Căpușele au dat din nou atacul. Aproape 150 de timișeni au ajuns la spital pentru a li se prescrie tratament în luna iulie. A fost semnalat și un caz de boală Lyme.
La Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara au mers, în luna iulie, 141 de pacienți mușcați de căpușe, pentru a li se prescrie tratament. Asta, după ce oamenii trecuseră anterior pe la Chirurgie pentru a le fi extrasă căpușa. La spitalul de la Pădurea Verde s-a prezentat și un pacient care a dezvoltat boala Lyme din cauza înțepăturii căpușei. Doctorii spun însă că nu este o formă a bolii cu neuroborelioză, așa că pacientului i s-a prescris tratament la domiciliu.
Medicii vă recomandă să vă duceți imediat la Urgențe, să vi se extragă căpușa, pentru a evita orice riscuri. Dacă vă este extrasă căpușa din piele în maxim 24 de ore de la înțepătură, atunci scăpați și de tratament. După orice ieșire la iarbă verde, examinați-vă cu atenție întregului corp, pentru a urmări primul semn al înțepăturii, și anume pata înroșită și întărită de pe piele. De regulă, pata prezintă mâncărime și senzație de arsură. Căpușa poate transmite boli precum borelioză sau Boala Lyme, febră de Colorado sau tularemie – boli care au ca manifestare comună febră mare, dureri de cap, dureri musculare, fotofobie, vărsături, greaţă, oboseală. Stadiul primar al bolii este penetrarea vaselor de sânge (inocularea infecției la nivel local prin înțepătură) și răspândirea în sistemul circulator.
În noul Guvern Ciolacu, PSD va avea opt ministere, PNL – şase, iar UDMR –…
Duminică, 22 decembrie, în jurul orei 12:10, ISU Timiş a fost anunţat despre producerea unui…
„Curaj” prostesc! La data de 21 decembrie, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Belinț au reținut…
Un copil teribilist a făcut-o lată chiar înainte de Sărbători! Dacă alţi adolescenţi de vârsta…
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Timiș anunță lansarea a două cursuri gratuite care…
Primarul Dominic Fritz a fost luat la rost de unul dintre cei trei consilieri locali…