim face tot ce ține de competența sa tehnică pentru a asigura necesarul de apă în aceste localități – forajele și rețelele din exploatare sunt inspectate cu regularitate pentru a preveni avariile, iar pe timp de noapte se refac stocurile din rezervoare”, spune directorul Ilie Vlaicu. Aquatim a preluat, în mai multe localități, foraje și rețele de alimentare insuficient dimensionate pentru necesarul local de apă și a făcut investiții importante pentru ca toți clienții săi să beneficieze de apă suficientă și de calitate corespunzătoare la robinet. În ultimii cinci ani, au fost conectate la rețeaua de apă a Timișoarei localităţile Albina, Ghiroda, Moșnița Nouă, Moșnița Veche, Săcălaz, Sânmihaiu Român, Urseni și Utvin. În toate localitățile din aria de operare au fost instalate contoare.

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

Timișul rămâne atractiv din punct de vedere imobiliar

Județul Timiș rămâne în topul național al vânzărilor de imobile. Cele mai multe vânzări au…

46 de minute ago

Lucrările la partea din spate a Pieței Badea Cârțan au fost finalizate

Strada aflată în spatele Pieței Badea Cârțan beneficiază acum de asfalt nou. Administrația anunță că…

52 de minute ago

Cum va fi vremea în Banat în următoarele două săptămâni

Meteorologii anunţă o vreme caldă, în intervalul 6 - 19 mai, cu o medie a…

O oră ago

SCM Timişoara, la ultimul meci pe teren propriu în acest sezon

Baschetbaliștii bănăţeni înfrunta CS Vâlcea 1924, mâine (marți, 7 mai), la ora 18.00, la sala…

3 ore ago

Elevii reiau cursurile miercuri cu al cincilea modul. Când primesc vacanţa mare

Vacanța de Paște mai durează puţin și elevii revin la cursuri miercuri, 8 mai, potrivit…

4 ore ago

Ultimul meci oficial înaintea de marea finală

Revelaţia sezonului din prima ligă de futsal este CFR Timişoara, echipă ce a terminat sezonul…

4 ore ago