Categories: PoliticaUltima ora

Timișoara chemată în stradă. Cod roșu de OUG!

Timișorenii sunt așteptați să protesteze din nou duminică în Piața Victoriei de la ora 19.00. Pericolul iminent este acum o Ordonanță de Urgență prin care să fie dezincriminat abuzul în serviciu, faptă pentru care Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu executare.

“Cod Roșu de OUG”, trag semnalul de alarmă organizatorii protestelor care vor avea loc duminică seara în peste 20 de orașe din România, printre care și Timișoara. Mai multe ONG-uri atrag atenția că Guvernul Dăncilă este pe cale să modifice Codul Penal primntr-o Ordonanță de Urgență. Sunt anunțate proteste în București, Vaslui, Giurgiu, Slobozia, Târgoviște, Ploiești, Miercurea Ciuc, Constanța, Pitești, Bacău, Craiova, Botoșani, Slatina, Carei, Bistrița Năsăud, Brăila, Piatra Neamț, Târgu Jiu, Iași, Târgu Mureș, Timișoara, Alba Iulia, Oxford și Dublin. Timișoarenii sunt așteptați de la ora 19.00 în tradiționala locație din Piața Victoriei.
Integral apelul la proteste:
Cod ROȘU de OUG
Invitați cât mai multă lume și distribuiți evenimentul!
Nu plecăm până nu pleacă ei! SOLIDARITATE! Hai în stradă! Aceiași actori, același tupeu de borfaș! Dupa 600.000 de oameni în stradă în 2017 și alte zeci și sute de mii ieșiți anul acesta, dublul infractor dorește să “reînvie” fatidica OUG 13. (Dacă lucrurile se precipita, astăzi sau mâine, suntem pregătiți oricând)
Ce vrea Dragnea acum:
Impunerea unui prag de 200.000 de euro și scăderea limitelor pedepsei, de la 2 la 7 ani cât este în prezent, la 1 – 5 ani. Codul penal va intra în dezbaterea comisiei speciale condusă de nimeni altul decât obedientul Florin Iordache, fostul artizan al Ordonanței de Urgență 13. Reamintim că Liviu Dragnea a fost condamnat ieri, în primă instanță, la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

22 de minute ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

37 de minute ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

O oră ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

2 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

2 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

2 ore ago