De ce a câștigat Lucian Vărșăndan procesele cu Primăria Timișoara. Sentințele au fost publicate pe site-ul PMT

Sentințele în procesele pierdute de Primăria Timișoara în fața lui Lucian Vărșăndan pot fi consultate în detaliu chiar pe site-ul instituției. Puteți afla astfel cât de pricepuți sunt specialiștii în Resurse Umane ai PMT, în frunte cu șefa lor, Rodica Aurelian. Ei sunt cei care au decis că Vărșăndan nu poate fi director la Teatrul German. Două instanțe au spus taman pe dos.
vărșăndan
Primăria Timișoara a publicat, în sfârșit, pe propriul site, atât sentința Tribunalului Timiș, cât și decizia Curții de Apel în procesele pierdute de municipalitate contra lui Lucian Vărșăndan. PMT nu-i permisese acestuia să-și prezinte proiectul de management pentru un nou mandat de director al Teatrului German de Stat, deși Vărșăndan obținuse la evaluare nota 9,88.

S-a întâmplat în toamna lui 2017, când Primăria Timişoara a decis să nu încheie cu Lucian Vărşăndan un contract de management pentru încă un mandat la conducerea Teatrului German de Stat Timişoara. Brusc, specialiștii de la Serviciul de Resurse Umane al PMT, condus de Rodica Aurelian, au ajuns atunci la concluzia că Vărșăndan nu are studiile necesare pentru a putea fi director al TGST.

Ministerul Culturii a spus însă de la bun început că „procedura de analiză a noului proiect de management nu cuprinde etape referitoare la verificarea dosarelor ori a condițiilor pe care trebuie să le îndeplinească managerul care, în urma evaluării finale, a obținut rezultate mai mare sau egale cu nota 9 (…) în situația prezentată, managerul respectiv are dreptul de a prezenta un nou proiect de management”. Cei din PMT au considerat însă că știu mai bine.

S-a ajuns în instanță, unde Vărșăndan a avut câștig de cauză peste tot. Pe 24 aprilie, judecătorii de la Tribunalul Timiș au decis în favoarea fostului director. „Obligă pârâtul Municipiul Timişoara, prin Primar să continue procedura administrativă de analiză a noului proiect de management depus de reclamant, inclusiv la comunicarea către reclamant a calendarului analizei noului proiect de management”, spuneau magistrații.

Primăria a făcut recurs și, în septembrie 2018, a pierdut procesul și la Curtea de Apel. În sentința menținută și de instanța superioară este prevăzut și următorul lucru: „Obligă pârâtul Municipiul Timişoara, prin Primar, la repararea prejudiciului moral cauzat reclamantului, prin publicarea prezentei hotărâri, la rămânerea definitivă a acesteia, într-un ziar de largă circulaţie, precum şi, timp de 15 zile, pe pagina principală a site-ului autorităţii pârâte, pe cheltuiala acesteia”.

Pe site-ul PMT au apărut acum sentințele detaliate date de judecători în procesele câștigate de Lucian Vărșăndan.

„Instanța de fond și-a justificat soluția adoptată reținând din înscrisurile aflate la dosarul cauzei că reclamantul este titularul unei diplome de excelență, acordată în 2010 de către Direcția de Cultură și Patrimoniul Național al județului Timiș, a unei diplome acordate de CJ Timiș «drept certificare a activității desfășurate și merite deosebite în promovarea culturii și artei timișene», a unei diplome de senator de onoare al UVT și al mai multor diplome obținute de teatrul pe care l-a condus, în România, Germania și Austria (…)

Curtea observă că instanța de fond a avut în vedere și ecoul produs de acest incident în mediul în care activează reclamantul, relevante fiind sub acest aspect atât poziția adoptată de angajații teatrului (…) cât și mesajele de susținere a reclamantului, exprimate de personalități ale teatrului național ș internațional (…)”, scrie negru pe alb în acest document.

