Nicolae Robu a mai vrut să facă mitinguri și s-a cam lăsat păgubaș când a văzut reacția slabă a timișorenilor. Pe atunci era vorba de lipsa unui calendar pentru realizarea centurii ocolitoare de sud a Timișoarei, acum vrea să protesteze în fruntea populației pentru că orașul rămâne fără bani ca urmare a modificărilor legislative din ultimul an și necreșterii cotei părți ce revine municipalităților din impozitul pe venit.

Ca urmare a „revoluției fiscale” făcute de PSD, marile orașe erau jecmănite de părți importante din buget, rămânând ca factorul politic să facă ce-i place mai mult și mai mult, să suplimenteze acolo unde are chef, bani și un primar de-al lor. OK. Se estima că Timișoara pierdea 15% din buget, iar ministrul de Finanțe a anunțat recent că administrațiile publice trebuie să se descurce cu actualii bani, de unde și nevoile locale de majorări de taxe locale.

Să înțeleagă toată lumea, chiar și un pesedist, Bucureștiul de sub cureaua lui Dragnea a dăruit pomană electorală, pomană care constituie o gaură în bugetele locale, gaură care va fi acoperită de primarii de opoziție, ăia răi și nemiloși, cu bani adunați din majorarea altor taxe și impozite. Simplu: PSD e bun și dă la popor, iar ăialalți toți numa’ să ceară bani știu. Pe fondul ăsta de minciună este evident că un primar poate trăi o maximă frustrare și, la un moment dat, se poate gândi să scoată populația în stradă pentru un protest antiguvernamental. Numai că Timișoara scoate oameni în stradă tot mai greu. Poate că lumea nu suferă încă de pe urma acestor decizii, câștigă mai bine, prin urmare protestele ating vârfuri de participare doar pe un val pornit de la București și pentru măgării ce pun sub semnul întrebării democrația acestui stat încă membru al Uniunii Europene.

Știm cu toții ce face guvernarea PSD-ALDE de doi ani. E o mizerie morală de neimaginat pentru România anului 2018, iar răbufnirile populare care-ar trebui să regleze aceste derapaje politice sunt focalizate pe București, căci acolo i se pregătește totul României. Preaplinul indignării la Timișoara se declanșează tot mai rar și pe teme cum ar fi amnistia și grațierea unor hoți politici sau a unora ce-ți dau în cap în loc să meargă la muncă, violatori și tot felul de ticăloși din criminalitatea economică. La fel și în situația modificărilor legislative ce ar putea scoate țara din Uniunea Europeană. Uite, asta indignează mai aprig la atitudinea liberalului Nicolae Robu. Ai impresia că îl doare în zona târtiță de această problemă.

Primarul Timișoarei se comportă ca și cum România este o țară în regulă, în ansamblu, dar mai există clinciuri ca peste tot între guvern și diferite grupuri de oameni. Parcă am fi în Franța și auzim că fermierii scot vacile la guvern pentru nu știu ce taxe. Nicolae Robu lasă impresia că problema sa cu bugetul dacă o rezolvăm putem trăi liniștiți până la adâncile bătrâneți ale lui Liviu Dragnea.

Nu este așa, domnule Robu. Ca vicepreședinte național al PNL nu se poate să te doară numai de problemele contabile de acasă. Nu poți trezi lumea pentru viitorul vot politic doar prin vocea lui Ludovic Orban și a Alinei Gorghiu, din când în când. Ce va face primarul Robu cu Timișoara sa culturală europeană dacă România intră cu picioarele în Bruxelles și ne transformă într-o țară de mâna a treia?

Ce mitinguri va mai face atunci? Cum va mai ajunge să conducă un oraș de nivelul Timișoarei în lipsa unor alegeri aproximativ libere și ce pârghii democratice ar avea împotriva abuzurilor centrale, dacă acum nu-l interesează ce fac tâlharii ăștia cu țara? Până ce liberalul din fruntea filialei județene a PNL va face pe gospodarul legat la ochi, până ce problemele lui vor fi în interiorul organizației și nu în afara ei, până ce grupul organizat împotriva intereselor Timișoarei nu-l va identifica ca fiind parte din grupul ce distruge România, el, ca lider politic, nu va reuși niciodată să se ridice în fața populației nemulțumite.

Lui Nicolae Robu i s-ar potrivi o vorbă a depozitarilor nostalgiilor comuniste, demni susținători peremisto-pesediști după revoluție. Că românul nu l-ar fi dat jos pe Ceaușescu dacă „pantofarul” dădea mai multă mâncare la popor. Oare Robu ar fi deranjat de ce face Dragnea dacă i-ar da buget cât cuprinde, centură, stadion și sală polivalentă? Dar nici măcar nu-i dă.

Share
Published by
Eugen Sasu

Recent Posts

Susţinut şi de PSD, Dan Vatriş (PNL) şi-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar al comunei Jebel

Primarul PNL al comunei Jebel, Dan Vatriş, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în…

O oră ago

CSU Politehnica Timișoara, trei medalii la Campionatul național de floretă tineret

Politehnica Timișoara a cucerit trei medalii la Campionatul Național de floretă, tineret. Ingrid Miti Bikfalvi…

O oră ago

Se pregătește cea mai nouă ediție a Ezoteric Fest

Expo Timișoara Internațional în parteneriat cu Camera de Comerț, Industrie si Agricultură Timiș vor organiza…

2 ore ago

Studiul de prefezabilitate al sălii polivalente de la Timișoara este aproape gata

Acum, că problema stadionului nou al Timișoarei a fost ”rezolvată”, viceprimarul orașului abordează cel de-al…

2 ore ago

Poate începe noul vot pentru bugetarea participativă, regulamentul a fost aprobat

Timișoara va avea și în acest an bugetare participativă, cetățenii urmând să decidă direct unde…

2 ore ago

În luna mai vom avea parte de evenimente deosebite la Ziua Porților Deschise a Școlii de Arte din Timișoara

O zi cât o primăvară întreagă! Flashmob de dans popular, dans modern și balet, ateliere…

3 ore ago