Aminitiți-vă mereu cinci nume: Cucșa, Gavriliță, Pau, Simonis, Suciu

Dacă vreodată – lucru care nu vă doresc, dar după cum decurg lucrurile în România devine tot mai posibil – niște tâlhari o să vă spargă casa, îi aveți filmați, știți cine sunt, dar vi se va spune că acestea nu sunt probe suficiente pentru ca aceștia să fie închiși, iar lucrurile furate să fie recuperate, gândiți-vă la cinci nume. Este vorba de Marian Cucșa, Bianca Gavriliță, Adrian Pau, Alfred Simonis și Matei Suciu. Atunci când pe stradă vă veți întâlni cu acești tâlhari și vă vor râde pe un ton superior, amintiți-vă cinci nume. Aceleași. Dacă veți face imprudența de-a le cere socoteală și vă vor lăsa într-o baltă de sânge, n-are rost să mai mergeți la Poliție, fiindcă nu veți avea probe temeinice că ați fost bătut. Dar veți putea reflecta, în schimb, la cinci nume: Cucșa, Gavriliță, Pau, Simonis, Suciu.
Dacă o să aveți o cunoștință bătută, violată etc. de un interlop sau mai mulți, iar în momentul depunerii mărturiei cunoștința dvs. va fi obligată să stea în aceeași cameră cu atacatorii/violatorii, aminitiți-vă cinci nume: Cucșa, Gavriliță, Pau, Simonis, Suciu. Atunci când veți vedea și auzi în jurul dvs tot mai multe fapte de corupție, hoții, tâlhării, omucideri, violuri etc., fără ca nimeni să dea socooteală, țineți minte cinci nume: Cucșa, Gavriliță, Pau, Simonis, Suciu.
Atunci când copiii dvs., fratele mai mic, un prieten foarte bun vă vor spune că nu mai pot trăi în țara aceasta, că pur și simplu nu mai pot respira din cauza borfașilor, astfel că vor lua calea exilului, deși aici s-au născut și ei și strămoșii lor, aminitiți-vă cinci nume: Cucșa, Gavriliță, Pau, Simonis, Suciu. Atunci când statul va fi cu totul capturat de infractori și mafioți și chiar dvs. vă veți gândi să plecați defintiv din România, deși niciodată până acum nu ați luat în calcul acest lucru, amintiți-vă cinci nume: Cucșa, Gavriliță, Pau, Simonis, Suciu. Cei care v-au făcut să vă părăsiți tot ce aveați mai sfânt până acum. E drept, mai aveți o șansă. Atunci când o să fiți chemați din nou la vot, uitați-vă bine peste listele cu candidați. Și când o să puneți ștampila, să nu uitați de cinci nume: Cucșa, Gavriliță, Pau, Simonis, Suciu.
Ce-i cu aceste nume? Este vorba de deputații de Timiș care, într-o noapte de iunie, la ora la care lotrii ies la prăduială, au votat modificările la Codul de procedură penală. Modificări care transformă România într-un Rai al borfașilor. Modificări făcute de foști tractoriști/buldozeriști (meserii onorabile, nu asta e problema) precum Iordache sau Nicolicea, cu diplome de Drept luate prin Poștă. Bineînțeles și cu inserții care vin în ajutorul primulul penal al țării, Liviu Dragnea. Un nou Cod contestat însă de magistrați, CSM, ÎCCJ și multe alte instituții și oameni cu școala făcută la zi și care se pricep la astfel de lucruri. Deosebirea este că nu sunt slugoii unui infractor. Așa cum sunt cele cinci nume: Marian Cucșa, Bianca Gavriliță, Adrian Pau, Alfred Simonis și Matei Suciu.

Autor
Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

17 comentarii pentru acest articol

Augustus a spus: (iunie 22nd, 2018 at 12:19 )

Vroiam sa scriu o postare lunga despre revolutie, vise, democratie si realitate, dar cand am revizuit textul mi-am dat seama ca totusi persoanele de mai sus am fost alese de Timisoreni / Banateni si ma intreb daca ne mai amintim pentru ce am luptat in 89?

