Ce ne facem dacă Darius Vâlcov are dreptate? N-are cum să aibă, clar, dar hai să ne imaginăm că premierul Viorica Dăncilă, președintele Camerei Deputaților Liviu Dragnea, PSD și ALDE în fructoasa lor coaliție vor guverna atât de eficient cât cele spuse de Darius Vâlcov la Antena 3 nu vor fi baliverne. Dublarea pensiilor, trei autostrăzi de toată frumusețea – dintre care una a Olteniei, una a Moldovei și una a Ardealului – scăderea cu 20% a gazului metan la populație, depășirea Finlandei, a Greciei deja s-a produs, Portugalia e în urmă, o creștere economică ce-ar face invidios și pe ditamai tigrul asiatic… Asta spun ei la televiziunile de propagandă și la capătul celălalt al tubului catodic, în vârful ledului sau cu ochiul pe plasmă cine credeți că stă? Un alegător care, dacă nu e idiot de felul lui, înseamnă că e tare naiv.

N-au niciun Dumnezeu. Politica ce-aduce a curvă e o metaforă, însă de multe ori și cei ce se ocupă cu prostituția s-ar simți deranjați de comportamentul complet lipsit de etică al unor politicieni. Să vinzi unui bătrân iluzia pensiei dublate, fantasma reducerii prețului la gaz metan e ca și cum numai îi arăți unui copil sărac o tabletă de ciocolată, dar știi că nu i-o dai, că nu vrei sau că nu poți, n-are importanță. Tu, stat român, mare tigru economic, ai ajuns să dai pensiile în două tranșe, că guvernul n-a virat banul necesar să-l dea la poștaș, ca poștașu’ să-i aducă omului pensia grămadă, dar în viitorul apropiat vorbim că le dai la bătrâni minimum 1.700 lei, că pe Vâlcov nu-l doare gura.

Nici măcar nu îți bați joc de oameni printr-un responsabil guvernamental sau al partidului la conducere, ci printr-un consilier cu opt ani de pușcărie pronunțată, să ai în cârca cui să pui minciuna gogonată. Așa face PSD politica. Cum vrei atunci să conteze în conștiința publică faptul că un partid îți cere votul pentru a guverna țara, dar este plin de hoți și clienți ce căpușează bugetul de stat? Când un guvern Boc în criză îți taie salariile să nu se ducă țara în prăpastie, e adevărat, cu tot cu furturile politicienilor, vine altul și, pe creșterea economică dată de consum, nu face nicio investiție, numai povești cu autostrăzi, spitale și stadioane, dar te anunță că îți dublează pensia. Cum să concurezi cu un astfel de partid în niște alegeri libere?

Dar dacă Vâlcov are dreptate, m-aș întreba, deghizat într-o bătrânică cu 1.000 de lei pensie, îmbujorată de anunțul chipeșului strateg PSD? Mai contează cât fură cei de la partid? Dacă tu ești atât de performant economic să te iei la trântă cu toți tigrii, atunci ce mai contează că ăștia fură? Să fure ei, dar să ne dea și nouă mai mult! Poate bătrânica așa gândește. Hai, autostrada n-o mai interesează pe babă, dar pensia, gazul da, gazul ieftin, e aur curat la veniturile ei. Speranța că pesediștii vor produce atât de mult încât să ajungă bani și pentru dublarea pensiilor, și pentru ei să fure după pofta inimii se numește amanetarea viitorului în mâinile unor șmecheri. Restul e minciună și disponibilitatea multora de a se lăsa amăgiți. Mai bagă, d-le Vâlcov, bucură-ne, Darius!

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Polistele, pătimesc în continuare! Opt înfrângeri la rând

Seria interminabilă de înfrângeri pentru prim-divizionara de fotbal feminin Politehnica Timişoara continuă. Cum la echipă…

10 ore ago

Păcătoşi! Eşec greu de digerat într-un meci în care s-au ratat multe şanse de salvare

CSC Dumbrăviţa a pierdut meciul disputat azi, la Mioveni, cu FC Argeș, în penultima etapă…

14 ore ago

Cartierul Tipografilor rămâne cel mai scump din Timișoara

Cartierul Tipografilor continuă să rămână surpriza imobiliară a Timișoarei. Prețurile cerute pentru locuințele de aici…

17 ore ago

Buziașul caută furnizor pentru trei microbuze electrice, pentru realizarea transportului în comun

Orașul Buziaș dorește introducerea transportului în comun în localitate, dar și în localitățile din jur.…

17 ore ago

Ada Hausvater, directorul general al Teatrului Național din Timișoara, inclusă în Capital Top 100 Manageri, ediția 2024

Capital Top 100 Manageri reprezintă rezultatul analizei desfășurate la nivel național, privind rezultatele manageriale notabile și…

19 ore ago

Vinerea Patimilor, zi de post negru

Vinerea Mare reprezintă pentru creștinii ortodocși ziua când a fost răstignit pe cruce Fiul lui…

19 ore ago