Cultura

ARound the City: workshop pentru cei care iubesc Timișoara și poveștile ei

Vă interesează patrimoniul cultural al orașului vostru? Vă fascinează clădirile vechi și istoriile din spatele zidurilor? În Anul European al Patrimoniului Cultural, sunteți invitați să fiți parte a unui proiect care vrea să surprindă poveștile Timișoarei printr-o aplicație inovatoare de AR (augmented reality).

Proiectul „ARound the City” este inițiat de Fondul Cultural Franco-German, prin Institutul Francez România și Goethe Institut București. La nivel local, parteneri sunt Institutul Francez Timișoara, Centrul Cultural German Timișoara și Asociația Prin Banat. Aplicația este dezvoltată de actori din mediul cultural și de specialiști în IT. Organizatorii vor ca și comunitatea locală să poată contribui la crearea de conținut. De aceea, în 6 și 7 octombrie, are loc la Timișoara un workhop special, la care sunteți invitați să participați. Este vorba despre o incursiune în patrimoniul material și imaterial al Timișoarei, care va cuprinde atât elemente teoretice, cât și practice. Mentori vor fi arhitectul Cristina Chira și etnologul Nicoleta Mușat.

Cristina Chira este absolventă a Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București și membru fondator al Asociației Arché, care se ocupă cu protecția și promovarea patrimoniului. Coordonatoare a proiectului Monumente Uitate privind inventarierea, cercetarea și aducerea în atenția publicului a ansamblurile nobiliare extraurbane din România, Cristina face parte și din echipa Casino Rush, care a obținut includerea Cazinoului din Constanța pe lista celor mai periclitate 7 monumente din Europa. Nicoleta Mușat este lector la Facultatea de Litere, Istorie și Teologie a UVT, predă cursuri și seminare de Etnologie și Folclor, Mitologie românească sau Antropologie culturală și face cercetare de teren în comunități românești din afara granițelor țării sau în satele din Banat.

Participarea la workshopul ARound the City este gratuită, în limita locurilor disponibile. Pentru înscriere nu trebuie decât să trimiteți, până pe 3 octombrie, un e-mail care să cuprindă următoarele informații: nume, vârstă, ocupație (instituție), număr de telefon, precum și răspunsul la întrebarea: De ce doriți să participați la acest workshop?

Share
Published by
Cristina Tomescu

Recent Posts

Deşteptarea. Statuie specială realizată la UPT, pentru a comemora Revoluţia din 89

O statuetă care se poate mișca, fără a fi angrenată de mecanisme – intitulată DEȘTEPTAREA…

11 ore ago

Memoria Revoluției de la Timișoara va fi onorată printr-un spectacol multimedia

Alături de portalul inaugurat luni în Parcul Alpinet, Primăria Timișoara a pus la punct un…

12 ore ago

Asociația Poli și Happy Tails Timișoara organizează sâmbătă un Târg de Crăciun caritabil

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 21 decembrie, începând cu ora 16:00, la Bar Leone, Timișoara.…

12 ore ago

Leii din Banat au rămas în Bucureşti şi vor să oprească Rapidul din Cupă

După victoria cu Steaua, din campionat, baschetbaliștii viola au rămas la București, pentru meciul de…

13 ore ago

Întreruperea furnizării apei în Jimbolia

În orașul Jimbolia, s-au desfășurat în ultimii ani lucrări de extindere a rețelelor de apă…

14 ore ago