Primăria Timişoara

Modernizarea în forță a făcut ravagii în Parcul Pădurice. Probleme în zona Versului / FOTO

Strada Versului are acum asfalt și parcări, dar amenajarea acestora pare să fi distrus… Păduricea. În partea dinspre fostul șantier, parcul a cărui reabilitare a costat peste 1,1 milioane de euro arată ca după bombardament. Nimeni în afară de locuitorii din zonă nu pare deranjat.

În octombrie 2017 au început lucrările de modernizare de pe strada Versului. Licitația a fost câștigată de SuperConstruct SRL, care a oferit un preț de 2,42 milioane de lei, cu tot cu TVA. „Documentația tehnico-economică va cuprinde: amenajare carosabil cu 2 benzi de circulație, amenajare locuri de parcare, amenajare trotuare și piste de biciclete de ambele părți ale carosabilului, amenajare spații verzi. Lucrările care se vor realiza în baza documentației mai sus amintite vor fi realizate în maximum patru luni de la ordinul de începere”, se preciza în anunțul publicat pe SEAP. Șantierul a fost gata doar la începutul verii, undeva în luna iunie, pentru că, evident, peste iarnă nu s-a mișcat nimic. Amenajarea a inclus plantare de pomișori, dar și montare de gazon și jardiniere.

Locuitorii din zonă au constatat însă că ea a presupus și altceva, mult mai puțin plăcut. „În urmă cu puțin timp s-a mai cheltuit pentru reabilitarea Parcului Pădurice 1,5 milioane de euro (asta era cifra oficială comunicată), iar lucrările au durat 2 ani. Chiar dacă cei care s-au ocupat de reabilitare nu prea au făcut mare lucru (a se citi nu au făcut nimic) în porțiunea de parc dinspre strada Versului, parcul întinzându-se teoretic până la marginea străzii, aceasta arăta ca în primele poze. Nu era cine știe ce, dar era iarbă acolo și niște copăcei frumoși (și scumpi). După care s-a început reabilitarea străzii și construirea de parcări, parcări pentru care sunt sigur că posesorii de mașină sunt recunoscători. Din păcate, finalizarea a fost românească, constructorii au plecat și și-au uitat rahatul acolo, nimeni nu s-a mai ocupat de «repararea» porțiunii de parc distruse, cu toate că la fiecare intrare în parc există câte o tablă pe care este inscripționat numele firmei care întreține parcul, mă gândesc că nu pe gratis, iar porțiunea dinspre strada Versului a parcului arată acum ca în ultimele poze. Probabil mai e nevoie de niște milioane de euro pentru a se repara ce s-a stricat”, a postat, pe Facebook, un timișorean.

Din imagini se vede că, în porțiunea dinspre strada Versului, iarba din Pădurice a devenit o amintire. Practic, acolo nu mai e decât pământ bătătorit, uscat de seceta prelungită. Parcul a fost redeschis în iunie 2016, după doi ani de șantier. Au fost redefinite aleile şi au fost amenajate mai multe grădini sau zone tematice: zona plantelor aromatice, zona italiană, modernă, grecească, spaniolă sau englezească. Conform proiectului, aici urma să fie făcute, în total, 40.000 de plantări. Este vorba despre copaci din diverse specii, dar și arbori de mătase, clocotiş chinezesc, arbori de lalele, bambuși, iederă, caprifoi, glicină, isop sau lavandă. Pe 6 din cele 9.8 hectare ale parcului a fost pus gazon. Lucrarea, executată de SC Lovrintim SRL, a costat aproape 5,5 milioane de lei, bani de la bugetul local. Întreținerea, conform plăcuțelor de la intrările în parc, este asigurată de Green City Andliv SRL. (sursa foto: www.facebook.com/AntonKovacs)

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

O oră ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

O oră ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

2 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

2 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

2 ore ago

În luna mai vom avea parte de evenimente deosebite la Ziua Porților Deschise a Școlii de Arte din Timișoara

O zi cât o primăvară întreagă! Flashmob de dans popular, dans modern și balet, ateliere…

2 ore ago