Categories: Timp liber

Toate drumurile au dus la Buziaș. De unde vin cele mai bune sarmale din Banat / FOTO

Zilele Veverițelor, eveniment ajuns la ediția cu numărul 4, prinde din ce în ce mai mult la timișeni și nu numai. Timp de două zile, toate drumurile au dus la Buziaș, mii de oameni bucurându-se de o vreme frumoasă, o mâncare bună și pentru toate gusturile și de vinurile deosebite din podgoria de la Silagiu.

O mulțime de surprize au pregătit, pentru acest sfârșit de săptămână, Asociația pentru Dezvoltarea Zonei Buziaș și Asociația Culturală Izvorașul Buziaș, în colaborare cu Primăria Buziaș si Consiliul Județean Timiș. A fost multă veselie în orășelul-stațiune aflat la o aruncătură de băț de Timișoara, iar oaspeții au curs din toate părțile. Sâmbătă, 2 iunie, a fost Ziua Colonadei. Cea mai lungă construcție de acest gen din Europa, depășindu-le pe cele mult mai celebre de la Karlovy Vary și Baden-Baden, a fost refăcută și acum este mândria stațiunii. Construită în stil bizantin cu influențe de secol XIX, colonada înconjoară parcul din Buziaș, făcând legătura între Izvorul Josif, Hotel Phoenix, bazar, Izvorul Mihai și Cazino. Noaptea, cele 75 de felinare creează o atmosferă cu adevărat de poveste. Parada Colonadei a însemnat costume de epocă, trăsuri și mulți buzieșeni mândri de ce au la doi pași de casă. După-amiaza, au urcat pe scenă Alessia, RockAbil și Mr. Viki, dar și Connect-R.

Duminică, Buziașul a devenit realmente neîncăpător, peste 15.000 de oameni ajungând aici în această zi. A fost Parada portului popular, la care au participat zeci de tineri îmbrăcați în costume populare de pe întreg întinsul Banatului, care au defilat pe străzile orașului. Din punct de vedere gastronomic, „vedetele” au fost sarmalele. A fost organizată și de această dată un concurs la finalul căruia au fost desemnate cele mai bune „sarme” din Banat. Toate au fost foarte gustoase, juriul având o sarcină extrem de grea. Fiindcă orice concurs trebuie să aibă și câștigători, în acest an ei s-au numit Doringo, Timișoara – locul I, Cosama West, Buziaș – locul II, Puiu Bănățeanu, Sacoșu Turcesc – locul III. De câștigat însă au avut de câștigat toți cei care, în acest weekend, au trecut pe la Buziaș.

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

Nouă persoane intră în cursa pentru fotoliul de primar al Timișoarei

Cursa electorală pentru desemnarea noului primar al Timișoarei se va da între nouă candidați. Pentru…

10 minute ago

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

3 ore ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

3 ore ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

4 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

4 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

4 ore ago