Consiliul Judeţean Timiş

Noua maternitate de lângă Spitalul Județean ar trebui să fie gata în 2022

Șantierul de la maternitatea de lângă Casa Austria ar trebui să înceapă în 2019. Se fac pași înainte pentru studiul de fezabilitate, termenul pentru finalizarea noului spital fiind anul 2022.

În noua locație de lângă Spitalul Județean Timișaora se va muta Maternitatea Bega, care acum este situată pe strada Victor Babeș din urbe. Noua maternitate a Timișoarei va avea parter și trei etaje, pe o suprafață de teren de 5.000 de metri pătrați, 130 de paturi și patru săli de operație, plus un compartiment de Fertilizare în Vitro.

Valoarea proiectului este de aproximativ 13,5 milioane euro, 12 milioane pentru Spitalul Județean Timișoara și consiliul județean și aproximativ 1,5 milioane euro pentru Universitatea Szeged, partenerii de proiect. Proiectul noii maternități este finanțat pe programul de Cooperare Transfrontalieră România-Ungaria, unde Consiliul Județean Timiș și Spitalul Județean Timișoara au ca parteneri Universitatea din Szeged, Clinica de Ginecologie-Pediatrie.

„Până în 2021-2022 sper că va fi gata noua maternitate, Consiliul județean are ca prioritate realizarea studiului de fezabilitate, proiectului și construcției propriu-zise. Partenerii noștri, Clinica Bega, au ca responsabilitate dotarea cu aparatură medicală, iar partenerii din Ungaria, reconstrucția și dotarea spitalului universitar din Szeged. În momentul acesta este în lucru studiul de fezabilitate, iar până în martie 2019, avem termen și obligația de a depune acest studiu de fezabilitate și de a semna contractul de finanțare final pentru proiectarea și execuția investiției”, a spus Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Share
Published by
Vlad Stoian

Recent Posts

Accident grav la Belinţ. A intervenit şi echipajul SMURD

Neatenţia a produs un nou accident grav în judeţul Timiş, asta după ce şi azi…

33 de minute ago

Medalii obţinute de atleţii de la Poli în competiţii internaţionale

Doi dintre atleții Politehnicii Timișoara s-au remarcat în cadrul unor concursuri de anvergură care au…

3 ore ago

La Pasajul Solventul se împinge tunelul. Se lucrează la platforma de lansare a chesonului, la zidul de împingere și la pereții mulați/FOTO

Deși întârziat semnificativ, la proiectul Pasajului Solventul se lucrează, ne asigură Primăria Timișoara. Se avansează…

3 ore ago

Viitor frumos la fileu. Calificare la turneul final pentru CSS Bega U13

Echipa de mini-volei a CSS Bega Timișoara a obținut o calificare spectaculoasă în finala Campionatului…

4 ore ago