Unde mergem

Timorgelfest, la ediția cu numărul 18. Zilele muzicii de orgă din Banat

În fiecare toamnă, în vestul României are loc cel mare festival de muzică de orgă din estul Europei. Concertele desfășurate sub marca Timorgelfest sunt susținute de muzicieni din lumea întreagă. Ele vor avea loc în Timișoara, dar și la Arad, la Vinga sau la Apateu.

Una dintre bijuteriile culturale ascunse ale Timișoarei, care se descoperă în fața cunoscătorilor în fiecare toamnă, este Timorgelfest, este cel mai mare și consistent festival de muzică de orgă din Estul Europei. Până pe 19 octombrie vor fi peste 2 săptămâni de concerte și, ca de fiecare dată, va exista și o premieră absolută. Este vorba despre un concert vocal-simfonic, unde va fi interpretată pentru prima dată lucrarea „Earth to Heaven”, a compozitorului român Şerban Nichifor, lucrarea fiind dedicată memoriei Holocaustului, punctul culminant al concertului va fi lucrarea compozitorului german Josef Gabriel Rheinberger. Veți putea asculta, de asemenea, Concertul pentru orgă şi orchestră nr. 2, op. 177, iar în finalul concertului Psalmul 42, op.42 de Felix Mendelssohn Bartholdy, având ca dirijor pe Radu Zaharia, dirijor de cor – maestrul Iosif Todea, solist organist Levente Kuzma și Felician Roșca, solista soprana Alina Todea. Recitalurile individuale sunt susținute, în ordinea concertelor, de Eugenio Maria Fagiani, Esther Ciudad Caudevilla, Felician Roșca, Simona Fruscella, Jean Christophe Geiser, Mario Duella, Enrico Zanovello, Frantisek Vanicek, Ferrucio Bartoletti, Cristina Struta.

Concertele vor avea loc în Timișoara, pe orga Wegenstein din Domul Romano-Catoli, pe orga Wegenstein din Biserica Romano-Catolică Millenium, și pe orga de factură barocă din Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea, în Arad, pe orga din Biserica Roșie (Luterană), în Vinga, pe Wegenstein, și în Apateu, pe orga Pap Zoltan. Biletele pot fi cumpărate înainte de fiecare concert, la intrare, la prețul întreg de 20 de lei, respectiv 10 lei, pentru elevi, studenți și pensionari. Aici găsiți întreg programul evenimentului.

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Jurnal de campanie (10). Sub privirile “candidaţilor” Vlad Ţepeş şi Mihai Viteazul, gloatele AUR şi-au scos arsenalul de campanie

Prima zi de campanie electorală, sau mai precis spus prima noapte, a adus şi prima…

O oră ago

„Politehnica Timișoara – Un pas spre viitorul tău!”, un eveniment de succes cu peste 1000 de participanţi, a ajuns la final

Emoţii, competivitate, premii şi mulţi participanţi la un eveniment de marcă organizat anual de UPT.…

O oră ago

Horticultura continuă lucrările de întreținere în cimitirele pe care le administrează

Angajaţii societăţi Horticultura continuă lucrările de întreținere în cele două cimitire pe care le administrează,…

3 ore ago

Primarul comunei Şag, Flavius Roşu, apel pentru fair play în campania electorală

Mare favorit pentru a câştiga un nou mandat de primar al comunei Şag, Flavius Alin…

3 ore ago

Expoziție cu peste 300 de caricaturi și lucrări umoristice poate fi admirată în Iulius Town

În acest final de săptămână, în Iulius Town, sunt așteptați iubitorii de satiră, care vor…

4 ore ago

Programul de lucrări al SDM în ziua de 11 mai 2024

Societatea Drumuri Municipale (SDM) face cunoscut programul zilei de 11.05.2024, unde se vor executa reparaţii…

5 ore ago