Universitatea Politehnica are un nou laborator dotat la cele mai înalte standarde. Acesta este rezultatul unei colaborări dintre instituția de învățământ superior și compania Siemens.
Universitatea Politehnica Timișoara are o rată de inserție profesională a absolvenților de invidiat, aproape de limita maximă. Pentru a atinge însă această performanță, UPT a stabilit o relație de bună colaborare cu mediul economic din Timișoara și din zonă. Cooperarea cu agenții economici se concretizează prin stagii de practică pentru studenți, sprijin pentru realizarea lucrărilor de licență și, nu în ultimul rând amenajarea unor laboratoare care să asigure și partea aplicativă a noțiunilor teoretice învățate.
În această linie se înscrie și colaborarea dintre UPT și compania Siemens, stabilită în urmă cu peste 10 ani. Acum a fost inaugurat un laborator modern de „Automate Programabile şi Sisteme SCADA”, la Departamentul de Inginerie Electrică de la Facultatea de Electrotehnică și Electroenergetică. Noul laborator este deja funcțional și a fost dotat cu echipamente în valoare de zeci de mii de euro. El va fi utilizat, pentru punerea în practică a noțiunilor teoretice învățate, de circa 150 de studenți de la ciclurile de licență și master. Cele șase standuri complete de lucru conțin echipamente dedicate sistemelor de automatizări industriale, inclusiv elementele de soft aferente (licențe soft).
„Aș vrea să menționez că am parcurs Zilele Politehnicii. Au fost 10 zile care au arătat forța Politehnicii. Ca să arătăm că această forță nu există doar în cadrul sărbătorilor, ci este o acțiune continuă a ceea ce înseamnă Universitatea Politehnica Timișoara pentru mediul educațional și economic, iată, astăzi suntem la o nouă inaugurare, de această dată a unui laborator în valoare de zeci de mii de euro. Este un laborator care va fi folosit atât de către tinerii noștri studenți, cât și pentru partea de cercetare. Laboratorul va asigura condițiile ca studenții să fie la zi cu ce se întâmplă în mediul economic”, a spus rectorul UPT, prof. univ. dr. Viorel Șerban.
„Considerăm educația un domeniu cheie pentru dezvoltarea societății. Universitățile sunt pregătite să răspundă cerințelor economiei, însă, pentru a avea tineri cât mai bine pregătiți, este necesar ca mediul privat să își asume un rol activ și să comunice deschis nevoile și provocările identificate. Ne bucurăm că putem oferi tinerilor posibilitatea de a fi mai bine pregătiți și derulăm o serie de programe în interiorul companiei pentru a sprijini dezvoltarea lor”, a spus, la rândul lui, Cristian Secoșan, CEO Siemens România, absolvent al UPT.
Aquatim anunţă existenţa unei situații critice apărute în timpul punerii în funcțiune a noii conducte…
Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) este pentru prima dată în topul domeniului de predare…
Ruben Lațcău a fost votat, marți seara, în funcția de viceprimar al Timișoarei. În prima…
Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan, afirmă că Mircea Geoană, promovat de PSD, ar fi…
G4Media.ro a publicat dovada că, la sfârșitul lunii mai 2022, o cursă Țiriac Air, închiriată…
Alfred Simonis, liderul CJT anunță că a discutat cu conducerea Federației Române de Fotbal, fiind…