Economic

Topul Firmelor împlinește 25 de ani. Peste 9.000 de firme au intrat în competiție

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș organizează a 25-a ediție, aniversară, a Galei Excelenței în Afaceri – Topul Firmelor din Județul Timiș. Vor fi peste 800 de participanți, care reprezintă cele mai de succes afaceri din cel mai vestic județ al țării.

Topurile județene sunt organizate de camerele de comerț teritoriale, pe baza unei metodologii unice și unitare la nivel național. La realizarea clasamentului sunt luate în considerare numai bilanţurile depuse în termenul legal la Ministerul Finanţelor Publice. Sunt admise entitățile care îndeplinesc simultan câteva condiții cu privire la datele de bilanț: profit din exploatare pozitivă și cifră de afaceri de minimum 100.000 de lei în cazul microîntreprinderilor, respectiv minimum 250.000 de lei, în cazul celorlalte entități. Topurile judeţene sunt structurate pe 7 domenii de activitate (Cercetare-Dezvoltare și High-Tech; Industrie; Agricultură, Silvicultură, Pescuit; Construcții; Servicii; Comerț; Turism), 251 grupe (conform codului CAEN) și 5 clase de mărime. Clasamentul judeţean include primele trei firme pentru fiecare domeniu, grupă de activitate şi clasă de mărime a întreprinderii, determinate prin ordonarea descrescătoare a punctajului. Firmele membre ale CCIAT cu cotizația la zi primesc o bonificație de 10% din punctajul total.

Clasamentul Topului Firmelor din Județul Timiș pentru anul 2017 reunește 9.169 firme, din cele 30.071 care au depus bilanţul contabil pentru exerciţiul financiar trecut. Dintre acestea, sunt evidenţiate 1.787 firme care au reuşit să se claseze pe locurile I, II şi III, structurate pe domenii, grupe de activitate şi clase de mărime. De asemenea, 238 firme vor primi Trofeul de Excelență, deoarece, în ultimii 7 ani, s-au clasat pe unul dintre primele trei locuri în top. Aflat la cea de-a 10-a ediţie, nu va lipsi nici Topul Instituţiilor de Învăţământ Superior. CCIAT acordă premii unor firme, asociații și instituții pentru realizări de excepție în domeniul investițional, responsabilitate socială, inovare, învățământ vocațional dual, cultură, altele. În acest an, Topul Firmelor din Județul Timiș va avea loc pe 26 octombrie, ceremonia fiind urmată de un dineu și de momente artistice de excepție.

Share
Published by
Ioana Toma

Recent Posts

Timișorenii sunt așteptați să participe la evenimentele ocazionate de Ziua Europei.

Pe data de 9 mai, la Timișoara se va sărbători Ziua Europei. Casa de Cultură…

2 ore ago

DRDP Timișoara continuă cu amplasarea de parapet median pe Centura Timișoarei

Începând de joi, 9 mai, Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara va relua operațiunea de…

3 ore ago

Echipa Facultății de Drept Timișoara a obținut Premiul pentru cele mai bune pledoarii scrise din concursul Moot Competition

Echipa Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest Timișoara a participat, la Praga, în…

3 ore ago

CJ Timiș pregătește modificarea tarifelor de închiriere la Bastionul Theresia și la Palatul Administrativ

Consiliul Județean Timiș a inițiat procesul de transparență decizională asupra proiectului de hotărâre pentru completarea…

4 ore ago

Primăria caută parteneri și membri pentru comisia de Buget Participativ

Odată lansată ediția din acest an a Bugetului Participativ la Timișoara, primăria lansează apelurile pentru…

4 ore ago

La Timișoara va avea loc, timp de două zile, un important Forum de Afaceri, în organizarea CCIAT

Timp de două zile, în 9 și 10 mai, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură…

4 ore ago