În sfârșit. După trei variante eșuate, Primăria Timișoara a reușit să scoată la licitație cumpărarea a 16 tramvaie noi. E dispusă să plătească peste 47 de milioane de euro, pe care îi speră să-i obțină din fonduri europene. Evident, după ce va depunde proiectul.
Primăria Timișoara a publicat pe SEAP anunțul de licitație pentru achiziționarea a 16 tramvaie noi. Anterior, documentația fusese respinsă de trei ori. „La Autoritatea Națională de Achiziții Publice nu ni s-a acceptat documentația de licitație prin care am vrut să avem un contract-cadru care să ne permită să cumpărăm de la 1 la 40 de tramvaie (…) Pe fonduri europene nu există pe axa de mobilitate destui bani ca să cumperi mai mult de 16 tramvaie și să amenajezi și Calea Bogdăneștilor ca bulevard și Calea Circumvalațiunii și tot ce vrem noi să facem”, explica primarul Nicolae Robu.
„În baza contractului se vor achiziționa 16 bucăți tramvaie noi articulate, cu podea coborâtă, acționate prin invertoare și motoare asincroane de curent alternativ, alimentate de la rețea de contact sau dintr-o unitate de stocare a energiei electrice (montată în tramvai), cu post de conducere la un singur capăt și uși de acces pe partea dreaptă față de direcție de mers înainte Întrucât vârsta medie a parcului de tramvaie utilizat în prezent de STPT este de 41,5 ani (…) pentu îmbunătățirea operării flotei și reducerea costurilor de mentenanță este necesară înlocuirea strategică a vehiculelor, conform unor standarde înalte de accesabilitate și deplasare”, scrie în anunțul de pe SEAP.
Autoritatea contractantă în baza prezentului contract în perioada de derulare a acestuia (4 ani) poate achiziționa suplimentar 24 bucăți tramvaie noi articulate cu aceleași caracteristici tehnice cu cele ofertate sau superioare celor ofertate, în cazul în care furnizorul de tramvaie a lansat în această perioadă (4 ani) produse de ultimă generație superioare celor ofertate, la același preț unitar cu cele ofertate.
Anunț de licitație
Suma pe care o pune la bătaie municipalitatea este de cel mult 220,02 milioane de lei, cu TVA, adică 47,1 milioane de euro. Ofertele vor fi evaluate de o comisie condusă de Culiță Chiș, șeful Direcției Edilitare a PMT, și din care fac parte, ca experți, Ioan Goia, directorul tehnic al STPT, și Adrian Sîrb, consilier al directorului general al STPT. Firmele interesate pot depune oferte până pe 19 noiembrie, la ora 15, când vor fi și deschise.
În urmă cu o săptămână, PMT a depus la Agenția Regională de Dezvoltare proiectul proiectul „Servicii de reparaţie generală cu reconstrucţie şi modernizare a vagoanelor de tramvai tip GT4” și a cheltuielilor legate de proiect. Suma vizată: aproape 9 milioane de euro, pe Axa Retro. Până pe 31 decembrie, municipalitatea trebuie să depună și proiectul pentru finanțarea, pe bani de la UE, a cumpărării de garnituri noi.
Cu exact o săptămână înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale, liberalul Ilie Bolojan, într-una din…
Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 20.11.2024, unde se vor executa reparaţii…
Aquatim anunţă existenţa unei situații critice apărute în timpul punerii în funcțiune a noii conducte…
Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) este pentru prima dată în topul domeniului de predare…
Ruben Lațcău a fost votat, marți seara, în funcția de viceprimar al Timișoarei. În prima…
Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că Mircea Geoană, promovat de PSD, ar fi…