Categories: Economic

Criza de forță de muncă, în discuție la CCIAT. Invitați speciali, parlamentarii de Timiș

Realizările deosebite ale mediului de afaceri timișean, reflectate în creșterea economică și rata scăzută a șomajului, accentuează nevoia companiilor locale de angajați calificați. Găsirea de soluții viabile la criza locală a forței de muncă este una dintre prioritățile CCIA Timiș.

CCIAT a început, încă din 2016, o serie de întâlniri cu marii investitori și angajatorii care se confruntă cu lipsa forței de muncă. Acestea au fost dublate de diverse demersuri făcute pe lângă Guvernul României de către europarlamentari, senatori și deputați, Acum, CCIAT organizează, în 22 iunie, între orele 12 și 14, în sla CEDO, o masă rotundă cu tema „Soluții pentru rezolvarea în regim de urgență a crizei forței de muncă – împreună cu parlamentarii de Timiș”. Vor fi dezbătute teme precum eliminarea obligativității acordării salariului brut pe economie pentru personalul necalificat; adaptarea limitărilor date de contingentele pentru lucrători din țări din afara UE; punerea în practică a Acordului de Securitate Socială dintre România și Serbia; descentralizarea recunoașterii diplomelor de studii la nivel județean, nu doar de Ministerul Educației, pentru țările non-UE, pentru reducerea timpului de așteptare de la 3-6 luni la 30 zile;rezolvarea lipsei sau insuficiența spațiilor de cazare pentru angajații proveniți din alte județe / țări; eliminarea ajutoarelor sociale și de șomaj acolo unde există cerere pentru anumite meseri, înființarea la Timișoara, în structura CCIAT, a unei școli de meserii, cu acoperire regională. La discuții vor participa senatori și deputați de Timiș, reprezentanți ai Instituției Prefectului Județul Timiș, Consiliului Județean Timiș, Primăriei Timișoara, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Agenției Județane pentru Ocuparea Forței de Muncă, consilieri locali și județeni, asociații ale oamenilor de afaceri străini în județul Timiș.

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

O nouă campanie trimestrială de colectare gratuită a deșeurilor VOLUMINOASE din Zona 1 Rural a județului Timiș – 2024

Compania RETIM împreună cu ADID Timiș anunță începerea unei noi campanii de colectare gratuită a…

12 minute ago

Actuala administrație, nevoită să se vadă înfrântă, după ce nu mai deține majoritatea în plenul CLT

Fragilitatea unei majorități pierdute de actuala administrație a primăriei Timișoara s-a văzut, marți, la ședința…

13 ore ago

Zeci de persoane, cercetate penal pentru constituire de grup infracţional, trafic de droguri şi alte fapte grave

Ieri, 29 aprilie, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Caraș-Severin, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T.-…

15 ore ago

Primăria Timișoara începe munca la noul adăpost pentru câini

În ședința extraordinară a Consiliului Local de astăzi, s-a aprobat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea…

16 ore ago

Spectacol total în derby-ul campionatului. CFR învinge campioana şi şi-a asigurat meciul pentru aurul naţional

Marţi, de la o oră neconvenţională, 12, s-a disputat un meci important din cadrul play-off-ului…

17 ore ago

Uite cum să alegi un lampadar potrivit pentru orice cameră

Ai terminat de decorat casa. Ai ales vopseaua și covorul, ai așezat canapeaua și ai…

17 ore ago