Categories: CulturaTimp liber

La UVT s-a deschis prima școală de leadership cultural din România

Universitatea de Vest din Timișoara organizează, în parteneriat cu Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021, prima ediție a Școlii de vară de leadership cultural. Aceasta are loc în perioada 1 – 7 iulie și reprezintă un pas important în formarea de specialiști în măsură să genereze proiecte și să conducă programe culturale de amploare.

Școala propune sesiuni intensive de lucru, în care temele sunt abordate atât din punct de vedere teoretic, cât și practic. Participanții au șansa de a intra într-un dialog constructiv cu lideri culturali consacrați la nivel mondial, precum Constantin Chiriac, președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, Vasile Șirli, director muzical la Disneyland Paris, Jarosław Fret, directorul Institutului Grotowski Wrocław și József Kardos, directorul de program al Festivalului Sziget Budapesta.
„Ne dorim să transformăm Școala de vară într-un master de leadership cultural, primul de acest fel din România, cu atât mai mult cu cât Timișoara are o nevoie tot mai mare de specialiști care să gândească și să pună în aplicare programe culturale de mare anvergură. În proiectul Capitală Culturală Europeană este nevoie de responsabilitate. Noi, cei de la UVT, ne cunoaștem rolul în perspectiva anului 2021 și nu stăm deoparte. Iată-ne lansând astăzi un proiect educațional extrem de important”, a spus rectorul UVT, prof. dr. Marilen Pirtea.
„Timișoara are o șansă extraordinară de dezvoltare, printr-un proiect al Uniunii Europene, care s-a dovedit a fi până acum cel mai de succes, nu numai din punct de vedere cultural și educațional, ci și al patrimoniului, al dezvoltării unei comunități din toate punctele de vedere. Vorbim, în primul rând, de dimensiunea democratică, dimensiunea socială, dimensiunea educațională, dimensiunea de cercetare.[…] Ideea de școală de vară de leadership cultural a fost o soluție, cred eu, vizionară.”, a declarat și Constantin Chiriac.
Ediția de anul acesta abordează teme fundamentale, precum leadership-ul cultural între gestionarea eșecului și construirea succesului, scrierea, bugetarea și implementarea proiectelor culturale, tehnici de negociere și fundraising în industria artelor, motivarea și motivația echipelor, proiectul cultural de la idee la punerea în practică, storytelling, dezvoltarea publicului, dar și inovație și antreprenoriat cultural. În plus, cursanții lucrează în echipe, sub îndrumarea unor mentori dinamici din mediul universitar timișorean, la realizarea de proiecte concrete.

Share
Published by
Dana Popa

Recent Posts

Dumbrăviţa, din nou repetentă pe teren propriu

Se strâng rezultatele negative. Mai ales pe teren propriu. CSC Dumbrăviţa se află la al…

26 de minute ago

Festivalul dramaturgiei româneşti se va desfăşura la Timişoara, în două „episoade”

Teatrul Național din Timișoara organizează în perioada 4-10, respectiv 19-20 decembrie 2024, o nouă ediție…

2 ore ago

Primăria Timișoara a renunțat la proiectul pe fonduri europene de la Cinema Freidorf. Reabilitarea, gata în decembrie

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunță că înainte de finalul anului în curs se va finaliza…

2 ore ago

Timişoara, de trei ori premiată la un eveniment naţional din domeniul sănătăţii/FOTO

Pe data de 21 noiembrie a avut loc Gala Performeri din Sănătate, ediția 2024, desfășurată…

2 ore ago

Call center pentru asistență electorală și platforma www.votcorect.ro pentru sesizarea neregulilor în zilele alegerilor

Expert Forum, organizație membră a Coaliției Vot Corect, organizează un centru de informare și asistență…

3 ore ago

La UVT va avea loc o nouă ediție a Maratonului de Antreprenoriat

Universitatea de Vest din Timișoara organizează o nouă ediție a „Maratonului de Antreprenoriat”. Evenimentul are…

3 ore ago