Categories: Invatamant

Laborator de 35.000 de dolari, din fonduri private, la UPT / FOTO

Studenții de la Ingineria Sistemelor Electroenergetice pot merge de acum la cursuri într-un laborator ultramodern, dotat de una dintre companiile importante din Timișoara cu care Universitatea Politehnica are, de mai mulți ani, o colaborare strânsă. În toamnă, aceeași companie va finanța amenajarea unui nou laborator.

De mai mulți ani, între UPT și companii importante din Timișoara există un parteneriat benefic ambelor părți. Companiile își asigură resursa umană de care au nevoie, iar universitatea beneficiază de dotări și amenajări de laboratoare, dar și de programe de internship prin care studenții își pot realiza diplomele de licență şi de disertaţie în cadrul companiilor partenere. În această linie se înscrie și noul laborator Honeywell (NYSE:HON), deschis la Departamentul de Electroenergetică, specializarea Ingineria Sistemelor Electroenergetice, din cadrul Facultății de Electrotehnică și Electroenergetică a UPT. Laboratorul C221 este sponsorizat de Honeywell Hometown Solutions și are 8 osciloscoape, 4 sonde optice comunicare smart meter, 5 surse laborator, 6 multimetre, 1 clește ampermetric, 1 trusa reglabila c.c.), infrastructură IT (8 calculatoare și un laptop pentru citire contoare panou), dar și pentru reparații și modificări la rețeaua electrică. Valoarea totală a investiției de care se vor bucura peste 370 de studenți este de circa 35.000 de dolari

Colaborarea dintre Honeywell și Universitatea Politehnica Timișoara a început în 2015 și a inclus o sponsorizare pentru amenajarea unui alt laborator, la Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, programe de internship prin care studenții Universității Politehnica Timișoara și-au putut realiza diplomele de licență în cadrul companiei, precum și organizarea vizitei la Timișoara a laureatului Premiului Nobel pentru fizică, dr. Robert W. Wilson. Cooperarea nu se oprește aici. A început deja amenajarea unui nou laborator Honeywell, în valoare de circa 30.000 de dolari, la Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul UPT, care va fi inaugurat la toamnă.

Managerul de proiect, lect. dr. ing. Attila Simo, spune că relația cu Honeywell și amenajarea unui astfel de laborator îi ajută pe studenți să se integreze mai bine în mediul economic după absolvire. Studenții facultății au avut posibilitatea de a efectua stagii de practică în cadrul companiei, de a-și realiza proiecte de diplomă, iar în final, la absolvire, să se și angajeze. De altfel, 80% dintre angajații Honeywell Timișoara provin de la UPT. „Laboratorul dotat de compania Honeywell se înscrie în cadrul eforturilor depuse de conducerea universității, de a întări legătura între universitate și companiile cu reprezentare locală. Ne bucurăm că firmele înțeleg să se implice, atât prin observații legate de planurile de învățământ, cât și prin participarea cu echipamente extrem de performante la dotarea laboratoarelor universității, lucru care conduce la o mult mai bună pregătire a studenților noștri”, a declarat, la rândul lui, prof. univ. dr. ing. Liviu Cădariu-Brăiloiu, prorector al UPT.

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

39 de minute ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

13 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

14 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

19 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

20 de ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

20 de ore ago