Politicieni

Dovada fără echivoc că Tăriceanu e un mincinos și ipocrit fără pereche

Un document prezentat de site-ul G4Media demonstrează fără putință de tăgadă că o hotărâre de guvern din 2005 a Cabinetului Tăriceanu stă la baza protocoalelor secrete semnate de SRI cu mai multe instituții ale statului. Este încă o dovadă a minciunilor pe care Călin Popescu Tăriceanu le propagă în spațiul public, dar și a ipocriziei sale incomensurabile. Cum a plonjat ca musca în lapte în această chestiune și președintele ALDE Timiș, Marian Cucșa.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, l-a acuzat zilele trecute pe procurorul general Augustin Lazăr de minciună, după ce acesta din urmă a afirmat că o hotărâre de guvern adoptată în 2005 a stat la baza protocoalelor semnate de SRI cu mai multe instituții, printre care și Parchetul General. Site-ul G4Media a prezentat sâmbătă un document care arată că Lazăr nu a mințit, în schimb Tăriceanu se dovedește încă o dată un mincinos fără pereche.

Hotărârea de Guvern 231/2005 prevede la articolul 2 următoarele: „Se aprobă Planul de acţiune pentru implementarea Strategiei naţionale anticorupţie pe perioada 2005-2007, prevăzut în anexa nr. 2”. Anexa numărul 2 prevede la rândul ei, la rubrica „Indicatori de evaluare a stadiului realizării măsurii” următoarea formulare: „Protocoale semnate de instituţiile implicate”. La categoria responsabili figurează următoarele instituții: CSAT, SRI, SIE, structurile de informații departamentele MFP, MJ, MAI, ONPCSB, PNA si PICCJ.

„Strategia enunța o serie de principii care aveau la bază respectarea statului de drept, a legilor în vigoare și a drepturilor și libertăților individuale. Nicidecum HG 231 nu stabilea încheierea de protocoale secrete precum cele încheiate între servicii și instituțiile din justiție în ultimii 10 ani sau precum cel semnat de Augustin Lazăr cu SRI în 2016”, a scris Tăriceanu pe Facebook, în replică la procurorul general. Lucru total neadevărat, după cum s-a putut observa. Mai trebuie spus că același Tăriceanu, în mai toate declarațiile publice, s-a arătat cel mai mare adversar al protocoalelor secrete. Protocoale pe care chiar el le-a inițiat, de unde ipocrizia fără limite a liderului ALDE.

În această dispută a intervenit și președintele ALDE Timiș, deputatul Marian Cucșa. Deși vicepreședinte al Comisiei parlamentare de supraveghere a SRI, Cucșa demonstrează încă o dată că nu înțelege nimic din ce se întâmplă în jurul său. Singurul lucru în care excelează este lingușeala pe lângă binefăcătorul său, Tăriceanu. Astfel, într-un comunicat de presă, el s-a grăbit să-l critice pe Augustin Lazăr, făcându-l mincinos, doar fiindcă s-a legat de șeful său. După cum s-a văzut mai sus, altcineva e minciosul. Și altul, țuțărul mincinosului.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

STPT oferă în noaptea de Înviere curse speciale, după un orar prelungit, pe mai multe rute de tramvai

În Noaptea de Înviere, programul de circulație a mijloacelor de transport va fi prelungit pentru…

7 secunde ago

Cât e chiria pentru un apartament în zonele din Timișoara. Cetate, cel mai scump cartier, Buziașului cel mai ieftin

Cererea pentru închirierea de locuințe la Timișoara este în creștere cu cinci procente. Prețurile pornesc…

7 minute ago

Sfânta Lumină ajunge pe calea aerului în Timişoara sâmbătă seară

Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim sâmbătă seara de Superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române…

21 de minute ago

Tragedie în noaptea de vineri spre sâmbătă. Un bărbat de 44 de ani a murit într-un incendiu

În această noapte, în jurul orei 01:50, pompierii au fost solicitați să intervină pe strada…

2 ore ago

Liga 3. Ghiroda pierde două puncte mari acasă, Politehnica se impune în sfârşit cu Buziaşul

Înainte de Paștele ortodox, în Liga 3 s-a jucat doar vineri, 3 mai 2024, partidele…

2 ore ago

Victorie cu clasă a SCM Timişoara în meciul pentru locul 13

Echipa de baschet a Timişoarei s-a descurcat de minune în primul joc al seriei cu…

3 ore ago