Economic

Apele Române, lucrări de 250.000 de euro contra inundațiilor

Construcțiile hidrotehnice din Timiș afectate de viituri vor fi reabilitate în regim de urgență până la finele anului. Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABAB) a început lucrări în zona localităților Poieni, Cutina, Mănăștiur, Margina și Răchita.

Viiturile produse în vara lui 2018 au afectat unele lucrări hidrotehnice de pe cursurile de apă Bega, Sașa, Bunea, Topla și Șerbeni. În ultimele luni, ABAB a făcut unele lucrări de exploatare și întreținere, cu angajații proprii, de tipul decolmatărilor și reprofilărilor de albii colmatate apărute în urma viiturilor. Există însă tronsoane unde este nevoie de intervenții mai ample.

În aceste condiții, au fost aprobate, pentru realizare în regim de urgență, cu finanțare proprie, trei obiective de investiții: închidere linie de apărare cu gabioane, mal stâng râu Sașa-Poieni, reprofilare râu Bega și pe afluenții Bunea, Topla și Șerbeni și consolidare mal drept râu Bega în zona localităților Cutina și Mănăștiur.

„Aceste lucrări vin să reamenajeze albiile cursurilor de apă afectate de viiturile rapide care au fost în această vară și să garanteze siguranța locuitorilor din aceste zone. Lucrările vor începe în această lună. În perioada următoare ABA Banat va preda amplasamentele constructorilor pentru începerea lucrărilor”, spune Titu Bojin, șeful ABAB. Valoarea estimată pentru anul 2018 este de 1,15 milioane de lei. Lucrările care se execută sunt consolidări de maluri cu gabioane (500 m) și reprofilări de albii (13,89 km). Ele vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an.

Share
Published by
Alex Nestor

Recent Posts

Eveniment aşteptat de tineretul Timişoarei: Zilele Studenţilor vine cu multe concerte, proiecţii de film şi surprize

Se anunţă zile spectaculoase săptămâna viitoare în oraşul de pe Bega, odată cu desfăşurarea unui…

47 de minute ago

Dumbrăviţa a tremurat puternic, dar a obţinut punctul care o menţine în Liga 2

Final incendiar la Dumbrăviţa, unde echipa gazdă a trecut prin mari emoţii, dar va continua…

O oră ago

Jurnal de campanie (10). Sub privirile “candidaţilor” Vlad Ţepeş şi Mihai Viteazul, gloatele AUR şi-au scos arsenalul de campanie

Prima zi de campanie electorală, sau mai precis spus prima noapte, a adus şi prima…

4 ore ago

„Politehnica Timișoara – Un pas spre viitorul tău!”, un eveniment de succes cu peste 1000 de participanţi, a ajuns la final

Emoţii, competivitate, premii şi mulţi participanţi la un eveniment de marcă organizat anual de UPT.…

4 ore ago

Horticultura continuă lucrările de întreținere în cimitirele pe care le administrează

Angajaţii societăţi Horticultura continuă lucrările de întreținere în cele două cimitire pe care le administrează,…

6 ore ago

Primarul comunei Şag, Flavius Roşu, apel pentru fair play în campania electorală

Mare favorit pentru a câştiga un nou mandat de primar al comunei Şag, Flavius Alin…

6 ore ago