Care a fost telul? Scoli si spitale care au un nivel de uzura, degradare sunt orice limita? Calitate a invatamentului submediocra (vorba ministrului: merg in PML)? Salarii si pensii de mizerie (mai putin bugetarii)? Coruptie si birocratie? Fabrici si statiuni – vandute sau lasate (cu dedicatie) in paragina? Dezvoltare in forta? Păduri radiate si vandute la export (Craciunescu in consiliu la ADP)?

Din pacate, timisorenii se pare ca nu inteles nimic dupa cei 28 de ani. Ne place sau ne complacem. Draga Ino, istoria ne spune ca vom uita cele 5 nume, chiar maine, si ii vom vota din nou. In cel mai rau caz se va face o rotire a cadrelor ii vom vota pe A. Craciunescu, Dobra, Jumanca, Idolu si alti care vor proceda identic cu predecesorii lor.

 
Anonim a spus: (iunie 22nd, 2018 at 12:49 )

Foarte frumos textul D-le Ardelean. Cred ca e un material bun de pus pe billboard-uri in orașele și satele din Timis.

 
Radu Moraru a spus: (iunie 22nd, 2018 at 12:59 )

Ino, ma inspaimanta ce ai scris! Desi, din pacate, E ADEVARAT. Ce ma inspaimanta nu e faptul ca Marian Cucșa, Bianca Gavriliță, Adrian Pau, Alfred Simonis și Matei Suciu sunt printre cei care au votat acele modificari (pentru ca nu aveam alte asteptari de la ei, de accea nici nu i-am votat), ci ca astfel de lucruri precum cele relatate de tine se pot intampla.
P.S. Nici macar in gluma nu o sa mai spun, Freddy primar!

 
cetățean a spus: (iunie 22nd, 2018 at 14:08 )

Nu este suficient să ne amintim doar de efemerii cinci deputați/senatori PSD din Timiș vinovați pentru votul care l-au dat Codului Penal. Dan Poenaru, Florică Bârsășteanu, Marius Craina, Horia Ciocârlie …. – aripa mai citită din PSD – cum comentați? Vă onorează asocierea cu cei cinci? Dacă NU, mulți așteaptă o luare de poziție și o clarificare/curățire a PSD-ului. Altfel, votăm Cioloș!

 
Ghitza a spus: (iunie 22nd, 2018 at 16:08 )

Acesti 5, marian cucsa, bianca gavrilita, adrian pau, alfred simonis si matei suciu, ar trebui sa treaca printr-una din acele infractiuni pe care le-ai expus in articol, sa vedem ce se va intampla…

 
anteconbega a spus: (iunie 22nd, 2018 at 17:51 )

Cher Augustus, n-aş băga mâna-n foc că Adam Craciunescu, Călin Dobra, Romaniţa Jumanca, Dan Idolu ar face la fel ca Marian Cucșa, Bianca Gavriliță, Adrian Pau, Alfred Simonis și Matei Suciu. Cel puţin Crăciunescu nu mai e parte în politica de azi, Dobra e mic copil, are în urmă doi ani în care nu s-a petrecut nimic valoros în judeţul Timiş, e ca apa sfinţită, nici kăkă, nici kăkă. Romaniţa organizează plecarea autocarelor cu asistaţi sociali la mitingurile acum condamnatului Dragnea, nu s-ar băga ea în chestii serioase, iar Dan Idolu are războiul lui cu ALDERobu, plus piste găurite pe aeroporul pe care-l păstoreşte cu aplomb. Ce mai, e o bulibăşeală maximă! Domnule Moraru, dacă dumneata crezi că ne-am referit la Freddy Simonis atunci când am lansat lozinca „Freddy primar!”, te înşeli! Noi îl vrem primar, iată adevărul, pe dr. dentist Freddy Wallner, pen’că un om care ştie să scoată dinţi ştie să şi pună! Iar gura Timişoarei culturale, deocamndată, e ştirbă, să nu se supere formaţia Neumann… Întrebarea vitală este: Eugen Dogariu cum s-a comportat?

