O consecinţă neaşteptată a lipsei forţei de muncă pe plan local este şi implementarea cu dificultate a proiectelor din fonduri europene. Sorin Maxim, directorul ADR Vest, spune că ritmul de implementare a iniţiativelor finanţate prin programul Operaţional Regional este afectat de lipsa muncitorilor. Semnarea contractelor merge excelent, dar implementarea lor în practică suferă. O recunoaşte…
CCIA Timiș organizează un nou seminar pentru găsirea de forţă de muncă
Se caută din nou soluţii pentru piaţa forţei de muncă din Timişoara. Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş și Centrul Bilateral de Afaceri România-Vietnam organizează pe 15 mai 2019, evenimentul „Forța de muncă din Asia – soluție viabilă pentru criza forței de muncă”. Societatea World Wide Work Company specializată în recrutarea de forță de…
Criza de forță de muncă, în discuție la CCIAT. Invitați speciali, parlamentarii de Timiș
Realizările deosebite ale mediului de afaceri timișean, reflectate în creșterea economică și rata scăzută a șomajului, accentuează nevoia companiilor locale de angajați calificați. Găsirea de soluții viabile la criza locală a forței de muncă este una dintre prioritățile CCIA Timiș.
Lipsa fortei de munca in Timis: ce facem pentru a iesi din criza
Parlamentarii USR de Timiș organizează joi, 16 noiembrie, o dezbatere pe tema crizei de forță de muncă din cel mai vestic județ al țării. Sunt așteptați să participe toți cei interesați să discute despre această problemă majoră cu care se confruntă în prezent județul Timiș.
Timisul e in topul national al romanilor cu contract de munca
Peste 244.000 dintre cele 346.000 de persoane cu drept de muncă din Timiş au un contract legal şi primesc un salariu, arată datele oficiale ale Direcţiei de Statistică. Aceasta plasează judeţul în topul naţional, cu un grad de ocupare de 71%.
Cu somaj minim, in Timis s-au facut cele mai multe angajari din tara!
Timişul oferă tot mai multe slujbe, în ciuda faptului că rata şomajului a atins noi minime istorice şi nu mai oferă posibilitatea de a găsi noi muncitori. Cel mai vestic judeţ al României a înregistrat cele mai multe noi angajări din ţară în primul semestru al acestui an.
Firmele din Timis vor muncitori sarbi, CCIAT ii pregateste pentru cand se deschid granitele
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş a făcut joi încă un pas spre deschiderea pieţei forţei de muncă din România pentru cetăţenii sârbi. A fost lansat proiectul transfrontalier de colaborare româno-sârbă, LaborNet – „Rețea pentru mobilitatea forței de muncă în zona transfrontalieră”, însă este nevoie și de implicarea guvernului.
Se cauta solutii pentru angajarea somerilor sarbi in Romania
În ciuda barierelor birocratice numeroase, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş caută în continuare soluţii pentru aducerea de forţă de muncă din Serbia.
CCIAT a castigat un program cu bani europeni in domeniul fortei de munca din zona transfrontaliera
Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş caută, alături de Camera şi Primăria din Kikinda, Serbia, soluţii pentru rezolvarea problemei mobilităţii forţei de muncă din zona transfrontalieră dintre cele două ţări. Vor avea loc târguri de forţă de muncă și va fi creată o rețea din care vor face parte mai multe instituţii.
Firmele din Timis ar putea prelua mii de fosti angajati de la minele din Gorj si Hunedoara
Mitropolitul Banatului, IPS Ioan Selejan, este extrem de implicat în viaţa economică din vestul României. El a fost iniţiator al unui eveniment care ar putea, cel puţin teoretic, să rezolve două probleme simultan.
Moldova vrea investitori romani, firmele din Timis cauta de munca in tara vecina
Mediul de afaceri din Republica Moldova s-a prezentat firmelor timişene cu ocazia unui seminar organizat la Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş. Oamenii de afaceri din Timiş spun că îşi doresc să colaboreze cu firmele din Republica Moldova, dar sunt și mai interesaţi să aducă în Banat forţă de muncă din această ţară.
Timisul, judetul cu cei mai putini someri
Mai mulți șomeri în luna iulie, față de iunie, și o rată a șomajului, la nivel național, de 4,99%. Asta a anunțat Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), conform căreia, raportat la iulie 2014, rata șomajului este în ușoară scădere.
Cetatenii romani vor fi favorizati de un acord european
Simplificarea recunoașterii calificărilor profesionale în țările europene se va face în urma unui acord la care au ajuns miercuri la Bruxelles Parlamentul European, Comisia Europeană și Președinția Uniunii Europene.