Politica

PNL vrea demiterea lui Carmen Dan, după declarațiile controversate ale prefectului Capitalei

PNL anunță că va depune o moțiune simplă pentru demiterea ministrul Carmen Dan și va iniția procedura de constituire a unei comisii parlamentare pentru evenimentele de la protestul din 10 august. Decizia vine și după ce prefectul Capitalei a contrazis Jandarmeria și pe Carmen Dan.


”Convocată de către Partidul Național Liberal la Comisia de apărare din Senat, prefectul Capitalei, Speranța Clișeru, a făcut o declarație cutremurătoare despre intervenția forțelor de ordine în Piața Victoriei în data de 10 august. Prefectul Capitalei a afirmat că a semnat ordinul de evacuare al manifestanților din Piața Victoriei după ora 24, adică în data de 11 august, în condițiile în care purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a susținut că a primit acest ordin în data de 10 august, la ora 23.11”, se arată într-un comunicat de presă al PNL.

Acest lucru este foarte grav, susțin liberalii, deoarece înseamnă că jandarmii au intervenit în forță fără ordin semnat de prefect, așa cum prevede legea. ”Jandarmeria trebuie să răspundă acum fără echivoc la ordinul cui a acționat în seara zilei de 10 august pentru reprimarea violentă a protestelor dacă nu aveau un ordin scris de la prefectul Capitalei. Este tot mai clar pentru toată lumea că acțiunea în forță a jandarmilor a fost coordonată de la Ministerul Afacerilor Interne unde, pe tot parcursul operațiunii, s-a aflat ministrul Carmen Dan. Oricât ar încerca marionetele lui Liviu Dragnea din guvernul României să mușamalizeze intervenția brutală a forțelor de ordine din 10 august, cei implicați în această operațiune se încurcă în explicații și minciuni care nu pot acoperi un adevăr extrem de simplu: reprimarea protestelor a fost coordonată de ministrul de Interne la ordinele lui Liviu Dragnea”, se mai arată în comunicatul liberalilor. De menționat că în interiorul PSD a izbucnit un scandal, Cliseriu fiind protejata familie Firea – Pandele. Ori primărița Capitalei este nemulțumită că Cliseriu este folostă de PSD pentru a justifica represaliile din 10 august.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

La Timişoara şi în alte patru oraşe se vor înfiinţa „clase” de fotbal feminin, la şcoală

Fotbalul feminin a luat o amploare importantă în țara noastră chiar dacă nivelul este în…

3 ore ago

Bărbat găsit mort în casă în prima zi de Paşte

Descoperire macabră în zi de sărbătoare. Polițiștii Secției 5 Urbane Timișoara au fost sesizați cu…

4 ore ago

Ţara noastră are aproape 5 milioane de pensionari. Care este pensia medie

Un număr de 4.748.274 de pensionari era înregistrat în aprilie 2024 în România, cu 4.274…

6 ore ago

România renaşte la gimnastică de Paşte! Două medalii europene pentru Sabrina Voinea

Medalii, finale şi evoluţii bune! Dar şi multă speranţă! Sabrina Maneca Voinea (16 ani) a…

7 ore ago

Pastorala de Paşti a PS Ioan Călin Bot, episcopul greco-catolic de Lugoj

Scrisoare Pastorală la Sărbătoarea Învierii Domnului 2024 † IOAN Din mila lui Dumnezeu, prin grația…

12 ore ago

Pastorala de Învierea Domnului a IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului

† IOAN, Din mila lui Dumnezeu, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului Iubitului nostru…

12 ore ago