 
Radu Moraru a spus: (iunie 22nd, 2018 at 18:26 )

anteconbega, imi fac „mea culpa”. Credeam ca e vorba despre acel Freddy. Fiind mai nou intr-ale scrisului aici (nu si intr-ale ale cititului, a nu se intelege gresit), ma gandeam ca e o figura de stil. Nu de alta, dar cred ca domnisorului in cauza nu i-ar displacea sa se intample (Doamne fereste!) ceea ce am tot scris (crezut) eu. Legat de ultima ta intrebare (care sigur nu imi era adresta, era sa spunem la comun), imi permit sa raspund totusi: cum sa se comporte, ca un las. Adica nici cu mandra nici cu draga. Mai exact, in stilu-i caracteristic.

 
Druckerul din Mehala a spus: (iunie 22nd, 2018 at 19:43 )

Si a cui ii vina ca astia 5 au votat contra naturii ?…f,tui , a noastra ca nu ne-am dus la vot !!!

 
Augustus a spus: (iunie 22nd, 2018 at 21:01 )

Herr anteconbega, era un exercițiu imaginar și oarecum sarcastic cu membrii vizibili și activi ai organizației locale, dar Adam Craciunescu mi se pare mult mai nociv (în prezent încasează fără merite bani de la SDM, iar în trecut la Romsilva) ca anonimul Cucșa, doctorul Gavriliță sau poetul Pau.
Războiul lui Idolu cu Robu îl compar cu doi câini de la o firmă. Se mai joacă, latră împreună la dușmani, dar când e vorba de ciolan se iau la trântă.

Ideea mesajului meu este că după momentul 89 nu avem resurse umane valoroase pe plan local sau nu reușesc să se impună, iar noi acceptăm tacit ce ni se pune pe farfurie indiferent de costul mesei. Au furat, au distrus, au ascuns furtișagul și au păstrat tăcerea – astea sunt realizările celor care au fost la putere, fie local sau la nivel central.

 
anteconbega a spus: (iunie 23rd, 2018 at 08:33 )

Edes Drukere, e vina lor, a celor care nu s-au dus la vot, şi nu „a noastră”, cei care am fost, ba i-am mai şi votat pe Folică la locale şi pe Mărieş la parlamentare! Matale sper că eşti cheferist, dacă tot eşti măhăleanţ…
Ave, Augustus!, căci orice exerciţiu imaginar e benefic, când şi când, gândirea trebuie să intre ”în revizie”. Uite, Crăciunescu, care, fie vorba între noi, nu e un membru „vizibil și activ” al organizației locale, a fost achitat în procesul legat de Romsilva şi retrocedarea imaginară a unor păduri, el şi fostul ministru PNL al Justiției Tudor Chiuariu, pe când Hrebenciuc, tatăl şi fiu, deputatul PSD Ioan Avram, soţia, judecător, Roxana Adam, Lorand Ordog, judecător, celebrul beneficiar Paltin Sturza şi încă vreo patru, cinci, au fost condamnaţi. E Adam C. membru în C.A la ADP? Nu cred… În rest, aşa e, cezare, le zici brici! Dle Radu Moraru, sunteţ impecabil! Totuşi, păcat de Eugen, se trage dintr-un mare agricultor, bunicul, Nicolae, Erou al Muncii Socialistre, unchiul, mare numismat şi istoric, Octavian Dogaru, doctor în fizică, un strămoş, Savu Dogariu, străbunic, căsătorit cu o rudă din familia primarului Stan VIrighin, arestat în 1961 de Securitate, torturat şi ucis în beciurile poliţieie politice în acelaşi an.. Pe Eugen l-or fi defectat cei care i-au fost mentori politici…

 
Radu Moraru a spus: (iunie 23rd, 2018 at 13:13 )

anteconbega, doar patru cuvinte am de spus: MA INCLIN CU RESPECT!

