Sănătate

Caz de boală Lyme din cauza înțepăturii de căpușă, în Timiș

Căpușele au dat din nou atacul. Aproape 150 de timișeni au ajuns la spital pentru a li se prescrie tratament în luna iulie. A fost semnalat și un caz de boală Lyme.

La Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara au mers, în luna iulie, 141 de pacienți mușcați de căpușe, pentru a li se prescrie tratament. Asta, după ce oamenii trecuseră anterior pe la Chirurgie pentru a le fi extrasă căpușa. La spitalul de la Pădurea Verde s-a prezentat și un pacient care a dezvoltat boala Lyme din cauza înțepăturii căpușei. Doctorii spun însă că nu este o formă a bolii cu neuroborelioză, așa că pacientului i s-a prescris tratament la domiciliu.

Medicii vă recomandă să vă duceți imediat la Urgențe, să vi se extragă căpușa, pentru a evita orice riscuri. Dacă vă este extrasă căpușa din piele în maxim 24 de ore de la înțepătură, atunci scăpați și de tratament. După orice ieșire la iarbă verde, examinați-vă cu atenție întregului corp, pentru a urmări primul semn al înțepăturii, și anume pata înroșită și întărită de pe piele. De regulă, pata prezintă mâncărime și senzație de arsură. Căpușa poate transmite boli precum borelioză sau Boala Lyme, febră de Colorado sau tularemie – boli care au ca manifestare comună febră mare, dureri de cap, dureri musculare, fotofobie, vărsături, greaţă, oboseală. Stadiul primar al bolii este penetrarea vaselor de sânge (inocularea infecției la nivel local prin înțepătură) și răspândirea în sistemul circulator.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Sărbătoarea Floriilor 2024! Tradiţii şi obiceiuri

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc astăzi Intrarea Domnului în Ierusalim sau Floriile. Sărbătoarea Floriilor deschide…

2 minute ago

Biea, victorie uşoară la gala de la Timişoara

Nici nu prea a apucat să transpire. Timişoreanul Flavius Biea a obținut o victorie clară…

11 minute ago

Resetarea la Poli

Scriam nu demult că „proiectul Poli” la fotbal nu mișcă nici măcar în campanile electorală,…

O oră ago

Sonique va cânta la Timișoara de Ziua Europei

Timișoara va avea un program plin, joi 9 mai, cu ocazia Zilei Europei. Casa de…

13 ore ago

Alin Nica, lansat oficial în lupta pentru șefia Consiliului Județean Timiș

Sâmbătă, Alin Nica a beneficiat, la rândul său, de o lansare oficială a candidaturii la…

14 ore ago

Dumbrăviţa mai pierde o şansă de salvare, după eşecul cu Metaloglobus şi mai are doar 3 puncte avans

Suspansul se menţine în lupta pentru salvarea de la retrogradare în Grupa A din play-out-ul…

19 ore ago