Sport

Sfarsitul unei ere la Informatica. Trei jucatori de baza au plecat de la echipa

Dupa un campionat in care Informatica Timisoara a castigat tot ce se putea castiga pe plan intern si s-a calificat in UEFA Futsal Champions League, a venit si vremea schimbarilor. Informatica Timisoara anunta despartirea de trei dintre jucatorii care au pus umarul la trofeele din ultimele doua sezoane.

Primul dintre cei care nu vor mai evolua in tricoul alb-violet in sezonul viitor este capitanul Milos Simic. Sosit la Timisoara in 2016, Milos Simic are in palmares toate trofeele castigate de formatia noastra in ultimele doua sezoane. In ultimul campionat Simic a reusit 23 de goluri in campionat, unul dintre ele in finala, si alte 9 in Cupa Romaniei, unul dintre ele din lovitura de la 7 metri in finala. Stefan Rakic nu va mai imbraca nici el tricoul Informaticii in sezonul 2018-2019. Rakic a ajuns la Timisoara la inceputul sezonului 2015-2016 si a fost unul dintre cei mai buni marcatori ai echipei. In sezonul precedent Stefan Rakic a inscris 30 de goluri pentru Informatica in campionat si alte doua in Cupa Romaniei, unul dintre ele in finala din lovitura de la 6 metri.

Al treilea fotbalist care pleaca de la Informatica este Felipe Oliveira. El a venit la Informatica pauza de iarna din sezonul 2015-2016, a inscris 19 goluri in sezonul trecut in campionat si alte patru in Cupa Romaniei. Meciurile bune facute in tricoul formatiei banatene l-au propulsat la echipa nationala, alaturi de care la inceputul acestui an a participat la Campionatul European. Situatia financiara a clubului nu a permis prelungirea contractelor celor trei fotbalisti, iar acestia au plecat liberi de contract de la Timisoara.

In alta ordine de idei, situatia unui alt jucator de baza este incerta. Savio Valadares a primit o oferta foarte tentanta din Rusia si ar putea parasi si el Timisoara in aceasta vara. „Situatia financiara a clubului este in continuare una precara si fara sprijin din partea autoritatilor locale si judetene, sau a unor investitori din mediul privat, continuarea activitatii este pusa in pericol, si odata cu aceasta si participarea in Champions League”, au transmis cei de la club. Informatica Timisoara a fost desemnata sa fie gazda intre 28 august si 2 septembrie pentru meciurile din grupa preliminara a Ligii Campionilor, acolo unde va intalni FC Lynx, campioana Gibraltarului, si Osmanlispor, campioana din Turcia.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

10 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

11 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

16 ore ago

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

17 ore ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

17 ore ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

19 ore ago