 
Augustus a spus: (iunie 24th, 2018 at 23:16 )

@anteconbega faptul ca a fost achitat in Romania nu inseamna ca e om care putem defila fericiti. Nu e nici macar de nivelul „Marean Iancu – unul dintre noi”. Eu cel putin nu vad capabil acest personaj sa aduca un (sau orice) beneficiu orasului.
Si da, este membru in CA al SDM (SDM a inghitit ADP, fuziune prin absorbtie sau cum numesc liberalii procedeul).
Totusi pentru a conclude subiectul care nu merita atata atentie din partea noastra poate imi poti spune un (orice) plus de valoare adus societatii timisene de expertiza pesedistul neactiv.

 
anteconbega a spus: (iunie 25th, 2018 at 10:33 )

Am citit şi eu, pe larg, ce-i cu ADP şi SDM. Aveţi dreptate, aşa a fost, o fuziune, dar una iliberală, că ALDERobu numai liberal nu poate fi numit. Am citit, tot în debanat.ro, că a avut loc un concurs pentru CA SDM, cu următorul rezultat: Adam Craciunescu – 47,25 puncte, Catalin Iapa – 46,50 puncte, Ilie Lucian Stoinel – 43,25 puncte, Ciprian Orhei – 41 puncte, Andrei Molnar – 40 puncte, Catalin Tiuch – 36 puncte, Liviu Sabin Filimon – 31.75 puncte, Sorin Radu Anghel – 31 puncte, Alexandru Madalin Mustatea – 29.75 puncte, Marian Gheorghe Costea – 26.50 puncte, Ovidiu Iosif Pirlea – 25.75 puncte. Asta e, cu asta defilăm, fericiţi sau trişti, după cum simte fiecare. Oricum, punctajul nu poate fi negat. Dar faptul că Dragnea a fost condamnat în România ar trebui să ne facă să defilăm trişti? Neee…Cât despre plus valoarea adusă societăţii timişene, asta mă depăşeşte. Sincer. Dar mai căutăm, în timpul liber.

 
Augustus a spus: (iunie 25th, 2018 at 13:42 )

@anteconbega avem reprezentanți unul și unul în C.A-urile din Timiș. O dovadă a faptului că prietenia, afacerile și interesul personal nu au culoare politică când vorbim de USL (PSD + PNL = love în 2018).

 
anteconbega a spus: (iunie 25th, 2018 at 15:32 )

Ave, Augustus! E cum zici. ALDERobu şi Dobra Lugojanul, braţ la braţ, e mierleala (scuze!) politicii de dreapăta din judeţ. Dacă nu s-o naşte altceva între timp. Adică până la alegerile generale din 2020. Ceea ce însemană încă doi ani cu USL la ciolan în Timiş!

 
Druckerul din Mehala a spus: (iunie 27th, 2018 at 20:19 )

@anteconbega…Da , cheferist mis…f,tui .

 
anteconbega a spus: (iunie 28th, 2018 at 16:17 )

Perioada Mafa, Calinin, „Mobra”, Nelu Bungău, Mitică Seceleanu sau mai încoace, Gâtlan, Orza, Bănciulă, Silagy? N-am dansat decât o toamnă, cu Covaci preşedinte de club şi Periam antrenor. S-a cam dus totul, drukere… Stadionul CFR, care găzdui şi câte 10 000 de oameni la meciurile mari, arată acum de parcă l-ar fi bombardat drăgălaşul de general Guşă şi generalul oltean de guerilă urbană Paul Vasile, fost titular la catedra de bătăi stradale din cadrul Universităţii de Vest, perioada preMarilen.

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Aeroportul International Timisoara

Administratie vezi arhiva Administratie

Călin Dobra a găsit țapul ispășitor pentru dezastrul produs de zăpezi: Enel-ul. Este contrazis însă chiar de ISU

Codul Portocaliu de ninsoare a lăsat, ieri și astăzi, zeci de mii de timișeni fără energie electrică. La apelul prefectului Eva Andreaș, alături de reprezetanți ai instituțiilor de stat – Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș, Consiliul Județean Timiș etc. – , dar și ai ENEL, s-au întrunit, atât ieri, cât și astăzi, în ședințe...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Călin Dobra a găsit țapul ispășitor pentru dezastrul produs de zăpezi: Enel-ul. Este contrazis însă chiar de ISU
Gauss topografie timisoara

