Zâmbete amare

Când marile spirite se regăsesc. Haterii lui Robu și statul paralel al lui Dragnea

În România totul e perfect, economia explodează, salariile, inclusiv în domeniul privat, îi fac pe nemți să se rușineze, pensionarii nu mai știu ce să facă cu banii, guvernanții sunt mai mult decât competenți și dedicați poporului etc. etc. Bașca nici corupție n-avem și nici n-am avut, asta fiind o placă a dușmanilor pororului. Cam asta ar fi situația din România dacă ne-am uita doar la Dragnea, Dăncilă, Vâlcov, Olguța, Antena 3 sau RTV. Culmea, lucrurile ar putea fi chiar mai bune, România ar putea fi centrul Univerului, dacă PSD și Liviu Drgnea ar fi lăsați în pace să-și ducă treaba la sfârșit. Or, există o structură mai mult sau mai puțin ezoterică și secretă care se opune acestor mărețe realizări. Exact, e vorba de statul paralel.

Din cauza acestuia, de exemplu, PSD a fost nevoit să schimbe trei premieri într-un an și jumătate. (De fapt, un an). Atacurile energetice ale statului paralel o fac pe Dăncilă să se împiedice în limba română și logică. Mai mult, toate behăielile externe ale aceleiași Vasilici sunt tot o consecință a statului paralel. Structură care a răsturnat la Palatul Victoria mai multe căruțe cu proști și hoți, cei mai mulți venind aici după ce au făcut „performanță” în cel mai sărac județ din România, Teleorman. Evident, același stat paralel l-a încărcat pe multpreacinstitul Liviu Dragnea cu o condamnare definitivă la îmchisoare cu suspendare, la alta în primă fază cu executare, plus niscaiva dosare penale. Că doar statul paralel l-a făcut să fure de la orfani și să dea la PSD. Și tot statul paralel l-a pus premier neoficial pe un anume mitoman Darius Vâlcov, condamnat pentru șpăgi fără număr la opt ani de închisoare în primă instanță.

Tot din cauza statului paralel nu se mai fac autostrăzi, drumuri, spitale, școli, toți banii de investiții mergând spre o măgăoaie numită Catedrala Neamului. Tot statul paralel a făcut ca în peste un an și jumătate de guvernare PSD-ALDE, principala problemă a Puterii a fost să golească pușcăriile de infractori. Nu mai discut că tot statul paralel a pus PSD să ia cu asalt statul de drept și democrația din România. Dar mă opresc aici, fiindcă ar fi nevoie de un ditamai hronic pentru a aminti toate probleme făcute de statul paralel lui Dragnea și PSD. Un singur lucru mai e de spus, tot statul paralel a reunit milioane de români de pe întreg mapamondul sub cel mai cunoscut slogan al verii, pentru a mulțumi partidului iubit: „Multă UE PSD!”

Într-un colț de țară se întâmplă cam aceleași lucruri ca la București. Și mă refer la Timișoara, acolo unde lucrurile sunt absolut minunate, dacă ne luăm după primarul Nicolae Robu. Totuși, ar putea curge cu adevărat lapte și miere pe toate străzile, dacă n-ar exista un dușman al Timișoarei. Este vorba de hateri, un fel de stat paralel al Timișoarei. De exemplu, până acum aveam metrou, stadion, sala polivalentă, bazin olimpic etc. dar s-au opus haterii. Aceiași hateri au făcut ca lucrările de la Spitalul de Copii să fie mult în urmă din lipsă de fonduri. Exact, primăria nu mai are bani din cauza acelorași „hateri cu suflet negru”, diverse firme fiind în prag de faliment fiindcă nu și-au primit banii de la municipalitate. De ce Timișoara nu mai atrage niciun ban european, lucrările de până acum fiind făcute pe proiectele vechii administrații? Normal, din cauza haterilor care au umplut primăria cu tot felul de nevolnici, pe modelul Palatul Victoria.

Tot din cauza lor, Timișoara n-are dezinsecție și era aproape să n-aibă curățenie pe străzi. Au făcut ce-au făcut haterii și o grindă de la Pasajul Jiul s-a prăbușit, putându-se produce o tragedie. Și asta după ce, anul trecut haterii au prăbușit – și atunci s-a produs o tragedie – poarta de intrare în oraș de pe Lugojului. Pe modelul Dragnea, aceiași hateri l-au făcut pe Robu să numească un director la STPT și, după o lună și jumătate, să-l destituie fiindcă nu mai răspundea la comenzi. Să mai vorbim de străzi asfaltate și apoi din nou sparte, unde s-a văzut clar mâna haterilor? Sau de străzile care trebuiau finalizate de anul trecut, dar nici acum nu sunt gata?

De ce credeți că a retrogradat ACS Poli? Din cauza managementului catastrofal sau din lipsa banilor? Nu, din cauza haterilor, evident. La fel, cum pe tobogan se duce tot sportul timișorean. De ce a dat Robu cu subsemnatul la DNA pentru anveloparea blocurilor? Exact, din cauza haterilor. Dar, ca și în cazul lui Dragnea vs. statul paralel, mă opresc aici, fiindcă iar se poate umple un volum. Ce-i interesant însă aici este întâlnirea celor două mari spirite, unul național, altul regional. Și nu-i un secret că Robu se numără printre ultimii mari admiratori ai lui Dragnea. De la care poate a și învățat inventarea unui dușman fantomatic, „vinovat” pentru toate nerealizările.

Share
Published by
Ino Ardelean

Recent Posts

Dinamo, rămâne un coşmar pentru orice echipă din Timişoara. Înfrângere în faţa rivalului la rugby

SCM USV Timişoara a pierdut astăzi, în cadrul etapei a III-a a Ligii naţionale de…

15 minute ago

După Paşte încep lucrările la extindere a grădiniţei din Ghiroda

În curând vor demara lucrările pentru extinderea grădiniței din Ghiroda, pentru ca la toamnă aceasta…

34 de minute ago

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

2 ore ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

3 ore ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

4 ore ago

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

4 ore ago