Lucian Vărşăndan, licenţiat în Litere şi Drept al Universităţii de Vest din Timişoara, lucrează la TGST în 1999. În 2007, la 31 de ani, a devenit directorul teatrului.

Chiar și după ce PMT a pierdut definitiv procesul, Nicolae Robu a susținut că în instituția pe care o conduce legea a fost interpretată corect. „Nimeni nu a avut nimic cu acest domn. M-a dezamăgit total prin încăpățânarea pe care a dovedit-o (…) I-am spus din start, după părerea juriștilor noștri și după părerea mea, cu textele de lege în față, că mi le-au citit, nu e în regulă. Și trebuia organizat concurs! (…) Dar suntem liniștiți să nu dăm noi socoteală, în speță Serviciul de Resurse Umane. Eu îi înțeleg și pe funcționarii publici care au răspundere (…) El trebuia să se adreseze imediat instanței, fără atâtea încercări de lobby, că noi nu suntem subordonați nici Ambasadei Germaniei, nici președintelui, nici ministrului Culturii sau mai știu eu cui”, declara edilul.

Redacția deBanat.ro nu-și asumă responsabilitatea pentru comentariile postate de utilizatori.

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

9 comentarii pentru acest articol

Silviu a spus: (octombrie 23rd, 2018 at 13:53 )

Prostia si fudulia sunt marcile definitorii ale lui Nicolae Robu. Omul asta distruge incet, dar sigur, Timisoara 🙁

 
DoruAviatoru a spus: (octombrie 23rd, 2018 at 15:36 )

Si uite asa, noi cetatenii, platim pentru prostia sefei HR-iste Rodica A. si pentru fudulia primatului.

 
anteconbega a spus: (octombrie 23rd, 2018 at 16:47 )

Distinse Aviator, ALDE Robu, scuzaţi, are o singură fudulie sau două? Sau nici una?

 
Poli 21 a spus: (octombrie 23rd, 2018 at 18:35 )

Oare chiar nu se mai gaseste un pat liber la Jebel sau Gataia pentru acest individ total bolnav psihic ??

 
Paco a spus: (octombrie 23rd, 2018 at 18:52 )

Pasunista asta sfertodocta si patrupeda este compatibila cu robulianul „Lae” care atata poate nu trebuie sa asteptati nimic bun .

 
DoruAviatoru a spus: (octombrie 24th, 2018 at 08:39 )

@anteconbega nu stiu. Imi cer scuze, dar nu l-am verificat. Intrebati va rog aparatul de specialitate din primarie… sigur ii mangaie ”ghipsul”.

 
anteconbega a spus: (octombrie 24th, 2018 at 09:28 )

Ar fi o soluţie excelentă, dragă domnule D.A., dar nu ştiu care dintre serviciile din Primăria Oraşului Murdar Timişoara are ca atribuţii verificare fuduliilor impetuosului edil ALDERobu. Poate chiar Direcţia de Resurse Umane?

 
DoruAviatoru a spus: (octombrie 24th, 2018 at 09:53 )

@anteconbega nu de verificare ci de ”periere” – Consilierii personali, sefuti sau sefutele de birou / directii / ”companii de utilitate publica”.

 
anteconbega a spus: (octombrie 24th, 2018 at 15:54 )

Maestre Zburător, ce naiba, rămâne ALDERobu singur pe lume în grandiosul lui birou. El şi, poate, Rodica… Totuşi, „ideea” perierii rămâne una generoasă!

