Politicieni

Robu: Simt că discursul PNL este paralel cu cetățeanul, acest lucru nu mai poate continua

Președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, spune că nu ar fi potrivită pentru partid schimbarea liderului național Ludovic Orban, dar îi recomandă acestuia să nu mai asculte de un „grup restrâns care l-a îndrumat greșit”. Robu îi reproșează totuși ceva lui Orban.

Potrivit unor surse din PNL, mai mulţi lideri din partid sunt nemulţumiţi de actualul preşedinte Ludovic Orban şi ar vrea schimbarea acestuia. Sursele citate susţin că Biroul Executiv de luni ar putea convoca Consiliul Naţional, în cadrul acestuia urmând să se ceară atât organizarea unui congres, cât și schimbarea secretarului general. Favorit pentru preluarea președinției PNL ar fi Iulian Dumitrescu. Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, crede că, în acest moment, nu ar fi oportună schimbarea lui Ludovic Orban, dar spune totuși că discursul PNL este paralel cu cetăţeanul, iar partidul trebuie să schimbe acest lucru. Într-o intevenție telefonică la Antena 3, președintele PNL Timiș a declarat, sâmbătă, că partidul ar trebui să-și redefinească identitatea. „Eu şi la congres am spus exact lucrul acesta, că e timpul să manifestăm o identitate a noastră. Dacă ne-am pierdut-o, atunci să ne-o redefinim. Este într-adevăr o dezbinare. Ludovic Orban a fost ales cu peste 80% din voturi. Eu nu am fost printre votanţii lui. Acum consider că avem altceva de făcut decât să organizăm un congres pentru schimbarea lui Orban. Nu s-a pus încă în discuţie, dar sunt voci în acest sens (…) Schimabrea lui Orban nu va schimba nimic. Trebuie susţinut în continuare ca preşedinte, dacă a fost ales cu peste 80% din voturi înseamnă că a fost o persoană agreată, însă nu trebuie să asculte de un grup restrâns care l-a îndrumat greşit, după părerea mea. Simt că discursul PNL este paralel cu cetăţeanul şi acest lucru nu mai poate continua”, a spus Robu.

Într-o postare pe Facebook, Nicolae Robu îi îndemnase anterior pe liberali la unitate, recomandându-i preşedintelui PNL să lase parlamentarii să voteze Codul administrativ și reproşând conducerii formaţiunii că nu a consultat primarii pe acest subiect. „Haideți să lăsăm disputele interne, ambițiile personale, vanitățile, frustrările și orice ar putea face rău partidului și să tragem cu toții în aceeași direcție, pentru o Românie mai bună, pentru un PNL mai puternic! Avem o conducere aleasă cu peste 80% din voturi! În jurul ei trebuie să fim uniți, indiferent cum am fost poziționați la alegerile din care ea a rezultat! (…) Vreau să vin chiar acum cu un ajutor concret spre conducere, exact în spiritul celor de mai sus: domnule Președinte, dragă Ludovic, dați parlamentarilor PNL mandat să voteze noul cod administrativ! El nu este perfect, evident – este oare ceva perfect pe lumea asta?! -, dar reprezintă un important pas înainte în legislația administrației publice! Un partid puternic nu-și stabilește linia de conduită prin negarea a tot ce vine de la adversari, ci își permite să spună inclusiv că este de acord cu adversarii, atunci când aceștia – oricât de răi ar fi! – vin cu câte un lucru bun sau măcar relativ mai bun! Codul penal e una – acolo am făcut foarte bine că ne-am opus și trebuie să ne opunem în continuare răului pe care îl face țării PSD -, codul administrativ e alta! Ați greșit că nu ați consultat primarii partidului înainte de a stabili poziția PNL față de Codul administrativ (…) dovediți că sunteți tare, corectând greșeala făcută și schimbând poziția PNL! Un astfel de gest ar fi un semn de tărie, vă asigur, și nicidecum unul de slăbiciune”, a scrie primarul Timișoarei.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

4 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

5 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

7 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

8 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

13 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

13 ore ago