Sport

Clasic, 1 pauză/2 final! ACS pierde duelul violet cu ASU Politehnica

Dacă anii trecuţi ACS Poli era considerată echipa fanion a oraşului, deoarece juca în prima ligă chiar pe stadionul „Dan Păltinişanu”, iar autorităţile au ajutat cât au putut cu bani, iată că istoria se schimbă din mers.

ASU Politehnica, formaţia plecată la drum din Liga 5 doar din dorinţa suporterilor de a servi unui ideal curat, a învins într-un meci aşteptat de mai bine de jumătate de deceniu rivala violetă. A fost ACS – ASU 1-2, după un meci deja clasic pentru fosta prim-divizionară. Şi echipa fanion s-a schimbat… mai ales ca trupa suporterilor joaca şi pe marele oval bănăţean.

ACS Poli a început curajos meciul cu ASU Politehnica, diferenţa de puncte din clasament, dar şi de locuri fiind practic anulată de entuziasmul puştilor lui Nanu, care au şi deschis scorul în minutul 13, prin Melinte. Gazdele de pe Electrica au făcut o primă repriză admirabilă, în timp ce oaspeţii nu prea s-au văzut în joc.

Altfel a stat treaba în partea secundă. Deja vu pentru ACS, care a pierdut marea majoriotate a partidelor după o primă repriză bună. Pregătirea fizică şi ambiţia jucătorilor lui Petruescu au dus la o „remontada”, Mera şi Bozian întorcând scorul, 1-2, rezultat cu care avea să se termine şi partida.

Palmă grea primită de ACS, care este din ce în ce mai aproape de liga a III-a, dar o palmă şi pentru conducerea clubului, care a vrut să se îmbogăţească după acest meci, scumpind biletul la 25 de lei, deşi până acum era 10 lei. O gură de oxigen pentru violeţii Politehnicii, care se revanşează pentru acel 0-1 cu „Ripi” şi momentul mult aşteptat de fani… victorie contra echipei susţinute ani buni de primar.

ACS Poli: Contra – Motreanu, Ivanov, Basic, Haruț, Keita, D. Codrea, Melinte (cpt), D. Filip, Bîrnoi, Golda. Au mai jucat: Pop, Toboşaru, Bocşan.
Antrenor: Ștefan Nanu

ASU Politehnica: Murariu – Bilia, Mera (cpt), Nicolescu, Cojocaru, Ignea, Vidrăsan, Poparadu, Bozian, Velici, Plămadă. Au mai jucat: Poparadu, Bedea, Coadă.
Antrenor: Cosmin Petruescu

Share
Published by
Alin Toader

Recent Posts

Lucrările la Centura Sud au depășit pragul de 80 la sută din total/Foto

Luna iulie ca termen pentru finalizarea lucrărilor la Centura Sud de ocolire a Timișoarei va…

2 ore ago

A fost demarată licitația pentru noul pod de la Tapia

Administrația județeană a lansat, în sfârșit, licitația pentru realizarea unui nou pod peste canalul existent…

2 ore ago

Se lucrează la reabilitarea și dublarea căii ferate dintre Lugoj și Timișoara

Lucrările la mult așteptata reabilitare a căii ferate dintre Caransebeș și Arad, care include și…

2 ore ago

Mutare surprinzătoare la Prefectura Timiş. Subprefectul Ovidiu Drăgănescu va fi schimbat cu Sorina Ciurlea, şefa femeilor PNL

Potrivit unor surse din PNL, Ovidiu Drăgănecu va fi demis din funcţia de subprefect, în…

3 ore ago

Ghiroda, victorie importantă la Filiaşi. Poli pierde acasă cu Bihorul

Liga 3 a ajuns la runda a 5-a din play-off şi play-out. Ghiroda continuă să…

4 ore ago

Modelul Piedone. Neavând voie să candideze, primarii PSD din Recaş şi Şandra vor să lase primăriile moştenire fiilor lor

Sâmbătă au venit deciziile definitive în privinţa candidaturilor primarilor PSD din Recaş şi Şandra, Teodor…

4 ore ago