Partide

Fractură majoră în PNL Timiș, chiar înainte de venirea lui Ludovic Orban la Timișoara

Cu doar o zi înainte de sosirea la Timișoara a președintelui PNL, Ludovic Orban, primarii rebeli au înființat oficial Grupul de Reformă și Administrație Locală (GRAL). Din cei 36 primari liberali din Timiș, 22 se alătură acestui grup, care și-a anunțat deschis opoziția la actuala conducere a filialei județene.

Peste 30 de membri ai PNL Timiș, din care 17 primari, restul fiind viceprimari și consilieri județeni, au pus, joi, bazele juridice ale Grupului de Reformă și Administrație Locală (GRAL). Printre ei se numără așa-zișii primari rebeli ai orașelor Sânnicolau Mrea, Jimbolia, Deta, Gătaia și Făget. În calitate de membri fondatori ei, au votat statutul asociației (12 pagini, 51 de articole), care a fost depus la Tribunal pentru a primi statut juridic. Ca atare, din acest moment din PNL Timiș s-a desprins o mare facțiune. Primarii spun că nu mai au încredere în președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, care și-a încălcat toate promisiunile făcute până acum. „De fapt, suntem 22 de primari, dar unii erau plecați, astfel că am fost doar 17 azi, restul urmând să semneze actele zilele următoare. Pe parcurs, GRAL va deveni tot mai mare și suntem deschiși tuturor celor care gândesc ca și noi”, a declarat, pentru deBanat.ro, Alin Nica, primarul comunei Dudeștii Noi.

Ruptura din filială vine chiar înainte de sosirea la Timișoara a președintelui PNL, Ludovic Orban, acesta fiind informat că toate problemele din filială au fost rezolvate. „Tandemul Robu – Popoviciu l-a dezinformat că s-au stins aici toate disensiunile, ceea ce nu e deloc adevărat. De altfel, noi nu vom participa vineri la întâlnirea cu Orban, fiindcă nu dorim să cauționăm tandemul Robu – Popoviciu”, a mai spus Nica. Conflictul dintre primari și conducerea PNL Timiș este mai vechi. În luna iulie, Nicolae Robu anunța că pacea s-a pogorât în sânul filialei, fiind însă contrazis de primari. Deși invitați să facă parte din BPJ, ei au refuzat acest lucru, solicitând dizolvarea actualului birou și organizarea de noi alegeri.

Share
Published by
Iulia Avram

Recent Posts

La Ghiroda se va ridica un centru de colectare a deşeurilor prin aport voluntar

Luni, 29 aprilie, primarul comunei Ghiroda, Ionuţ Stănuşoiu, a semnat autorizația de construire pentru ,,Centrul…

15 minute ago

Şi totuşi, ce este mai important? Conotaţiile electorale ale unei şedinţe de guvern sau faptul că se face un stadion la Timişoara?

În mod simbolic, săptămâna trecută, chiar la Timişoara a fost aprobată Hotărârea de Guvern care…

O oră ago

Program de lucru al RETIM pentru 1 mai și Sărbătorile Pascale, Zona 1 și Zona 0 a județului Timiș

Compania RETIM, liderul în gestionarea deșeurilor din județul Timiș, aduce la cunoștința clienților și colaboratorilor…

2 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 30 aprilie 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 30.04.2024, unde se vor executa reparaţii…

3 ore ago

Prefectul Mihai Ritivoiu îi răspunde lui Alin Nica, pe tema procesului cu CJT: ”Disperare fantastică? O fi, dar nu la mine”

La câteva ore de la declarațiile de presă ale lui Alin Nica, pe tema procesului…

16 ore ago

Dominic Fritz și Alin Nica și-au depus candidaturile la funcția de primar al Timișoarei și președinte al Consiliului Județean Timiș

Alianța Timișoara Unită, care îl susține pe Dominic Fritz la Primăria Timișoara, respectiv Alianța Dreapta…

17 ore ago