Haos în trafic la Timișoara. Artere închise, cozi de mașini pe străduțele din Complex / FOTO

Ceea ce se dorește a deveni o tradiție a Timișoarei a dat peste cap complet circulația în partea de sud a orașului. Liberty Marathon a presupus restricții și străzi închise, astfel că șoferii au stat zeci de minute în cozi pe arterele pe care accesul a fost permis.

Liberty Marathon, competiție organizată în premieră de Universitatea de Vest, este un maraton care se dorește a deveni o tradiție în Timișoara.„Cursa începe din fața Universității de Vest, continuă pe Bd. Vasile Pârvan prin sensul giratoriu, apoi Podul Michelangelo, Bastionul Maria Therezia, stânga pe str. Martin Luther, dreapta pe Str. Eugeniu de Savoya, ajungem în Piața Unirii (cea mai mare piață a orașului, unde se va alerga pe piatră cubică) pe Str. Episcop Augustin Pacha, unde ne bucurăm de o serie de monumente istorice (…) Ieșim din Piața Unirii pe Str. Vasile Alecsandri și ne îndreptăm spre Piața Libertății (…) intrăm pe Str. Alba Iulia și ne îndreptăm spre Piața Victoriei, centrul oraşului. Trecem prin centrul pieței pe lângă celebra fântână arteziană, „Fântâna cu peşti” și ne îndreptăm spre Catedrala Mitropolitană Ortodoxă unde virăm stânga spre Primăria Timișoara, lăsăm pe partea dreaptă Parcul Jutiției și pe Str. 20 Decembrie 1989 traversăm pentru a II-a oară râul Bega, ajungând din nou pe Bd. Vasile Pârvan, unde se închide bucla de 4.2 km”, au anunțat organizatorii.

Pentru ca alergarea să se desfășoare în siguranță pentru sportivii de anduranță, au fost luate anumite măsuri. „Traficul auto este restricționat pe străzile Vasile Pârvan, Cluj, Corneliu Coposu, Michelangelo, C.D. Loga, Mihai Eminescu, I.C. Brătianu, Traian Grozăvescu, Revoluției din 1989, Hector, Piața I.C. Brătianu (Punctele Cardinale), Piața Țepeș Vodă, Martin Luther, 9 Mai, Regele Ferdinand I, 16 Decembrie 1989, 20 Decembrie 1989 și Mihai Viteazu, până la ora 16. La intersecția bd. Michelangelo cu bd. C.D. Loga se va permite, în mod controlat, prin piloți de circulație sau polițiști rutieri/polițiști locali, ieșirea autovehiculelor care circulă pe bd. C.D. Loga spre bd. Revoluției din 1989. Pentru buna desfășurare a evenimentului și pentru siguranța participanților, traficul auto va fi restricționat pe traseul maratonului, acesta fiind gândit în aşa fel încât să aibă un impact minim asupra traficului rutier, oferind variante ocolitoare”, au mai transmis cei de la UVT.

În teorie sună bine. În realitate, dacă aveți de ajuns dinspre Calea Martirilor sau Calea Șagului spre centru, înarmați-vă cu răbdare și puneți-vă la treabă imaginația. Aveți nevoie de ea, pentru a căuta „variantele ocolitoare”, care, în acest caz, au fost străduțele din zona Complexului Studențesc. Înguste și cu câte o bandă, acestea au fost singura șansă de a „sparge” blocada. Pe Pestalozzi, de exemplu, a fost nevoie de 30 minute pentru a parcurge distanța de la fântâna aflată la intersecția cu Bd. Coposu până la fabrica de bere. S-a stat la coloană și înspre Splaiul Neptun. Restricțiile sunt valabile până la ora 16, așa că, dacă puteți amâna deplasarea, ar fi bine s-o faceți. Și țineți cont că e o zi de sâmbătă…. Timișorenii și-au vărsat supărarea pe rețelele de socializare, unde nu s-a făcut economie de vorbe „dulci” la adresa celor care conduc orașul.

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

3 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

7 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

10 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

10 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

12 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

12 ore ago