Primăria Timişoara

Sala Polivalentă nu se face lângă stadion. CNI nu a decis nimic, ci doar a luat la cunoștință o nouă propunere a PMT

Mai durează până când, în sfârșit, CNI va stabili locul unde va fi construită viitoarea Polivalentă de 16.000 de locuri, deși primarul Nicolae Robu a anunțat că sala se face lângă stadion. Momentan, CNI doar a luat la cunoștință că Primăria Timișoara are încă o propunere de amplasament.

„Sala polivalentă de 16.000 de locuri se va construi la Timișoara, pe ultima locație propusă de mine, imediat lângă Stadionul «Dan Păltinișanu». A fost emis, în acest sens, Ordinul Ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice! Primăria Timișoara mulțumește decidenților pentru prevalența rațiunii în decizia luată și își reiterează întreaga disponibilitate la cooperare administrativă pentru realizarea cât mai repede și în cele mai bune condiții a obiectivului! Postura Timișoarei de viitoare capitală a culturii europene în 2021, în numele României, trebuie onorată de noi toți compatrioții ce avem răspunderi asumate, astfel încât Timișoara să se poată prezenta în această postură la superlativ”, a postat, luni, pe Facebook, primarul Nicolae Robu. El a atașat o fotografie a primului paragraf al unei inștiințări trimise pe adresa PMT de către Direcția Investiții – Departamentul Sport al Companiei Naționale de Investiții. În acest document este specificat faptul că „având în vedere adresa dumneavoastră (…) înregistrată la CNI SA cu nr 10335/27.07.2018 prin care solicitați realizarea obiectivului de investiții «Construire sală polivalentă 16.000 locuri, str. Aleea FC Ripensia 37-35 vă informăm că obiectivul de investiții a fost introdus pe lista-sinteză a subprogramului «Săli de sport» aprobată prin ordin MDRAP”.

De fapt, CNI a luat la cunoștință un nou amplasament propus de Primăria Timișoara, pentru viitoarea sală de sport, nicidecum nu a stabilit locul unde va fi construită aceasta. „Nu e vorba despre stabilirea unei locații pentru sala polivalentă, ci doar despre introducerea acestei locații de la stadion pe lista-sinteză a CNI. Compania a luat la cunoștință că există o propunere pentru sala polivalentă. Orice nouă locație propusă, dacă se încadrează în obiectivele CNI și îndeplinește anumite criterii, este inclusă pe lista-sinteză. Încă nu s-a stabilit niciun amplasament. Acest lucru se face ulterior. Urmează întocmirea de documentație de specialitate, comisii interministeriale, ordin de ministru și hotărâre de guvern, dacă investiția depășește 50 de milioane de euro, cum este și cazul sălii polivalente”, a explicat, pentru deBAnat.ro, președintele CJ Timiș, Călin Dobra. Vă reamintim, Județul susține că locul cel mai bun pentru construirea unei săli polivalente este un teren din Giroc.

Și totuși, dacă declarațiile lui Dobra pot fi suspectate de culoare politică, nici reprezentanții CNI nu spun, cu subiect și predicat, că sala polivalentă va fi construită lângă „Dan Păltinișanu”. Documentul prezentat de primarul Timișoarei se referă doar la luarea la cunoștință a unei noi propuneri de amplasament. „Este specificată o locație. Primăria Timișoara a făcut o solicitare, într-adevăr lângă stadionul «Dan Păltinișanu». S-a făcut o solicitare de introducere pe lista sinteză pentru locația primăriei și a fost introdusă. Nu știu dacă s-a pus degetul, eu nu știu să se fi luat această decizie. Rămâne să discutăm zilele acestea cu doamna director”, a spus, la rândul lui, pentru deBanat.ro, Ioan Gabriel Diaconu, inspector tehnic în CNI, la Departamentul Sport.

La finele lunii iunie, la Timișoara, a venit o comisie a CNI, care să analizeze, la fața locului, terenurile propuse de primărie și CJ pentru viitoare sală polivalentă. Nu s-a tras nicio concluzie, a fost o vizită tehnică, primăriei fiindu-i solicitate unele completări. În luna mai, Ministerul Dezvoltării Regionale susținea că „în urma analizei depuse de cele două entități a reieșit faptul că documentația depusă de CJ Timiș întrunește condițiile legate de realizare de investiției. În ceea ce privește amplasamentele propuse de unitatea administrativ-teritorială Timișoara, aceste prezentau mai multe probleme privind dreptul de proprietate (fiind obiectul unor acțiuni intermediare de clarificare și soluționare)”. Construirea sălii polivalente este estimată la 60 de milioane de euro, bani proveniți integral din fondurile CNI.

Share
Published by
Otilia Galescu

Recent Posts

Balul Conacului Mocioni, la Muzeul de Artă. Partea culturală a proiectului a fost un real succes

Vineri, la Muzeul Național de Artă Timișoara a avut loc Balul Conacului Mocioni. Din păcate,…

26 de minute ago

Jurnal de campanie(6). În “lupta” sa second hand cu “clanurile”, Robu îşi asumă acum meritele unui om care nu mai poate reacţiona: Horia Vermeşan

Cu voturile clanurilor imobiliare ale romilor asigurate de Cristopher Cîrpaci, Nicolae Robu a încercat un…

O oră ago

Alianţa Drepta Unită şi-a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean. Alin Nica ocupă prima poziţie, fiind urmat de doi tineri din USR, respectiv Forţa Dreptei

Alianţa Dreapta Unită (USR, Forţa Dreptei, PMP) a finalizat lista pentru Consiliul Judeţean Timiş. În…

2 ore ago

SCM Poli îşi decide singură soarta. Meci important la Bucureşti

Liga Zimbrilor a ajuns la etapa a XXV-a, care programează pentru alb-violeți o deplasare în…

2 ore ago

Competiție de bodybuilding în premieră în România, întâlniri cu Iepurașul, premii și distracție, toate la Iulius Town Timișoara

România găzduiește în acest weekend, 26 – 27 aprilie, Campionatul Balcanic de Culturism și Fitness,…

4 ore ago

Timp de o lună, trafic închis pe două artere din Timişoara

În perioada 26.04.2024 – 25.05.2024, traficul rutier va fi închis, pentru executarea lucrărilor de întreținere…

5 ore ago