Categories: OpiniiZâmbete amare

Aminitiți-vă mereu cinci nume: Cucșa, Gavriliță, Pau, Simonis, Suciu

Dacă vreodată – lucru care nu vă doresc, dar după cum decurg lucrurile în România devine tot mai posibil – niște tâlhari o să vă spargă casa, îi aveți filmați, știți cine sunt, dar vi se va spune că acestea nu sunt probe suficiente pentru ca aceștia să fie închiși, iar lucrurile furate să fie recuperate, gândiți-vă la cinci nume. Este vorba de Marian Cucșa, Bianca Gavriliță, Adrian Pau, Alfred Simonis și Matei Suciu. Atunci când pe stradă vă veți întâlni cu acești tâlhari și vă vor râde pe un ton superior, amintiți-vă cinci nume. Aceleași. Dacă veți face imprudența de-a le cere socoteală și vă vor lăsa într-o baltă de sânge, n-are rost să mai mergeți la Poliție, fiindcă nu veți avea probe temeinice că ați fost bătut. Dar veți putea reflecta, în schimb, la cinci nume: Cucșa, Gavriliță, Pau, Simonis, Suciu.
Dacă o să aveți o cunoștință bătută, violată etc. de un interlop sau mai mulți, iar în momentul depunerii mărturiei cunoștința dvs. va fi obligată să stea în aceeași cameră cu atacatorii/violatorii, aminitiți-vă cinci nume: Cucșa, Gavriliță, Pau, Simonis, Suciu. Atunci când veți vedea și auzi în jurul dvs tot mai multe fapte de corupție, hoții, tâlhării, omucideri, violuri etc., fără ca nimeni să dea socooteală, țineți minte cinci nume: Cucșa, Gavriliță, Pau, Simonis, Suciu.
Atunci când copiii dvs., fratele mai mic, un prieten foarte bun vă vor spune că nu mai pot trăi în țara aceasta, că pur și simplu nu mai pot respira din cauza borfașilor, astfel că vor lua calea exilului, deși aici s-au născut și ei și strămoșii lor, aminitiți-vă cinci nume: Cucșa, Gavriliță, Pau, Simonis, Suciu. Atunci când statul va fi cu totul capturat de infractori și mafioți și chiar dvs. vă veți gândi să plecați defintiv din România, deși niciodată până acum nu ați luat în calcul acest lucru, amintiți-vă cinci nume: Cucșa, Gavriliță, Pau, Simonis, Suciu. Cei care v-au făcut să vă părăsiți tot ce aveați mai sfânt până acum. E drept, mai aveți o șansă. Atunci când o să fiți chemați din nou la vot, uitați-vă bine peste listele cu candidați. Și când o să puneți ștampila, să nu uitați de cinci nume: Cucșa, Gavriliță, Pau, Simonis, Suciu.
Ce-i cu aceste nume? Este vorba de deputații de Timiș care, într-o noapte de iunie, la ora la care lotrii ies la prăduială, au votat modificările la Codul de procedură penală. Modificări care transformă România într-un Rai al borfașilor. Modificări făcute de foști tractoriști/buldozeriști (meserii onorabile, nu asta e problema) precum Iordache sau Nicolicea, cu diplome de Drept luate prin Poștă. Bineînțeles și cu inserții care vin în ajutorul primulul penal al țării, Liviu Dragnea. Un nou Cod contestat însă de magistrați, CSM, ÎCCJ și multe alte instituții și oameni cu școala făcută la zi și care se pricep la astfel de lucruri. Deosebirea este că nu sunt slugoii unui infractor. Așa cum sunt cele cinci nume: Marian Cucșa, Bianca Gavriliță, Adrian Pau, Alfred Simonis și Matei Suciu.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

7 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

8 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

13 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

14 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

14 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

16 ore ago