Invatamant

Fondul Științescu sau despre cum copiii vor să învețe, dacă sunt lăsați s-o facă în mod creativ

Fondul Ştiinţescu Timişoara trage linie la final de an. Au fost cu peste 50% mai mulți beneficiari decât fusese estimat, iar vineri puteți vedea lucrările realizate în cadrul proiectului, în prezentarea autorilor.

Fondul Științescu este un program educaţional extra şcolar început anul acesta în Timiş, de către Fundația Comunitară Timișoara. Chiar de la prima ediție au fost cu peste 50% mai mulţi beneficiari, copii și tineri, decât numărul estimat iniţial prin proiectele declarate câștigătoare. Vineri, 23 noiembrie, la ora 13, la ExperimentariumTM va fi deschis Science Fair by Științescu Timișoara&CodeKids. Aici vor fi expuse lucrările realizate în cadrul proiectelor, care vor fi prezentate de echipele participante. Printre ele se numără un biciclu, o mașină de formula 1, un generator, un kart, un stand experimental automobile, 30 sculpturi printate 3D, 15 roboți, 15 console Atari Punk, cinci sculpturi modulare din materiale reciclate.

Fundaţia Comunitară Timişoara dezvoltă Fondul Ştiinţescu pentru educaţie STE@M (Ştiinţe, Tehnologie, Inginerie, Arte digitale şi Matematică), un program de finanţare pentru proiecte educaţionale dedicate copiilor şi tinerilor între 6 și 18 ani. În primăvara acestui an, au fost depuse mai multe proiecte, care au fost evaluate apoi de o comisie externă. Din luna iunie, a început desfăşurarea a nouă proiecte inedite, între care ateliere de artă digitală, realitate virtuală și augmentată, print 3D, abordarea DIY în inginerie, programare în orașe mici și la sate și cum aplicăm în viața de zi cu zi lecții de la școală.

„Modul în care a luat amploare Fondul Ştiinţescu ne-a surprins plăcut şi ne-a confirmat că elevii au un potenţial creator mare, sunt curioşi şi pot învăţa repede atunci când sunt lăsaţi să experimenteze. Părinţii au fost şi ei încântaţi, iar mentorii au reuşit să transmită pasiune şi să genereze entuziasm”, spune Daniela Chesaru, directorul executiv al Fundaţiei Comunitare Timişoara. Bugetul total pentru aceste proiecte a fost de 225.000 de lei. Cele nouă proiecte au fost realizate cu sprijinul a 100 de mentori, cărora li s-au alăturat peste 100 de voluntari.

Share
Published by
Silvia Suciu

Recent Posts

Liga 4. Lugojul, campioană de iarnă cu maximum de puncte

În „Divizia D” Timiș, CSM Lugoj a luptat singură pentru întâietate. 15 meciuri, 15 victorii,…

2 ore ago

Se lucrează și pe lotul din Timișoara al căii ferate dintre Arad și Caransebeș/VIDEO

Asocierea care se ocupă de reabilitarea căii ferate care traversează Timișoara, mai precis Lotul 3,…

3 ore ago

Dominic Fritz, după intrarea Elenei Lasconi în finala prezidenţialelor: “Rezultatul de azi e o uriașă responsabilitate”

Preşedintele USR Timiş, Dominic Fritz, afirmă că accederea Elenei Lasconi în turul II al alegerilor…

3 ore ago

Elena Lasconi l-a depăşit pe Marcel Ciolacu! În România un tur doi între Europa civilizată şi Rusia

Aproape sigur în turul II al alegerilor prezidenţiale se vor confrunta candidatul extremist Călin Georgescu…

5 ore ago

PSD-ul, din tare rău în… tot mai bine

Cam fiecare lider PSD prostea poporul român în felul lui. Iliescu încuraja concluzia că nu…

6 ore ago

Anunț începere proiect: Formează-ți viitorul prin stagii de practică! – FormPract

UNIVERSITATEA POLITEHNICA TIMIȘOARA este beneficiar al unui proiect de sprijinire a studenţilor din anii terminali…

7 ore ago