 
* Nume
* Email
Website
Mesajul tau:
Campurile notate cu * sunt obligatorii

Cele mai citite articole

Aeroportul International Timisoara - 700px

Administratie vezi arhiva Administratie

Gauss topografie timisoara

Politica vezi arhiva Politica

CCIAT

Sport vezi arhiva Sport

„Goța” Corojor își apără echipa şi pe “antrenorul lui Robu”/video

Scandalul din timpul meciului de Liga 5 dintre Galaxy și Gătaia a escaladat rapid. Era și normal, atâta timp cât partida s-a încheiat practic în minutul 82 cu o bătaie generală. Atunci, Bălace a intervenit aprinzând „fitilul” în loc să liniștească apele la discuțiile aprinse dintre susţinătorii echipei din Gătaia și jucătorii echipei gazdă. Pe...
Citeşte tot articolul Citeste articolul „Goța” Corojor își apără echipa şi pe “antrenorul lui Robu”/video

Social vezi arhiva Social

Economic vezi arhiva Economic

Cea mai nouă problemă în calea deschiderii lotului 3 din autostrada Lugoj-Deva: găuri în gardurile de împrejmuire

Se deschide sau nu lotul 3 din autostrada spre Deva? Se pare că această enigmă nu poate fi rezolvată, momentan, nici măcar de Compania de Drumuri, care spune că … s-ar putea circula, în anumite condiţii, dar nu şi când se va întâmpla aceasta, oferind noi motive pentru menţinerea enigmei. Acum, ultimul motiv găsit de...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Cea mai nouă problemă în calea deschiderii lotului 3 din autostrada Lugoj-Deva: găuri în gardurile de împrejmuire

Știri de ultima oră vezi arhiva Știri de ultima oră

Scandalul din timpul meciului de Liga 5 dintre Galaxy și Gătaia a escaladat rapid. Era și normal, atâta timp cât partida s-a încheiat practic în minutul 82 cu o bătaie generală. Atunci, Bălace a intervenit aprinzând „fitilul” în loc să liniștească apele la discuțiile aprinse dintre susţinătorii echipei din Gătaia și jucătorii echipei gazdă. Pe...
Citeşte tot articolul Citeste articolul „Goța” Corojor își apără echipa şi pe “antrenorul lui Robu”/video
Potrivit unor măsurători, Timişoara a ajuns mai poluată decât Beijingul, arată cei din USR Timiş. Acest lucru se întâmplă din două mari cauze, spun USR-iştii care-i cer primarului Nicolae Robu doar să scoată capul pe geam pentru a vedea această realitate. Ei îl mai întreabă pe primar dacă are o strategie pentru a face Timişoara respirabilă.
Citeşte tot articolul Citeste articolul “Dle Robu scoateţi capul pe geam!”. USR Timiş avertizează: Timișoara a ajuns mai poluată decât Beijingul
În mijlocul toamnei se va alerga din nou pe malurile bătrânei Bega și pe străzile Timișoarei, pentru a marca intrarea prințului Eugeniu de Savoya în cetate și, totodată, eliberarea orașului de sub dominația otomană. Cea de-a treia ediție a Timișoara City Marathon va avea loc în 27 octombrie. Evenimentul pune în valoare istoria orașului, iar...
Citeşte tot articolul Citeste articolul Timisoara City Marathon, la un nou start
Expoziția Bienalei Art Encounters 2019, care a debutat în 20 septembrie și s-a desfășurat timp de cinci săptămâni la Timișoara, se apropie de final. Anul acesta, evenimentul care a pus Timișoara din nou pe harta artei contemporane, a reunit peste 30 de spații expoziționale, din care zece în spațiul public, mai mult de 60 de artiști și 23 de lucrări noi, special concepute în relație cu orașul.
Citeşte tot articolul Citeste articolul O ultimă săptămână în forță a Bienalei Art Encounters 2019
Etapa a doua din Liga 1 de baschet a adus față în față, într-un joc deja clasic din sezonul trecut SCM Timișoara și SCM U Craiova. Oltenii erau favoriți, după ce în prima rundă învingeau acasă vicecampioana din Sibiu, în timp ce bănățenii pierdeau pe teren propriu cu Piteștiul. Dar niciun meci nu seamănă cu altul.
Citeşte tot articolul Citeste articolul Leii din Banat, mai buni de cât Leii din Bănie!
Top
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com