Categories: Zâmbete amare

Priviți ce specimen ați votat! Întoarcerea la „normalitatea” și „democrația” PSD-istă

„E clar că revenim la normalitate şi la democraţie”, a glăsuit deputatul PSD Matei Suciu pentru un site local, drept reacție la decizia Curții Constituționale de a-l obliga pe președintele Iohannis s-o demită pe șefa DNA, Laura Kovesi. Acum nu știu dacă ipochimenul ăsta chiar crede în ce spune sau doar e o sarcină de partid să-i convingă pe trepanați că albul e negru și negrul e alb. Oricum, dl deputat Suciu nu e fitecine. El este omul care a inițiat o lege prin care și-a făcut lui un imens bine. Respectiv, legea prin care parlamentul a desființat mai multe soluții definitive ale Justiției privind incompatibilitatea unor parlamentari. Iar dl Suciu chiar avea o decizie definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție, prin care era declarat incompatibil cu demnitatea de parlamentar. „Democrația” PSD-istă a întrecut însă Uganda, dând o lege prin care s-a trecut peste deciziile celei de-a treia puteri în stat. „Normalitate și democrație!”, adică.

Asta ca să nu mai spun că acest individ, care cică i-ar repezenta pe locuitorii Timișului în Parlament, a semnat toate năstrușnicele inițitiative legislative ale cunoscutului deputat „Mitralieră”; toate, dar absolut toate inițiativele fiind în favoarea infractorilor. Nici membrii clanului Duduianu, dacă aveau reprezentanți în parlament, nu puteau face mai multe pentru ei decât a făcut-o acest, nu pot să nu mă repet, trimis al locuitorilor județului Timiș în Parlament.

„Noi trebuie să avem mereu în vedere principiul separaţiei puterilor în stat, ca principiu al democraţiei”, a mai glăsuit deputatul, luându-și cititorii de cretini. Adică, atunci când ministrul politic al Justiției intră cu bocancii peste puterea judecătorească, când parlamentul legiferează precum un clan interlop tot felul de acte prin care Justiția este trecută sub control politic, înseamnă că avem „separație a puterilor în stat”. E clar, ori omul e dus cu pluta, ori chiar ne crede pe toți tâmpiți. Da, unii vor găsi o altă explicație: e PSD-ist. Altfel, de când un ministru al unui guvern politic este mai apolitic decât președintele?

În schimb, desprea „normalitate” și „democrația” invocată de acest stau mărturie documente din timpul guvernării Năstase. Vă amintiți, când aveam „corupție fără corupți”? Când întreaga țară era sufocată de hoția la nivel înalt, dar nu se găsea niciun corupt, decât eventual la nivelul boacterilor de tren, chelnerilor, portarilor de spitale și, din când în când, al câte unui dascăl care dădea meditații fără să achite impozite la stat. Fiindcă avem memorie scurtă, site-ul g4media a reamintit, zilele trecute, câteva celebre stenograme din ședințele PSD, acolo unde se stabilea și cine trebuie trimis la închisoare și cine nu. „Luați frecvența de mediatizare, luați dosarele care există la SRI, la PNA, peste tot și vedeți unde sunt cele mai multe lucruri”, este de exemplu un ordin dat de Adrian Năsase colegilor de partid. Adică PSD avea control direct și la PNA (fostul DNA), cât și la SRI? Cum e atunci cu statul paralel?

„Știți bine că eu, de nenumărate ori, în legătură cu Băsescu am întrebat chiar și în ședinte mari când dăm verde pentru Băsescu”, intervine și Rodica Stănoiu, ministrul de la acea vreme al Justiției. În puterea căreia, se vedea treaba, era să dea „verde” sau nu la dosare. Iar cu alte dosare ce făcea? „Sunt două-trei (n.r. – dosare) care vin tare și importante, dar vreau să vă spun că în aproape toate, mi s-a spus, dăm și de oameni de aici (n.r. – membri ai conducerii PSD). Sunt dosare extrem de complicate și le-am lăsat în stand-by ca să vedem cum le lucrăm”, mai spunea Stănoiu.

Apropo, la genul acesta de ședințe participa și Valer Dorneanu, președintele de azi al CCR. Adică instituția care ar trebui să fie deasupra politicului, dar care în fapt, prin unii membrii, inclusiv Dorneanu, a ajuns sluga PSD și, implicit, a infractorilor. Cam asta e „democrația” și „normalitatea” la care aspiră domnul deputat Suciu. Și iar mă repet, că poate se uită până la următoarele alegeri, e cel trimis în parlament de locuitorii județului Timiș.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

9 minute ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

28 de minute ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

2 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

3 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

3 ore ago

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

4 ore ago