Zâmbete amare

Nicolae Robu, perpendicular cu cetățeanul, paralel cu realitatea

Nu primarului, ci președintelui PNL Timiș, Nicolae Robu, au început să-i zbârnâie tot felul de idei prin cap. Atât de multe au fost aceste idei, încât trebuia undeva să le deverseze. Și-a ales, bineînțeles, o latrină, respectiv Antena 3, după ce ani de zile a fost abonat la RTV. Adică cele două televiziuni controlate de grupul infracțional organizat care aproape că a sechestrat România. Normal, fiind la Antena 3 nu avea cum să rateze ocazia de a-și ataca propriul partid. Nu foarte dur, că totuși îi funcționează autoconservarea, dar suficient pentru a da satisfacție PSD și slugilor PSD.

Primii vizați a fost Ludovic Orban și cei din jurul acestuia. Despre care a spus și citez din colosalul ideolog: „Simt că discursul PNL este paralel cu cetăţeanul şi acest lucru nu mai poate continua”. E adevărat, Ludovic Orban e departe de-a fi perfect. E adevărat și că nu prea poate, deși omul ar vrea. Și nu poate fiindcă, de multe ori nu știe, dar pe de altă parte și fiindcă e prea mult lăsat în ofsaid de baronii PNL. Orice s-ar spune despre Orban, dar el este liberal și vrea să se lupte cu PSD, în timp ce baronii partidului, printre care îl includ și pe Robu, ar face blaturi în fiecare zi cu infractorii aflați la putere.

Asta e una. Pe de altă parte, parcă s-a întors lumea pe dos, dacă a ajuns Robu să dea sfaturi. Adică cel care a avut cele mai slabe rezultate din istoria PNL Timiș. Cel care a permis PSD să câștige pentru prima dată în Timiș și Timișoara să vină acum să dea indicații, e chiar ridicol. Să nu mai vorbim că PNL Timiș a fost la un pas de destructurare din cauza lui, noroc că s-a implicat chiar Orban pentru ca filiala să nu fie îngropată. (Asta nu înseamnă că acum ar fi performantă.) În fine, a vorbi Robu despre strategii și performanță în PNL e ca și cum Liviu Dragnea și clanul Duduianu ar conduce lupta anticorupție în România. Mai spune Robu că Orban „nu trebuie să asculte de un grup restrâns care l-a îndrumat greşit, după părerea mea”. Chiar așa? PNL Timiș cum a ajuns la acele mai slabe rezultate din istorie? Prin implicarea tuturor sau a fost aventura unui mic grup de pupincuriști, incompetenți și impostori din jurul lui Robu?

Și ca să vezi că Robu nu e paralel cu cetățeanul, ci perpendicular cu el și paralel cu realitatea, la puțin tinp după ce-a dat sfaturi partidului, omul său de bază a ieșit în presă cu niște fabulații de care ar râde și copiii de grădiniță. Exact, e vorba de Ionuț Nasleu, omul de legătură între clanurile interlope și Primăria Timișoara. Din postura de nou șef al CA la SC Piețe, Nasleu a povestit pentru Opinia Timișoarei cum vrea să facă niște turnuri gemene pe modelul Turnurilor Petronas în Piața 700. ”În viziunea mea, fiind șoseaua în mijloc, văd două clădiri de sticlă, frumoase, să se vadă marfa, mai ales în partea de flori și aș vedea sus un spațiu de servicii, cu un restaurant cu view frumos, cu un tunel suprateran care să lege cele două cladiri. Să fie ca niște clădiri gemene”, a fabulat omul lui Robu, inspirat probabil de un film (Entrapment) cu Sean Connery și Catherine Zeta-Jones. (Dacă Robu vrea să ne facă fântâni cântărețe după ce le-a admirat în Dubai, omul său de încredere de ce nu s-ar inspira din filme?)

Mai mult, cică totul ar trebui terminat până în 2021. O primărie care nu reușește să facă un drum de 200 de metri într-o jumătate de an sau spitalul de copii în două mandate vrea acum să facă niște turnuri în doi ani. Sincer, când am văzut știrea, nu știam ce să fac, să râd sau să plâng. Să râd de aceste bazaconii sau să plâng gândindu-mă la ce ciudați conduc acum Timișoara. Asta să însemne oare discursul care să nu fie paralel cu cetățeanul? Că Nasleu n-a vorbit fără permisiunea lui Robu. Ce visezi noaptea să dai pe gură ziua, chit că orice om normal ar râde de tine? Nu mai vorbesc că acefalii care ar mai putea crede în astfel de basme, oricum sunt abonați la Antena3 și PSD, așa că tot nu te votează.

P.S. 1 Pentru confortul său personal care include și o pensie special, Robu le-a impus deputaților PNL de Timiș să voteze noul Cod administrativ al PSD. Printre altele acesta înseamnă: oficializarea limbii maghiare ca a doua limbă de stat; revenirea la prefecți membri de partid; politizarea totală a administrației locale.
P.S. 2 În loc de aberațiile cu turnuri gemene și turiști duși în vizită în Piața Iosefin (altă inepție marca Nasleu), poate dl Robu ne explică totuși cum Ionuț Nasleu a reușit să-și achite în doi ani datorii de peste 60.000 de euro, în condițiile în care veniturile declarate au fost sub 18.000 de euro. Că tot e cel mai cinstit și corect primar de pe mapamond.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Cinci infracţiuni dintr-o lovitură! Recordul de nedorit al unui tânăr certat cu bunul simţ şi legea

Sâmbătă seara, polițiștii Biroului Rutier Timișoara au fost sesizati prin apel 112, în jurul orei…

13 ore ago

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

17 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

18 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

18 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

19 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

20 de ore ago