Politica vezi arhiva Politica

tel drum

Liviu Dragnea, delir, inclusiv anti-european, de o oră și jumătate la Consiliul Național al PSD

La exact 29 de ani de la începutul Revoluției de la Timișoara, liderul PSD Liviu Dragnea a dat startul contra-revoluției și ieșirii din Europa. Într-un discurs cu accente demente în cadrul Consiliului Național al PSD, Dragnea a făcut mai multe acuze dure la adresa Europei. De asemenea, el a dat ordin partidului să dea amnistia...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Liviu Dragnea, delir, inclusiv anti-european, de o oră și jumătate la Consiliul Național al PSD
MNB – Muzeul Național al Banatului

Sport vezi arhiva Sport

România, învinsă în meciul pentru „bronz” de la Campionatul European de handbal feminin

Sfârșit de drum pentru România, la Campionatul European de handbal feminin din Franța. „Tricolorele” au rezistat până în ultima zi a turneului final, de unde nu s-au întors cu mâna goală. Deși fără medalie, handbalistele românce au obținut, grație poziției din careul de ași, calificarea la Campionatul Mondial de anul viitor, din Japonia. A trebuit,...
Citeşte tot articolul Citeste articolul România, învinsă în meciul pentru „bronz” de la Campionatul European de handbal feminin
CCIAT

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Analiză Imobiliare.ro: De ce piața rezidențială nu se află în fața unei crize similare celei din 2008

În ultima perioadă au existat multe speculații potrivit cărora, piața imobiliară se îndreaptă spre o criză similar celei din 2008. Datele Imobiliare.ro și Analize Imobiliare (platforma dezvoltată și susținută de portal) arată însă că actualul context de piață este semnificativ diferit față de cel din 2008. Un prim argument în acest sens este dat de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Analiză Imobiliare.ro: De ce piața rezidențială nu se află în fața unei crize similare celei din 2008

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Peste un kilogram de cannabis a fost descoperit, în urma unei percheziții, de polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Arad. Oamenii legii s-au dus la „țintă”, bărbatul în vârstă de 35 de ani, din Curtici, fiind bănuit de trafic ilegal de droguri de risc. Traficantul s-a trezit cu „mascații” la ușă. Polițiștii...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Depozit de cannabis în casa unui bărbat / FOTO
Ada Hausvater, manager al Teatrului Național „Mihai Eminescu” din Timișoara, a fost recompensată la sfârșitul săptămânii trecute pentru realizările sale profesionale și, implicit, pentru promovarea Timișoarei. Ada Lupu Hausvater a primit, sâmbătă seara, în cadrul Galei Excelenței Bănățene 2018, Premiul „Eftimie Murgu” pentru Promovarea Imaginii Timișoarei, decernat de Consiliul pentru excelență, for ce reunește filiala...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Ada Hausvater, managerul Teatrului Național Timișoara, premiată la Gala Excelenței Bănățene
Generatoarele de energie electrică din județele învecinate, trimise de IGSU (Inspectoratul General pentru Situații de Urgență), prin secretarul de stat MAI, Raed Arafat, au fost puse în funcțiune, în Timiș. Cele mai mari probleme s-au înregistrat în partea de est a județului. Nu doar Făgetul sau alte localități din zonă, dar și municipiul Lugoj au...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Generatoarele de energie electrică au fost montate la Făget și la Lugoj. 160 de situații de urgență în opt ore de intervenție pentru pompieri / FOTO
Codul Portocaliu de ninsoare a lăsat, ieri și astăzi, zeci de mii de timișeni fără energie electrică. La apelul prefectului Eva Andreaș, alături de reprezetanți ai instituțiilor de stat – Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș, Consiliul Județean Timiș etc. – , dar și ai ENEL, s-au întrunit, atât ieri, cât și astăzi, în ședințe...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Călin Dobra a găsit țapul ispășitor pentru dezastrul produs de zăpezi: Enel-ul. Este contrazis însă chiar de ISU