Sport

Meciuri importante pentru divizionarele B din Banat, în etapa a 8-a

Doar ASU Politehnica va evolua acasă, în timp ce Ripensia şi ACS Poli joacă afară. „Echipa suporterilor” evoluează sâmbătă, de la ora 15, cu Mioveniul, o echipă aflată pe val, cu 6 victorii din 8 posibile.

„Întâlnim o echipă cu un moral foarte bun. Dar, dacă stăm să ne gândim foarte bine, cam toate echipele pe care le-am întâlnit până acum aveau un moral foarte bun. Din păcate pentru noi, unele dintre aceste echipe și-au păstrat moralul și după jocul cu noi. CS Mioveni chiar este o echipă bună a Ligii a II-a, care vine după o serie de rezultate pozitive. Au trei victorii în campionat și una în Cupa României. În cele opt jocuri oficiale a înregistrat șase victorii și doar două înfrângeri, având un start dificil, cu Clinceni, Snagov, Chindia, Energeticianul, alte echipe bune ale campionatului. E o echipă construită în jurul mai multor jucători cu experiență, cum sunt Ayza, Năstăsie, Ed. Stoica, chiar și Coșereanu, care la 27 de ani are o bogată experiență competițională. Au transferat și mulți jucători tineri în această vară, care au confirmat așteptările, dacă e să ne raportăm la rezultatele din aceste prime opt jocuri oficiale. Suntem conștienți pe lângă faptul ne așteaptă o partidă dificilă, că trebuie să obținem cele trei puncte, pentru a păstra o distanță relativ mică față de echipele situate în prima parte a clasamentului”, a spus tehnicianul Politehnicii, Cosmin Petruescu.

Sâmbătă, 22 septembrie, de la ora 11, Ripensia va juca la Târgu Jiu, împotriva celor de la Pandurii. Formaţia bănăţeană va înfrunta ocupanta locului şase din clasament. Echipa gorjeană a strâns după primele şapte runde 14 puncte. Confruntarea cu formaţia din Târgu Jiu a fost prefaţată de directorul sportiv al Ripensiei, Radu Suciu: „Pregătim meciul ca pe unul obişnuit, pentru că, aşa cum se prezintă acum situaţia în Liga a II-a, orice partidă e deschisă oricărui rezultat, indiferent cine joacă. Asta chiar dacă deja se întrevede un aşa-zis pluton fruntaş, însă, el nu este consolidat, nici ca poziţie în clasament, nici ca joc. Noi vom întâlni o echipă care se află în partea superioară a clasamentului şi care a înregistrat rezultate foarte bune în acest sezon. Este o echipă care are marele atu al omogenităţii, findcă a pierdut relativ puţin jucători. Se merge pe nucleul de anul trecut, atât în ceea ce priveşte banca tehnică, cât şi jucătorii. Va fi un joc dificil atât din aceste considerente, cât şi din cauza faptului că vom juca pe o suprafaţă sintetică. Am încercat să ne obişnuim şi cu acest tip de suprafaţă, astfel că vom merge la Târgu Jiu pentru a obţine un rezultat bun”.

În fine, ACS Poli joacă un duel al durerii, la Baloteşti, ambele echipe aflându-se pe locuri retrogradabile. Chiar şi aşa, optimsmul nu i-a părăsit pe alb-violeţi. Managerul sportiv Ovidiu Petre a afirmat răspicat înainte de plecare: „N-avem altă variantă decât să câștigăm! Ar trebui să începem să câștigăm, altfel ne vom scufunda în subsolul clasamentului. Avem probleme de efectiv, dar nu trebuie să ne gândim la asta, trebuie să învingem!”. El a fost completat de David Pop, tânărul mijlocaș care a marcat duminica trecută primul său gol oficial la seniori, pentru Poli: „Vrem să dăm sâmbătă totul pe teren. Vrem să spargem şi noi în sfârșit gheaţa, să câştigăm. A venit timpul, băieţii sunt hotărâţi, avem atitudine. Important este să ieşim învingători din această deplasare”. La fel ca Ripensia, şi ACS Poli va juca de la ora 11.

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Un Clumber Spaniel a câștigat trei dintre cele patru expoziții internaționale organizate la Timișoara

Vedeta incontestabilă a seriei de expoziții chinologice care au avut loc, în acest weekend la…

6 ore ago

Seria interminabilă de înfrângeri ale fetelor de la Poli continuă

9 înfrângeri la rând în campionat! Echipa feminină a Politehnicii a ratat şansa titlului, care…

11 ore ago

Amenajarea zonei în care au fost demolate cluburile ilegale, pe ultima sută de metri/Foto

Lucrările de amenajare a spațiului verde de pe malul Begăi, pe bulevardul Vasile Pârvan, au…

14 ore ago

La Timișoara va avea loc cea de a treia ediție a conferinței Women in Data Science

Miercuri, 15 mai, la Institutul de Cercetări Avansate de Mediu al Universității de Vest din…

14 ore ago

Întreruperi programate la furnizarea apei la început de săptămână

Marți, 14 mai, între orele 9-16 se va executa o conectare de conducte la intersecția…

14 ore ago

Jebelul, o comună în continuă dezvoltare prin proiecte europene şi nu numai/Foto

Prin banii europeni sau cei de la bugetul național, anul 2024 este cel mai mare…

14 ore ago