Zâmbete amare

Uite pe cine nu-l lăsa Soros să ne facă centură și autostradă spre Belgrad

„Vreți să vedeți în continuare programe politice incoerente, schimbări care nu fac decât să țină mai departe România în întuneric? Vreți să-i lăsăm pe Soros și alți magnați mondiali să ne conducă țara prin interpuși? Vreți să lăsăm Timișul la coada investițiilor, pentru că cei care acum conduc țara nu consideră importantă șoseaua de centură, autostrada Timișoara-Belgrad și nici construirea unui spital regional în Vestul României?” Am citat dintr-o declarație din campania electorală din 2016 a tânărului ajuns deputat Marian Cucșa, președinte ALDE Timiș, care, datorită calităților inegalabile de-a culege scamele de pe hainele lui Tăriceanu, este și vicepreședintre al Comisei de control SRI.

Cu programele politice incoerente ne-am lămurit. Vedem, de un an și jumătate, o superbă coerență la guvernare. Legi abia date, modificate cu ordonanțe de urgență. Ordonanțe de urgență modificate după câteva zile cu alte ordonanțe de urgență. Ce mai, coerență după care și suedezii ne invidiază. De schimbări ce să mai zice? Trei premieri și vreo 100 de miniștri, jumătate livrați de unul dintre cele mai înapoiate județe din România. Exact, „performanțele” administrative din Teleorman sunt acum model pentru toată România. Cu alde Soros și al lui stat paralel care nu-l lasă pe Dragnea să „teleormanizeze” întreaga Românie, iar s-a cam rezolvat problema. Grație competențelor incredibile ale actualei puteri, Soros e ca și anihilat, la fel și „nenorocirile” pe care le-ar putea aduce. Adică democrație, stat de drept, justiție independentă, instituții ale statului funcționale.

Și acum să ajungem și la problemele Timișului. Un an cât a fost premier, Dacian Cioloș (fiindcă pe el îl atacă Cucșa) n-a reușit să facă nici șosea de centură, nici spital regional și nci măcar o amărâtă de autostradă spre Belgrad. Și a avut un ditamai an la dispoziție. Numai că nu l-a lăsat tatăl său natural (apud televiziunile penalilor) Soros. Uite că, după un an și jumătate cu PSD-ALDE la guvernare, dintre care o jumătate de an premier timișorean, avem de toate: și centură, și autostradă, și spital. Ori nu avem? Se pare că nu. Nota bene, în timpul lui Cioloș, demersurile în privința șoselei de centură erau destul de avansate.

Astfel că tot ALDE Timiș ia problema în mâini și ne mai face o dată centura. Sau cel puțin așa a anunțat, în prima declarație publică, noul secretar de stat din Ministerul Transporturilor, un anume Ovidiu Sîrbu, președinte ALDE Timișoara. Deși omului nu-i este prea clar dacă centura intră în competențele primăriei sau ale Ministerului Transporturilor. Culmea, noul membru al Guvernului Dăncilă a lucrat și în Primăria Timișoara, de unde a plecat cică fiindcă se construiau prea multe drumuri și prea puține spitale și școli. Chia așa, nu-i de râs. Cum nu-i de râs, ba chiar e de plâns, faptul că același demnitar a vrut să se facă polițist la Rutieră. Cu doar doi ani în urmă. Dar a fost respins, pe motiv că era inapt psihologic! Exact, omul acesta ne face acum acum și autostradă spre Belgrad și șosea de centură. Și le-ar fi făcut demult, dacă nu se împotrivea Soros, nu-i așa? Asta e țara în care trăim. Râdem la bancuri cu polițiștii de la rutieră, dar măcar ăia sunt controlați la cap. Ceea ce nu se poate spune despre cei care ne conduc din diverse funcții: premieri, miniștri, primari etc.

Și încă ceva. Multă lume vorbește de o lege prin care demnitarii să fie testați psihologic. Ceea ce, normal, ar fi foarte OK. Dar o lege care să interzică promisiunile electorale exagerate nu ar fi necesară? OK, promiți cât promiți, dar atunci când din ce ai promis nu s-a făcut absolut nimic, nu ar trebui intervenit legal? Chiar penal. De exemplu, n-ai făcut nici 10% din ce ai promis, mergi la închisoare. Ai făcut sub 50%, amendă penală. Ați văzut, am lăsat pentru minciuni electorale o marjă de 50%. S-ar mai înghesui ALDE Cucșa să mai facă astfel de promisiuni în campania electorală? Nu mai vorbesc de Dragnea. Se spune că minciunile electorale trebuie pedepsite la urne. Așa se întâmplă într-o țară normală. Dar în România, din păcate, mai funcționează și acum, în ziua votului, plicul cu bani, punga cu mâncare sau amenințarea primarului că nu mai primești ajutor social dacă nu votezi pe cine trebuie. Inclusiv pe un mincinos care l-ar face de rușine și pe Munchausen.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Un Clumber Spaniel a câștigat trei dintre cele patru expoziții internaționale organizate la Timișoara

Vedeta incontestabilă a seriei de expoziții chinologice care au avut loc, în acest weekend la…

10 ore ago

Seria interminabilă de înfrângeri ale fetelor de la Poli continuă

9 înfrângeri la rând în campionat! Echipa feminină a Politehnicii a ratat şansa titlului, care…

15 ore ago

Amenajarea zonei în care au fost demolate cluburile ilegale, pe ultima sută de metri/Foto

Lucrările de amenajare a spațiului verde de pe malul Begăi, pe bulevardul Vasile Pârvan, au…

18 ore ago

La Timișoara va avea loc cea de a treia ediție a conferinței Women in Data Science

Miercuri, 15 mai, la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu al Universității de Vest din…

18 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei la început de săptămână

Marți, 14 mai, între orele 9-16 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

18 ore ago

Jebelul, o comună în continuă dezvoltare prin proiecte europene şi nu numai/Foto

Prin banii europeni sau cei de la bugetul național, anul 2024 este cel mai mare…

18 ore ago