Consiliul pentru Dezvoltare Regională Vest (CDR Vest), întrunit miercuri, la Timișoara, are o nouă conducere. Președinte este, pentru un an, Călin Dobra. Șeful CJ Timiș, iar Mircea Flaviu Bobora, omologul său de la Hunedoara, este vicepreședinte.
Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a supus atenției participanților la ședința CDR Vest rapoartele de activitate ale agenției pentru prima jumătate a anului 2018, precum și raportul de activitate al CDR Vest corespunzător aceleiași perioade. Consiliul pentru Dezvoltare Regională Vest este organismul regional deliberativ al Regiunii Vest. El este alcătuit din preşedinţii consiliilor judeţene şi din câte un reprezentant al fiecărei categorii de consilii locale municipale, orăşeneşti şi comunale din fiecare judeţ al regiunii. Acest consiliu alege un preşedinte şi un vicepreşedinte, care nu pot fi reprezentanţi ai aceluiaşi judeţ. Funcţiile sunt îndeplinite, prin rotaţie, pentru câte un mandat de un an, de către preşedinţii consiliilor judeţene. De miercuri, 5 septembrie, șeful CDR este Călin Dobra, președintele CJ Timiș, iar adjunctul său va fi Mircea Flaviu Bobora, omologul său de la Hunedoara. „Am preluat funcția de președinte de la colegul meu de la Arad. A fost o perioadă de informare legată de implementarea Programului Operațional Regional 2014 – 2020. În urma discuțiilor, am ajuns la concluzia că implementarea programului decurge excelent. Pentru alocarea de 642 de milioane de euro au fost depuse proiecte în valoare totală de 776 milioane de euro, fiind deja semnate proiecte în valoare de 237 de milioane de euro”, a spun noul președinte.
Directorul ADR Vest, Sorin Maxim, a prezentat cu această ocazie și stadiul actual al implementării POR. În partea de vest a țării se stă foarte bine în ceea ce privește microîntreprinderile și IMM-urile, dar foarte prost pe Axa 4. Niciunul dintre municipiile reședință de județ din ADR Vest nu a depus proiecte, deși este disponibilă o sumă importantă. „Am tras un semnal de alarmă, referitor la Axa Prioritară 4, pentru municipii de județ. Sunt 150 de milioane de euro, dar nu s-au depus proiecte, ceea ce nu e bine. Trebuie să accesăm totalul sumei, adică 20% din totalul alocației la nivel național”, a declarat Călin Dobra. Primăria Timișoara, de exemplu, are alocate peste 50 de milioane de euro. Termenul limită pentru depunerea proiectelor este 31 decembrie.
Times Higher Education (THE) a lansat prima ediție a Interdisciplinary Science Ranking (ISR), în colaborare…
Dacă românii se pregătesc de alegerile prezidenţiale şi parlamentare, lumea padelului are un singur gând:…
Consiliul Județean Timiș va investi în reabilitarea a două dintre școlile aflate în administrarea sa,…
Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor Publice din Municipiul Timișoara - TIMPARK anunță…
Primăria Timișoara, prin Poliția Locală, a confiscat primul camion care debarasa deșeuri ilegal pe un…
Meteorologii au actualizat avertizările şi anunţă că vremea să înrăutăţeşte începând de joi noapte, fiind…