Pe surse

Marketingul, domeniul în care excelează Teatrul German! Fost director de hotel, propus pentru diplomă de excelență de la PMT

Cum e să fii teatru, să ai trei nominalizări și să câștigi două premii la cea mai importantă gală a breslei, dar să propui la o diplomă de excelență o șefă de la marketing? Se întâmplă la Timișoara, iar teatrul este cel german, „scena” unor ciudate întâmplări în ultimul an.

Teatrul German de Stat Timișoara, rămas fără director în toamna anului trecut, după un „experiment” de neînțeles și eșuat al Serviciului Resurse Umane al Primăriei, e pe cale să mai marcheze o premieră… ciudată. Cel puțin așa susțin sursele noastre. Primăria Timișoara urmează să decerneze, la finele anului, diplome de excelență unor personalități din diverse domenii. Una dintre ele va ajunge și la Teatrul German de Stat, instituție care a făcut o propunere către municipalitate în acest sens.

Să ne întoarcem puțin în timp. În luna mai, la Gala Uniter, TGST avea trei nominalizări la premiile care sunt acordate în fiecare an. Toate, pentru același spectacol: „Incredibila și trista poveste a candidei Eréndira și a bunicii sale fără suflet”, după Gabriel García Márquez, în regia lui Yury Kordonsky. Helmut Stürmer (decorul) și Ioana Popescu (costumele și desenele în nisip live) au câștigat premiile. Cea de-a treia nominalizare – o performanță în sine, având în vedere că distincția i-a revenit Marianei Mihuț, pentru rolul Regina Marguerite din spectacolul „Regele moare” de Eugène Ionesco – a fost pentru Olga Török, Eréndira, la categoria cea mai bună actriță în rol principal.

Unii din iubitorii de teatru s-ar fi putut gândi că unul dintre cei care au lucrat la acest excelent spectacol ar putea primi, la finele anului, o diplomă de… excelență din partea Primăriei Timișoarei. Și poate că într-o lume normală, așa s-ar fi și întâmplat. Doar că, dinspre direcțiunea TGST, cea care face propuneri către PMT, lucrurile se văd altfel, iar excelența este în altă parte.

De exemplu, la serviciul dramaturgie, marketing și relații publice! Al cărui șef, o doamnă, ar fi, spun sursele noastre, propunerea făcută de directorul delegat Ioan Boldurean pentru o diplomă de excelență din partea primăriei! Carmen Schuldesz a fost, anterior, director de hotel. Este, de asemenea, mediator, dar și specialist în „managment”, dacă este să ne luăm după contul de LinkedIn al acesteia.

Nu contestăm calitățile profesionale ale doamnei în cauză, presupunem că este un specialist de toată isprava. Dar nu putem să nu ne întrebăm cum a ajuns la concluzia directorul instituției că ea este cea mai în măsură să fie onorată de oraș cu o diplomă de excelență.

Vă reamintim, în toamna trecută, Serviciul Resurse Umane al PMT a decis că Lucian Vărșăndan, director, la acea vreme, al Teatrului German, nu mai poate ocupa funcția, deși procedura de continuare a mandatului era în plină desfășurare. Asta pentru că, absolvent de Litere și Drept, el nu ar fi avut studiile necesare. Lucian Vărșăndan a apelat însă la instanță și a obținut, nu cu mult timp în urmă, o sentință definitivă favorabilă.

Din 9 noiembrie 2017, Teatrul German de Stat este condus cu delegație de Ioan Boldurean, în vârstă de 60 de ani, absolvent al Facultății de Mecanică. De-a lungul vremii a lucrat ca director comercial la societăți precum Avicola și Fabrica de Ciorapi, respectiv ca director la SC Getax SA.

Recent Posts

Primăria Timișoara vrea să mute canotorii la baza Agenției Naționale pentru Sport din Parcul Rozelor

Presat să găsească o locație pentru găzduirea canotorilor de la CSM Timișoara, după ce le-a…

5 ore ago

Primăria Timișoara reia demersul preluării rețelei de termoficare a orașului

Promovată în urmă cu ceva timp, dar lăsată deoparte din cauză că nu se putea…

6 ore ago

Alin Nica: În patru ani, Dominic a schimbat multe în Timișoara. PSD nu s-a schimbat, pericolul e acolo.

Alianța dreptei Unite este formată din susținători ai valorilor de dreapta și din oameni care…

9 ore ago

Şansa salvării vine sâmbătă

CSC Dumbrăviţa se află în fața unui nou joc ce îi poate asigura, din punct…

10 ore ago

Alianța PSD – PNL a depus candidaturile la alegerile locale pentru Timișoara și Timiș/FOTO

Veselie mare, vineri dimineața, la Biroul Electoral Municipal Timișoara. Nicolae Robu, la braț cu Alfred…

12 ore ago

Derby în Ronaţ. SCM USV Timişoara întâlneşte campioana, Dinamo

Etapa a treia din Liga de Rugby programează un nou meci acasă pentru Leii Timișoarei.…

14 ore ago