Categories: Primăria Timişoara

Strada Popa Șapca se pregătește de inaugurarea oficială. Teoretic, nu se știe când va fi / VIDEO

Una dintre restricțiile care au dat peste cap traficul în Timișoara va fi ridicată săptămâna viitoare, într-o zi încă neprecizată. Este vorba despre cea de pe strada Popa Șapcă, unde se va încheia, în sfârșit, șantierul. Mai sunt de făcut doar mici operațiuni.

Strada Popa Șapcă și pasajul cu același nume vor fi deschise săptămâna viitoare, dar nu se știe exact când. Se lucrează la ultimele detalii. Au fost făcute marcajele pe strada Demetriade și, în aceste zile, se fac și cele de pe strada Popa Șapcă. „Mai sunt de făcut mici corecturi. O să iasă pe teren primăria, beneficiarul, CFR, să vadă ce mai e de făcut, pentru că e în zona de siguranță a CFR. În principiu, săptămâna viitoare, suntem 99% gata. (…) Cel mai probabil săptămâna viitoare s-ar putea să se deschidă. Când îl deschidem, rămâne deschis, nu mai vrem să-l închidem pentru nimic. Eventuale corecturi se pot face și cu el deschis”, explică Bogdan Faur, administratorul Sylc Con Trans, una dintre firmele care au lucrat la acest șantier. Cum arată acum șantierul vedeți în filmulețul realizat marți, 22 mai.

Când va fi redeschis oficial traficul rămâne încă un mister. Cel puțin pentru… neinițiați. Primarul Nicolae Robu spune că „minunea” se va petrece săptămâna viitoare, într-o zi lucrătoare, ceea nu poate fi decât marți, 29 mai, miercuri, 30 mai, sau joi, 31 mai. Luni, 28 iunie, sunt Rusaliile, dar și ziua de naștere a edilului, care împlinește 63 de ani. În 2015, când a fost inaugurat pasajul Michelangelo, a fost urmat un scenariu similar, afirmându-se oficial că nu se știe când va fi gata. Absolut întâmplător, lucrările s-au terminat chiar pe… 28 mai. Șantierul de pe Popa Șapcă are termen de finalizare luna iunie 2108. amenajarea a presupus lărgirea la patru benzi a străzii cu același nume, înlocuire vechiului pod pentru calea ferată, dar și refacerea trotuarelor. Au fost plantați, de asemenea, castani. Prin pasaj sunt 6 benzi, 4 pentru înainte și câte una pentru viraje la stânga și la dreapta. Lucrările, începute în mai 2016, când a fost predat amplasamentul, au costat 28,5 milioane de lei, cu tot cu TVA, și au fost executate de asocierea SC Sylc Con Trans SRL – SC Tableros Y Puentes SA – SC Petrucco SA.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Descoperă oferte avantajoase la biletele de avion cu eSky.ro

Adori să evadezi din cotidian și să explorezi lumea? Te-ai săturat să aștepți ore nesfârșite…

19 minute ago

Agresiune AUR împotriva lui Dominic Fritz în prima noapte de campanie. Candidatul AUR este omul echipei Robu-Simonis

În noaptea de 9 mai, un grup de membrii AUR a întrerupt evenimentul de lansare…

45 de minute ago

Comportare excelentă a României la Europeanul de fotbal destinat primarilor

Primarii din toată Europa s-au întâlnit la Liepzig unde nu s-au înfruntat în platforme electorale…

3 ore ago

SCM USV Timişoara, deplasare dificilă la Baia Mare

Etapa a IV-a din Liga de Rugby programează a doua deplasare a acestui sezon pentru…

4 ore ago

Timotion modifică, duminică, traseele unor mijloace de transport ale STPT

Duminică, 12 mai, în intervalul orar 08:30 - 14:00, va avea loc evenimentul sportiv “Timotion…

4 ore ago

Trafic închis, sâmbătă, pe strada Constantin Brăiloiu

Societatea de Drumuri Municipale (SDM) transmite că pe Str. Constantin Brăiloiu (tronson cuprins între Str.…

4 ore ago