Dezinsecția de 10 milioane de euro mai așteaptă. Licitația organizată de Primăria Timișoara a fost contestată și suspendată

Licitația pentru serviciile de dezinsecție merge cât se poate de prost pentru Primăria Timișoara! Pe modelul de acum 5 ani, ea a fost contestată, e drept că înainte de anunțarea câștigătorului. Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a decis suspendarea procedurii.

Timișoara nu are servicii complete de dezinsecție și deratizare din toamna lui 2013, de când licitația organizată de primărie a fost contestată de firma Romprest,. A urmat un proces care a durat patru ani și în care PMT a avut câștig de cauză. Între timp, în oraș s-a făcut, în 2016, dezinsecție în regim de forță majoră, din cauza virusului Zika, iar anul trecut a fost încheiat un contract limitat, timp de 6 luni. Licitația pentru servicii complete de dezinsecție și deratizare a fost demarată în februarie 2018, deși acest lucru se putea face încă din toamna lui 2017. Contractul era pentru 4 ani, pentruo sumă maximă de 9,8 milioane de euro. Ofertele puteau fi depuse până pe 30 mai, dar… ghinion! Licitația a fost contestată de o firmă care nu este din Timișoara și care, conform surselor noastre, nu a fost de acord cu prevederea din caietul de sarcini conform căreia trebuie să existe un punct de lucru în orașul de pe Bega. Reprezentanții PMT nu au vrut însă să comunice oficial nici numărul firmelor care s-au înscris la licitație și nici motivele contestației.

Vestea proastă este firma respectivă a avut câștig de cauză de la CNSC. „Avem din păcate o contestație. Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a dispus suspendarea procedurii de atribuire până la soluționarea contestației. Cu privire la celelalte capete de cerere din cuprinsul contestației, CNSC se va pronunța printr-o decizie ulterioară”, ne-a spus viceprimarul Farkas Imre. Când va fi reluată efectiv procedura nu se știe, pentru că răspunsul oficial de la CNSC trebuie să parvină în 30 de zile și va conține clarificări complete la contestația depusă.

În acest moment, PMT are un contract încheiat, în 2018, cu firma Medinet Hygiene Consulting din Arad, care a oferit cel mai bun preț. Suma alocată este de aproximativ 150.000 de lei. Se face dezinsecție deja de câteva săptămâni, însă oamenii reclamă apariția musculițelor. „Am stropit și marțea și miercurea trecută, joi au apărut musculițe. Nu am putut să mai facem dezinsecție, au fost evenimente în oraș. Vom stropi din nou vineri și repetăm procedura săptămâna viitoare. Cu musculițele nu ne explicăm ce s-a întâmplat. Se poate stropi de două ori în tot orașul, însă fondurile noastre sunt limitate”, a mai spus Farkas.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Emoţii mari pentru o familie din Lovrin, care de sărbători putea rămâne fără casă din cauza unui incendiu

Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…

14 ore ago

Oprit în trafic înainte de a produce nenorociri! Beat „mort” şi fără permis, cu tupeu la volan

„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…

15 ore ago

Culmea prostiei? Să furi o maşină, să nu ai permis şi să mai faci şi accident

Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…

15 ore ago

CCIA Timiș lansează două cursuri gatuite de profesionalizare a angajaților

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…

16 ore ago

Lista proiectelor de pe lista suplimentarelor e prea stufoasă. O consilieră locală de la AUR vrea limitarea acestei proceduri

Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…

16 ore ago