Politicieni

Habarnist vs. om fără caracter în PNL Timiș. Codul Administrativ îi încaieră pe Ben-Oni Ardelean și Alin Popoviciu

Codul Administrativ a tulburat rău apele în filiala Timiș a PNL. S-a ajuns la jigniri de băieți de cartier între doi dintre un deputat și secretarul generali. Ben-Oni Ardelean și Alin Popoviciu s-au „porcăit” fără menajamente pe un grup intern de discuții al partidului.

La finele săptămânii trecute, președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, făcea un apel pe Facebook către Ludovic Orban, înaintea votului pe Codul Administrativ. „Domnule Președinte, dragă Ludovic, dați parlamentarilor PNL mandat să voteze noul cod administrativ! El nu este perfect, evident – este oare ceva perfect pe lumea asta?!-, dar reprezintă un important pas înainte în legislația administrației publice! (…) Ați greșit că nu ați consultat primarii partidului înainte de a stabili poziția PNL față de Codul administrativ -cine oare poate aprecia mai pertinent o astfel de lege decât cei ce fac administrație la cel mai înalt nivel?!-, dovediți că sunteți tare corectând greșeala făcută și schimbând poziția PNL”, scria acesta. Luni s-a trecut la vot, iar Codul Administrativ a trecut de Camera Deputaților, cu 175 de voturi pentru, 33 împotrivă și 15 abțineri. Printre cei care au votat în favoarea legii au fost și 7 liberali: Glad Varga, Florin Stamatian, Florin Roman, Cezar Preda, Sorin Bumb, Cristian Buican și Marilen Pirtea. Pirtea este singurul deputat PNL de Timiș care a votat pentru. Pavel Popescu a votat împotrivă, iar Ben-Oni Ardelean a lipsit de la vot.

Absența lui Ardelean a iscat o adevărată furtună în PNL Timiș, unde, pe un grup intern de discuții, au fost postate replici dure. Ben-Oni Ardelean a susținut că a lipsit din parlament pentru că se afla la Bruxelles, la Adunarea Parlamentară NATO înaintea Summitului NATO. „Apreciem în mod deosebit activitatea internațională a domnului Ben-Oni Ardelean, ar fi un excelent parlamentar de diaspora. NATO ar aprecia asta. Primarii au cerut un singur vot pentru ei în parlament în 4 ani. Se pare că pentru unii este foarte greu să îl dea”, i-a răspuns Alin Popoviciu, susținut de câțiva foști colegi din PDL.

Ben-Oni Ardelean i-a răspuns și el secretarului general al PNL Timiș. „Golăneala ta, Alin, este binecunoscută de toți, păcat că te decredibilizezi zilnic, dar e strict problema ta. Credeam că apreciezi bătăliile dure duse în Biroul Permanent al Camerei Deputaților cu PSD (vezi stenograme), multiplele emisiuni TV la rupere pe prime time mega complicate, ieșirile publice și bătăliile politice ce le duc peste tot ca vicepreședinte PNL etc., etc. Fără să mai discutăm de ceea ce remarcai, de fapt, că din România, probabil, sunt printre singurii care am acces direct la cam toate cancelariile lumii civilizate. Asta nu contestă nici adversarii politici, era culmea s-o faci tu, un habarnist, de altfel! Votul pe cod era programat joi, iar dacă eram acolo țineam cont de cererea primarilor, însă a fost transferat pe luni. Summitul NATO și AP NATO, dacă ai avea minim de habar, este demult fixat, iar o astfel de poziție e extrem de importantă în sfera internațională, dar asta nu pricepi, că nu ai de unde să înțelegi. Pentru atacul ăsta programat se pare că nici aghiotanții tăi nu au avut tupeu să zică ceva, probabil înțelegând importanța NATO. Însă tu… tupeul tău e fără margini. Rușine să-ți fie!”, a notat acesta.

Popoviciu n-a rămas dator, făcându-l voalat mincinos pe Ardelean și spunându-i, pe față, că n-are pic de caracter. „Tic-tac, tic-tac, dl. Ben. Ghinionul tău este că există Internet și putem să ne informăm despre orice. Nu ești la nicio conferință NATO. Este o conferință pre-summit NATO, de pregătire a viitorului summit NATO. Nu era obligatoriu să mergi. Ai plecat singur. Toți ceilalți deputați PSD care fac parte din delegația permanentă NATO au fost la vot și au votat pentru primari. Ca să fiu direct, tu în stilul tău caracteristic de cameleon ți-ai aranjat o plecare ca să găsești o scuză să nu fii la vot și să nu fii nici la BEX-ul de ieri, pentru că se pare că nu ești suficient de bărbat să susții echipa care te-a promovat! Rușinică, rușinică, domnule NATO, EU, SUA, Consiliul Europei, Parlamentul European și ce mai vrei tu, om fără caracter”, a scris, la rândul lui, fostul deputat.

În urmă cu un an, președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, recunoaștea că a cerut delegației pe care a condus-o la congresul partidului să nu-l voteze pe Ben-Oni Ardelean, care candida la o funcție de vicepreședinte național, pe care a și câștigat-o. „Ben-Oni Ardelean nu a fost pe lista celor care trebuia votați, pentru că n-a mai făcut dovada că aparține de filiala Timiș. El nu mai este perceput de colegi ca membru al filialei, pentru că nu-l vede lumea decât extrem de rar, n-a participat la nicio discuție alături de noi și atunci, evident, că nu putea să fie tratat solidar cu ceilalți”, declara Robu. Cei doi s-au împăcat ulterior, cel puțin de fațadă, dar acum lucrurile încep să pocnească din nou pe la „încheieturi”. Altfel, în urmă cu o lună, deputatul Marilen Pirtea critica Codul Administrativ pe care l-a votat acum două zile.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

5 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

5 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

11 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

11 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

12 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

13 ore ago