Invatamant

Secretul elevei de 10 curat la Bac: Am invatat 6-7 ore pe zi! Acum pleaca la studii in Germania

A luat 10 pe linie la bacalaureat si este singura elevă din Timiș care a obținut un astfel de rezultat. Învăța șase-șapte ore pe zi și a plâns când a văzut rezultatul la examenul maturității. Diana Dehelean pleacă acum în Germania, sa-si urmeze visul.


Diana Dehelean este singura elevă din Timiș care a luat 10 pe linie la această sesiune a bacalaureatului. Este absolventă a Liceului Teoretic “Nikolaus Lenau” din Timișoara. Pleacă să studieze în Germania și… nu știe dacă se mai întoarce în țară.

„Am crezut că voi lua note mari, dar nu m-am aşteptat să fie 10 curat. Am fost mândră de mine, iar în momentul în care m-am uitat pe site şi am văzut ce notă am luat am plâns. Este foarte emoţionant. Mai departe voi studia Dreptul. Am primit un răspuns afirmativ de la Oficiul German de Schimb Academic, ceea ce înseamnă că voi primi o bursă de studii în Germania, aşa că săptămâna viitoare voi aplica la universităţile de acolo. Vreau să mă specializez în Drept Internaţional şi Drept European, iar ulterior îmi doresc să lucrez pentru organismele europene sau pentru organizaţiile internaţionale care se ocupă cu respectarea drepturilor omului”, spune tanara. Care este secretul ei? E simplu si, de fapt, nu e niciun… secret. Rezultatele de acest gen se obtin numai daca muncesti. “Am depus un volum mare de muncă şi de energie, dar care acum a fost răsplătit. Într-o zi obişnuită, mergeam la şcoală, apoi veneam acasă, mâncam, îmi făceam temele şi învăţam, de cele mai multe ori, până noaptea târziu. Vinerea seara mergeam la filarmonică, iar duminica, la operă. O dată pe săptămână, sau la două săptămâni, mă întâlneam cu prietenii. Am invatat, in medie, cam 6-7 ore pe zi, în medie”, explica, zambind, Diana Dehelean.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

8 minute ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

54 de minute ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

O oră ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

3 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

3 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

4 ore ago