Cum e să fii teatru, să ai trei nominalizări și să câștigi două premii la cea mai importantă gală a breslei, dar să propui la o diplomă de excelență o șefă de la marketing? Se întâmplă la Timișoara, iar teatrul este cel german, „scena” unor ciudate întâmplări în ultimul an.
Teatrul German de Stat Timișoara, rămas fără director în toamna anului trecut, după un „experiment” de neînțeles și eșuat al Serviciului Resurse Umane al Primăriei, e pe cale să mai marcheze o premieră… ciudată. Cel puțin așa susțin sursele noastre. Primăria Timișoara urmează să decerneze, la finele anului, diplome de excelență unor personalități din diverse domenii. Una dintre ele va ajunge și la Teatrul German de Stat, instituție care a făcut o propunere către municipalitate în acest sens.
Să ne întoarcem puțin în timp. În luna mai, la Gala Uniter, TGST avea trei nominalizări la premiile care sunt acordate în fiecare an. Toate, pentru același spectacol: „Incredibila și trista poveste a candidei Eréndira și a bunicii sale fără suflet”, după Gabriel García Márquez, în regia lui Yury Kordonsky. Helmut Stürmer (decorul) și Ioana Popescu (costumele și desenele în nisip live) au câștigat premiile. Cea de-a treia nominalizare – o performanță în sine, având în vedere că distincția i-a revenit Marianei Mihuț, pentru rolul Regina Marguerite din spectacolul „Regele moare” de Eugène Ionesco – a fost pentru Olga Török, Eréndira, la categoria cea mai bună actriță în rol principal.
Unii din iubitorii de teatru s-ar fi putut gândi că unul dintre cei care au lucrat la acest excelent spectacol ar putea primi, la finele anului, o diplomă de… excelență din partea Primăriei Timișoarei. Și poate că într-o lume normală, așa s-ar fi și întâmplat. Doar că, dinspre direcțiunea TGST, cea care face propuneri către PMT, lucrurile se văd altfel, iar excelența este în altă parte.
De exemplu, la serviciul dramaturgie, marketing și relații publice! Al cărui șef, o doamnă, ar fi, spun sursele noastre, propunerea făcută de directorul delegat Ioan Boldurean pentru o diplomă de excelență din partea primăriei! Carmen Schuldesz a fost, anterior, director de hotel. Este, de asemenea, mediator, dar și specialist în „managment”, dacă este să ne luăm după contul de LinkedIn al acesteia.
Nu contestăm calitățile profesionale ale doamnei în cauză, presupunem că este un specialist de toată isprava. Dar nu putem să nu ne întrebăm cum a ajuns la concluzia directorul instituției că ea este cea mai în măsură să fie onorată de oraș cu o diplomă de excelență.
Vă reamintim, în toamna trecută, Serviciul Resurse Umane al PMT a decis că Lucian Vărșăndan, director, la acea vreme, al Teatrului German, nu mai poate ocupa funcția, deși procedura de continuare a mandatului era în plină desfășurare. Asta pentru că, absolvent de Litere și Drept, el nu ar fi avut studiile necesare. Lucian Vărșăndan a apelat însă la instanță și a obținut, nu cu mult timp în urmă, o sentință definitivă favorabilă.
Din 9 noiembrie 2017, Teatrul German de Stat este condus cu delegație de Ioan Boldurean, în vârstă de 60 de ani, absolvent al Facultății de Mecanică. De-a lungul vremii a lucrat ca director comercial la societăți precum Avicola și Fabrica de Ciorapi, respectiv ca director la SC Getax SA.
Accident spectaculos la intersecția dintre strada Vuk Karadjici cu strada Strada Samuil Șagovici, din cauza…
Echipele de constructori continuă lucrările de reabilitare a căii ferate pe lotul 2 din tronsonul…
Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș a organizat o nouă misiune economică în Republica…
Venirea perioadei reci s-a făcut simțită pe șoselele din zona de vest a României. Pe…
Biblioteca Universității Politehnica Timișoara a găzduit recent un eveniment devenit deja tradițional, workshop-ul „Translation as…
Senatorul USR de Timiş, Raoul Trifan afirmă că Marcel Ciolacu, pe motiv de Nordis, va…