S-a sucit. Primarul Robu organizează dezbatere publică pentru zona de promenadă

Primăria Timișoara va organiza o dezbatere publică privind delimitarea zonei de promenadă. Proiectul care urma să fie votat viner în plenul Consiliului Local a fost retras de pe ordinea de zi chiar de primar. Inițial Robu a refuzat dezbaterea publică în acest sens.
Poliția Locală a solicitat Primăriei Timișoara să delimiteze exact zona de promenadă a orașului, acolo unde nu vor fi premise niciun fel de activități, fie ele comerciale sau necomerciale, fără avizul municipalității. Asta pentru ca polițiștii locali să știe exact locațiile în care pot da amenzi. Este vorba de 25 de străzi și cinci piețe. Proiectul de HCL făcut în acest sens trebuia votat vineri de către consilierii locali. În urma mai multor solicitări, acesta a fost retras de către primarul Nicolae Robu, care a anunțat organizare unei dezbateri publice în acest sens. Primarul spune că este nevoie de acest proiect, pentru că unii oameni se prefac că nu înțeleg legea. Întrebat de ce nu apare legea care stă la baza amenzilor în motivarea proiectului de hotărâre, primarul ne-a răspuns că așa au considerat cei din Poliția Locală. “Nu am organizat din start dezbatere publică, întrucât el (proiectul – n.a) nu aduce cine știe ce noutăți la ceea ce noi avem deja reglementat, mai ales el adaugă un număr important de străzi la zona definită ca zonă de promenadă, străzi care între timp au fost făcute și ele pietonale. Amenzile nu erau prevăzute în hotărârea veche, pentru că ele sunt în lege. Nu știu eu lucrurile acestea, dar nu aduce nimic nou în această privință”, a declarat Robu. Proiectul privind delimitarea zonei de promenadă i-a venit în minte primarului după ce, în urmă cu o lună, s-a enervat că senatorul USR Nicu Fălcoi solicita pe str. Alba Iulia semnături împotriva penalilor din politică.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

5 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

9 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

10 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

10 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

11 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

11 ore ago